Corneliu Olar: PSD şi ALDE distrug învăţământul rural

Declaraţia deputatului Corneliu Olar în Parlamentul României.

În campania electorală din anul 2016, liderii PSD și ALDE desenau la tablă prin studiourile de televiziune cum vor crește ei peste noapte salariile profesorilor și cum vor construi mii de școli, creșe și grădinițe. Astăzi, în februarie 2018, putem să vedem cu toții ceea ce s-a ales din promisiunile domnilor Dragnea și Tăriceanu.

Profesorii, cei care își vor primi leafa la timp, nu cu întârziere, ca luna trecută, vor fi bucuroși că anul acesta nu vor lua bani mai puțini decât anul trecut, iar cei mai norocoși vor constata că le-a crescut cu doar 2-3% salariul. Despre miile de școli, creșe și grădinițe noi, construite de la temelie, nu mai vorbim. În anul 2017, două Guverne PSD au reușit doar să taie ”pamblica” la o toaletă, mutată din spatele curții în clădirea școlii.

În anul 2018, PSD și ALDE nu mai construiesc școli, ci au pus la cale un plan prin care, din septembrie 2018, să închidă sute de școli, în special în mediul rural. Motivul: să facă economii la buget, căci banii pentru educație s-au cam terminat. Așadar, mii de elevi vor fi mutați din satul lor, din școala lor, în altă școală, în alt sat, doar pentru ca Guvernul să facă economii.

Niciun ministru nu se întreabă cu ce vor merge la școală elevii, 5-10 kilometri, căci microbuze școlare nu sunt, șoferi nu sunt și nici bani de combustibil nu se găsesc. Fac un apel la noul ministru al educației, care sper să se gândească de două ori cum va putea un copil mic, elev de clasa I din Munții Apuseni, să traverseze văi și dealuri ca să ajungă la școală.

Ce performanță mai poate face un învățător cu un elev care ajunge la școală obosit, înghețat de frig, poate chiar și flămând?

Fac un apel și la doamna prim-ministru, să nu facă economii pe seama educației, a elevilor și a profesorilor! Dacă nu vor renunța la acest plan, cei mai loviți vor fi elevii din mediul rural și din zonele montane, care oricum au șanse mai puține decât copiii de la oraș.

Corneliu OLAR, deputat PNL

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

drujbarul 10 februarie 2018 at 21:05

s-a gasit cine sa vorbeasca despre invatamant…

Vorbeinvint 11 februarie 2018 at 7:49

Alo !!! Domnul despre ce vorbiți ?v-a mai trebuie un microbuz de capacitate mai mare la Horea,vi-sa mărit efectivi de muzicanți si nu intra toți în microbuzul scoli,mai aveți în agenda localități unde tr.s-a ajungeți pt.A-HAHAII…Nu vedeți ce at-i făcut din loc.Horea un teritoriu Nord-Corean, RUSINE,RUSINE dar și asta pt.o cunoaște

A.D. 11 februarie 2018 at 9:33

Hahahaha toate cratimele le-ai bulit :)))) sigur n-ai facut scoala in Teleorman ? Sau ai facut?
Ce i-as reprosa Olarului astuia e ca 80 la suta din padurile din zona au migrat in Austria iar la un moment dat chiar a dus motii sa protesteze impotriva proiectului Rosia Montana. ” Nu ne vindeti aurul canadienilor” lasati ca va vindem noi padurile austriecilor. Nici o persoana din Rosia nu a iesit la protest impotriva lor…

IANCU REMUS 12 februarie 2018 at 19:18

Învăţământul în general l-au distrus mijloacele mass media şi polticienii toţi, prin tot fel „de drepturi „şi organizaţii ale elevilor şi părinţilor , şubrezând total demnitatea profesorilor, care nu mai au nici un respect în şcoală. SUNT CÂTEVA ZICERI FORMULATE ÎN DECURSUL TIMPULUI „Şcoala fără disciplină e ca o moară fără apă” sau „Dă-i nas lui ivan că să suie pe divan” Iar d-l OLAR ar trebui să recunoască că distrugerea , prin desfinţarea a mii de şcoli săteşti a făcut-o odiosul Băsescu a cărui lingău a fost şi este spre ruşinea lui.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...