Rămâi conectat

Politică Administrație

Corneliu Olar: PSD şi ALDE distrug învăţământul rural

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Declaraţia deputatului Corneliu Olar în Parlamentul României.

În campania electorală din anul 2016, liderii PSD și ALDE desenau la tablă prin studiourile de televiziune cum vor crește ei peste noapte salariile profesorilor și cum vor construi mii de școli, creșe și grădinițe. Astăzi, în februarie 2018, putem să vedem cu toții ceea ce s-a ales din promisiunile domnilor Dragnea și Tăriceanu.

Profesorii, cei care își vor primi leafa la timp, nu cu întârziere, ca luna trecută, vor fi bucuroși că anul acesta nu vor lua bani mai puțini decât anul trecut, iar cei mai norocoși vor constata că le-a crescut cu doar 2-3% salariul. Despre miile de școli, creșe și grădinițe noi, construite de la temelie, nu mai vorbim. În anul 2017, două Guverne PSD au reușit doar să taie ”pamblica” la o toaletă, mutată din spatele curții în clădirea școlii.

În anul 2018, PSD și ALDE nu mai construiesc școli, ci au pus la cale un plan prin care, din septembrie 2018, să închidă sute de școli, în special în mediul rural. Motivul: să facă economii la buget, căci banii pentru educație s-au cam terminat. Așadar, mii de elevi vor fi mutați din satul lor, din școala lor, în altă școală, în alt sat, doar pentru ca Guvernul să facă economii.

Niciun ministru nu se întreabă cu ce vor merge la școală elevii, 5-10 kilometri, căci microbuze școlare nu sunt, șoferi nu sunt și nici bani de combustibil nu se găsesc. Fac un apel la noul ministru al educației, care sper să se gândească de două ori cum va putea un copil mic, elev de clasa I din Munții Apuseni, să traverseze văi și dealuri ca să ajungă la școală.

Ce performanță mai poate face un învățător cu un elev care ajunge la școală obosit, înghețat de frig, poate chiar și flămând?

Fac un apel și la doamna prim-ministru, să nu facă economii pe seama educației, a elevilor și a profesorilor! Dacă nu vor renunța la acest plan, cei mai loviți vor fi elevii din mediul rural și din zonele montane, care oricum au șanse mai puține decât copiii de la oraș.

Corneliu OLAR, deputat PNL


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea