Rămâi conectat

Ştirea zilei

Corneliu Olar: „Numai în 2012 am reuşit să obţinem peste 150 de milioane de lei pentru investiţii în Munţii Apuseni şi zona Teiuş”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Am fost şi sunt conştient că nivelul de trai, posibilitatea de a primi o pensie, de a-ţi creşte copiii, sunt locurile de muncă. Tocmai de aceea, împreună cu Consiliul Judeţean Alba, având un sprijin permanent în preşedintele ION DUMITREL, am analizat şi ne-am preocupat pentru obţinerea de fonduri ne­cesare unor investiţii în cadrul Colegiului Munţii Apuseni – Teiuş, printre care aş aminti:
– regularizarea râurilor ARIEŞ şi MUREŞ, constând în lucrări de punere în siguranţă a Barajului Mihoieşti –  suma de 83.657 mii lei, regularizare pârâu Abrud – 3.291 mii lei, îndiguire mal drept Mureş, la Beldiu – 8.626 mii lei, amenjare râu Arieş pentru localităţile Câmpeni, Bistra, Baia de Arieş şi Lunca Arieşului cu o valoare de 36.321 mii lei, suma totală a investiţiilor fiind numai în 2012 de 153.259 mii lei. Aici au fost încadraţi şi au lucrat 250 muncitori. Necazul este că aceste investiţii au fost reduse la jumătate, iar altele anulate aproape în totalitate de către Guvernul Ponta. Oamenii au fost trimişi în şomaj, iar alţii au rămas fără loc de muncă.
– au fost repornite lucrările la Combinatul Cuprului Roşia Poieni, unde lucrează în prezent circa 600 salariaţi din localităţile Abrud, Ciuruleasa, Bucium, Mogoş, Lupşa, Câmpeni, Bistra, Roşia Montană. În prezent se fac demersurile necesare pentru PRIVATIZAREA acestui obiectiv foarte important al Apusenilor. Eu unul aş fi de acord ca statul român să păstreze Cupru Min în portofoliul său, ca unitate strategică de stat, având în vedere importantele resurse naturale de cupru ce se află aici şi să găsească resursele financiare necesare pentru dezvoltarea capacităţii de producţie precum şi sporirea numărului locurilor de muncă. Iar în cazul în care chiar nu se reuşeşte, abia atunci, eventual, să se facă o privatizare transparentă, care să fie în beneficiul nostru. Zăcământul de aici trebuie să aducă bunăstare în primul rând pentru moţi şi nu pentru afacerişti, ca de altfel şi cel de la Roşia Montană.
Doresc să vă spun că am conlucrat foarte bine cu preşedintele Consiliului Judeţean, ION DUMITREL, şi cu primarii din toate localităţile ce compun Colegiul V, indiferent de culoarea lor politică. Acest mod de a lucra ne-a dat posibilitatea să realizăm investiţii şi lucrări de maximă importanţă pentru cetăţenii din fiecare localitate. În urma analizelor efectuate împreună cu preşedintele Consiliului judeţean în localităţile ce compun acest colegiu, am stabilit măsuri menite să asigure resursele financiare necesare realizării acestor obiective. Muncind în acest fel au beneficiat de drumuri asfaltate locuitorii din Mogoş, Bucium, Ciuruleasa, Vidra-Valea Morii, Poşaga, Ocoliş, Livezile, Rimetea, Sohodol, Roşia Montană, Lupşa şi alte localităţi, unele dintre acestea realizate în întregime, iar la altele refăcut covorul asfaltic. Pe bună dreptate cetăţenii, beneficiari ai acestor lucrări, ne-au adus în permanenţă mulţumirile cuvenite.
Desigur, aşa cum am mai spus, această perioadă a fost deosebit de grea. A conduce, după cum se ştie, este o artă, o ştiinţă. Satisfacţia noastră este însă că am reuşit în cele din urmă să găsim în permanenţă soluţiile cele mai bune. Iată, spre exemplu, administraţiile locale, primarii, cărora le mulţumesc, din Albac, Sălciua, Vidra, Avram Iancu, Sohodol, Ciuruleasa, Sântimbru, Gârda, Ponor, Bucium, Ocoliş, Scărişoara, Baia de Arieş, Abrud au realizat lucruri de maximă importanţă pentru cetăţeni. Au construit din temelii sediile primăriilor (Albac, Avram Iancu, Vidra, Sălciua), iar Consiliul Local Sohodol a reabilitat clădirea primăriei şi cea a Căminului cultural. S-au făcut canalizări, au fost reparate drumurile săteşti, s-a introdus curentul electric, în unele localităţi din cadrul colegiului.
Mă bucur că la multe lucrări am putut să fiu prezent şi să dau o mână de ajutor pentru amenajarea unor baze sportive, printre care cele din Abrud, Sohodol, Ciuruleasa, Baia de Arieş, Horea, Bistra, cât şi construirea unor spaţii pentru „Expoziţiile etnografice”, devenite muzee, aşa cum sunt cele din Sălciua, Vidra, Ocoliş, Mogoş, Bucium şi Ciuruleasa. Desigur, aici meritul principal este al primarilor, dar conlucrarea şi înţelegerea dintre noi a dat roade.
Nu cred că trebuie trecut cu vederea  nici sprijinul dat de Guvernul României, condus de Emil Boc, pentru realizarea unor lucrări de maximă importanţă pentru zona Munţilor Apuseni, aşa cum este investiţia pentru construirea clădirii ce adăposteşte Judecătoria din Câmpeni, cu o valoare de peste 9.370 mii lei, sau podul peste Arieş ce a fost distrus de ape în dreptul localităţii Vidolm, cu o valoare de peste 6 miliarde de lei.
În concluzie, deputatul Corneliu Olar s-a implicat direct şi a sprijinit toate localităţile din Munţii Apuseni şi din zona Teiuşului pentru realizarea unor investiţii importante în aceşti ultimi 4 ani. Alţi candidaţi din aceste alegeri parlamentare în zonă, deşi sunt plini de laude prin toate ziarele, ei abia acum se orientează pe hartă… unde se află aceste localităţi. Eu sunt însă convins că electoratul va şti să aleagă bine pe 9 decembrie.(C.O.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea