Ziarul Unirea

Corneliu Olar: „Numai în 2012 am reuşit să obţinem peste 150 de milioane de lei pentru investiţii în Munţii Apuseni şi zona Teiuş”

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

Am fost şi sunt conştient că nivelul de trai, posibilitatea de a primi o pensie, de a-ţi creşte copiii, sunt locurile de muncă. Tocmai de aceea, împreună cu Consiliul Judeţean Alba, având un sprijin permanent în preşedintele ION DUMITREL, am analizat şi ne-am preocupat pentru obţinerea de fonduri ne­cesare unor investiţii în cadrul Colegiului Munţii Apuseni – Teiuş, printre care aş aminti:
– regularizarea râurilor ARIEŞ şi MUREŞ, constând în lucrări de punere în siguranţă a Barajului Mihoieşti –  suma de 83.657 mii lei, regularizare pârâu Abrud – 3.291 mii lei, îndiguire mal drept Mureş, la Beldiu – 8.626 mii lei, amenjare râu Arieş pentru localităţile Câmpeni, Bistra, Baia de Arieş şi Lunca Arieşului cu o valoare de 36.321 mii lei, suma totală a investiţiilor fiind numai în 2012 de 153.259 mii lei. Aici au fost încadraţi şi au lucrat 250 muncitori. Necazul este că aceste investiţii au fost reduse la jumătate, iar altele anulate aproape în totalitate de către Guvernul Ponta. Oamenii au fost trimişi în şomaj, iar alţii au rămas fără loc de muncă.
– au fost repornite lucrările la Combinatul Cuprului Roşia Poieni, unde lucrează în prezent circa 600 salariaţi din localităţile Abrud, Ciuruleasa, Bucium, Mogoş, Lupşa, Câmpeni, Bistra, Roşia Montană. În prezent se fac demersurile necesare pentru PRIVATIZAREA acestui obiectiv foarte important al Apusenilor. Eu unul aş fi de acord ca statul român să păstreze Cupru Min în portofoliul său, ca unitate strategică de stat, având în vedere importantele resurse naturale de cupru ce se află aici şi să găsească resursele financiare necesare pentru dezvoltarea capacităţii de producţie precum şi sporirea numărului locurilor de muncă. Iar în cazul în care chiar nu se reuşeşte, abia atunci, eventual, să se facă o privatizare transparentă, care să fie în beneficiul nostru. Zăcământul de aici trebuie să aducă bunăstare în primul rând pentru moţi şi nu pentru afacerişti, ca de altfel şi cel de la Roşia Montană.
Doresc să vă spun că am conlucrat foarte bine cu preşedintele Consiliului Judeţean, ION DUMITREL, şi cu primarii din toate localităţile ce compun Colegiul V, indiferent de culoarea lor politică. Acest mod de a lucra ne-a dat posibilitatea să realizăm investiţii şi lucrări de maximă importanţă pentru cetăţenii din fiecare localitate. În urma analizelor efectuate împreună cu preşedintele Consiliului judeţean în localităţile ce compun acest colegiu, am stabilit măsuri menite să asigure resursele financiare necesare realizării acestor obiective. Muncind în acest fel au beneficiat de drumuri asfaltate locuitorii din Mogoş, Bucium, Ciuruleasa, Vidra-Valea Morii, Poşaga, Ocoliş, Livezile, Rimetea, Sohodol, Roşia Montană, Lupşa şi alte localităţi, unele dintre acestea realizate în întregime, iar la altele refăcut covorul asfaltic. Pe bună dreptate cetăţenii, beneficiari ai acestor lucrări, ne-au adus în permanenţă mulţumirile cuvenite.
Desigur, aşa cum am mai spus, această perioadă a fost deosebit de grea. A conduce, după cum se ştie, este o artă, o ştiinţă. Satisfacţia noastră este însă că am reuşit în cele din urmă să găsim în permanenţă soluţiile cele mai bune. Iată, spre exemplu, administraţiile locale, primarii, cărora le mulţumesc, din Albac, Sălciua, Vidra, Avram Iancu, Sohodol, Ciuruleasa, Sântimbru, Gârda, Ponor, Bucium, Ocoliş, Scărişoara, Baia de Arieş, Abrud au realizat lucruri de maximă importanţă pentru cetăţeni. Au construit din temelii sediile primăriilor (Albac, Avram Iancu, Vidra, Sălciua), iar Consiliul Local Sohodol a reabilitat clădirea primăriei şi cea a Căminului cultural. S-au făcut canalizări, au fost reparate drumurile săteşti, s-a introdus curentul electric, în unele localităţi din cadrul colegiului.
Mă bucur că la multe lucrări am putut să fiu prezent şi să dau o mână de ajutor pentru amenajarea unor baze sportive, printre care cele din Abrud, Sohodol, Ciuruleasa, Baia de Arieş, Horea, Bistra, cât şi construirea unor spaţii pentru „Expoziţiile etnografice”, devenite muzee, aşa cum sunt cele din Sălciua, Vidra, Ocoliş, Mogoş, Bucium şi Ciuruleasa. Desigur, aici meritul principal este al primarilor, dar conlucrarea şi înţelegerea dintre noi a dat roade.
Nu cred că trebuie trecut cu vederea  nici sprijinul dat de Guvernul României, condus de Emil Boc, pentru realizarea unor lucrări de maximă importanţă pentru zona Munţilor Apuseni, aşa cum este investiţia pentru construirea clădirii ce adăposteşte Judecătoria din Câmpeni, cu o valoare de peste 9.370 mii lei, sau podul peste Arieş ce a fost distrus de ape în dreptul localităţii Vidolm, cu o valoare de peste 6 miliarde de lei.
În concluzie, deputatul Corneliu Olar s-a implicat direct şi a sprijinit toate localităţile din Munţii Apuseni şi din zona Teiuşului pentru realizarea unor investiţii importante în aceşti ultimi 4 ani. Alţi candidaţi din aceste alegeri parlamentare în zonă, deşi sunt plini de laude prin toate ziarele, ei abia acum se orientează pe hartă… unde se află aceste localităţi. Eu sunt însă convins că electoratul va şti să aleagă bine pe 9 decembrie.(C.O.)

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

OFICIAL| 3.697 cazuri noi de coronavirus în România. Bilanțul total ajunge la 676.968 de îmbolnăviri

Marți, 12 ianuarie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România. Până… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL: Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile: Măsurile și restricțiile care vor trebui respectate

Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând de miercuri, 13 ianuarie a fost aprobată de către Guvernul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Orașul Abrud SCAPĂ de restricții. Incidența de infectare a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori

Datorită scăderii incidenței cazurilor de coronavirus sub 1.5 la mie, orașul Abrud scapă de restricțiile impuse prevenirii răspândirii noului coronavirus,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Alba Iulia REVINE la SCENARIUL ROȘU. Incidența de infectare a ajuns la 3 cazuri/1000 de locuitori

Deși carantinarea Municipiului Alba Iulia a „dat roade” în ceea ce privește scăderea numărului de persoane infectate, orașul nostru a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Comuna Stremț în scenariul ROȘU, Ocna Mureș, Cetatea de Baltă și Sântimbru în scenariul GALBEN. Măsuri pentru următoarele 14 zile stabilite de CJSU Alba

În urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a dispus menținerea în scenariul roșu a localității Stremț și în… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

VIDEO| PERCHEZIȚII în Alba și alte județe din țară într-un dosar cu acuzaţii de fals de monedă: Cum opera gruparea infracţională

Ofițerii BCCO Piteşti au efectuat marţi, 12 ianuarie, mai multe percheziţii domiciliare, în judeţele Alba, Sibiu, Arad şi Bacău, într-un… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

9 Comentarii

Avram Iancu 22 noiembrie 2012 at 13:09

Acest OALA A DEFRISAT padurile si sa imbogatit
halal urmas al lui HOREA

ion 23 noiembrie 2012 at 3:56

Da,da.Ati votat dle.deputat cu seninatate taiera pensiilor si a salariilor,desfiintarea spitalelor si a scolilor,v-ati facut firma de asfaltare(?),crasma-n coasta capitalei.Au motive suficiente alegatorii sa va aleaga?

Ioan Bora 22 noiembrie 2012 at 14:38

Cine ii mai crede minciunile?!

Gheorghe 22 noiembrie 2012 at 17:31

Mergi ma la scoala!!!

Liliana Marin 22 noiembrie 2012 at 18:06

investitiile dvs nu sunt de-ajuns. Apusenii au nevoie de o investitie majora, care sa le ofere locuri de munca si,per total, un trai mai bun. Ia ganditi-va la Rosia Montana!

max 22 noiembrie 2012 at 19:09

domnia-ta esti angajata la RMGC. ai venit de la Deva si ai un salariu astronomic. mi se pare normal sa ii sustii. pleaca ei, te-ai dus pe ….apa sambetei.

Freelancer89 22 noiembrie 2012 at 18:37

Sunt cateva localitati care sunt favorizate de dvs, dar de ce nu beneficiaza toate de aceeasi atentie? Stim cu totii cum lucreaza pdl, acum cu noua alianta, vreti sa ne ARDeti iar..

of of 22 noiembrie 2012 at 19:55

pe 9 decembrie pamintul ii inghetat si tare mie ca vei da cu capul de pamint

Infractorii candideaza 24 noiembrie 2012 at 9:33

Cat a tinut perioada interelectorala (2009-2012) am citit prin ziare doar de mafie imobiliara, de furt din banii publici, de taieri de salarii, pensii, alocatii si frunza la caini, toate legate de numele acestui individ care n-a facut nimic pentru nimeni ci doar pentru sine. Acum, in campanie electorala, top si el cu realizari. Adica realizarile reprezinta ce a mai ramas dupa ce a furat? Cred ca asa este pentru ca anchetele vizau prejudicii mult mai mari decat asazisele realizari. Si asta candideaza din nou? Daca suntem batuti in cap, il votam! Daca ne place cum isi bate joc de noi, il votam! Il votam ca sa fure in continuare si mai mult! Votati domnilor hotul!

Comentariile sunt oprite