Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Corneliu Mureșan, secretar executiv PSD Alba: ”Consiliul Județean Alba trebuie să asigure un transport public care să conecteze toate localitățile”

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Corneliu Mureșan, secretar executiv PSD Alba: ”Consiliul Județean Alba trebuie să asigure un transport public care să conecteze toate localitățile”

Transportul public nu a fost și nu trebuie să devină un moft, cu toate că, în ultimii ani, Consiliul Județean Alba l-a tratat exact în acest fel, de parcă o rută de transport între două localități înseamnă satisfacerea unui moft și nu a unei necesități reale a cetățenilor.
În țările civilizare al Europei, pe raza unui județ, a unui land, nu există localități care să nu fie conectate la transportul în comun. Avem nevoie de așa ceva și în județul Alba. Avem nevoie de rute de transport în comun care să lege nu doar unele localități din mediul rural de unele centre urbane, ci de rute care să lege toate localitățile între ele.
Un astfel de transport în comun, care să conecteze localitățile județului între ele, un transport bine dimensionat și optimizat, înseamnă o serie de beneficii clare pentru cetățeni și, prin extensie, pentru județ și pentru o dezvoltare socio-economică a tuturor zonelor.
O rețea de transport în comun la nivelul județului, una care să includă toate localitățile înseamnă:
1. Acces mai bun și mai eficient la piața muncii. O mobilitate mai bună înseamnă mai multe opțiuni de angajare pentru fiecare cetățean, indiferent de localitatea în care este rezident.
2. Acces mai bun la sistemul sanitar. Rute permanente, regulate, bine dimensionate ca frecvență, înseamnă că locuitorii județului pot avea un mai bun acces la sistemul medical, mult mai bine dezvoltat în centrele și aglomerările urbane decât în mediul rural.
3. Acces mai bun la educație. Un sistem de transport eficient permite accesul elevilor la școli și licee aflate la distanță. Nu fiecare părinte își permite, zi de zi, să facă naveta pentru a-și duce copilul la școală. Un transport în comun bine dimensionat va reduce și abandonul școlar.
4. Un transport în comun eficient va reduce decalajele de dezvoltare economică dintre diferite zone. Asigurând un acces la piața forței de muncă, orice zonă din județ va avea mai multe șanse de a se dezvolta economic și de a atrage investitori.
Există, desigur, și multe alte beneficii în a avea un sistem de transport public eficient.
Este de-a dreptul bizar că domnii Dumitrel, Hațegan și Fulea, alături de colegii lor din conducerea PNL a Consiliului Județean Alba, nu văd aceste lucruri și nu înțeleg beneficiile pe care un transport în comun eficient le va aduce dezvoltării județului. În plus, distinșii domni din PNL, care de mai bine de două decenii conduc județul, nu doar că nu vor să dezvolte rețeaua de transport în comun, dar o chiar restrâng, cum altfel am semnalat în repetate rânduri. Toate acestea în condițiile în care principala lor activitate, una căreia îi alocă cel mai mult timp, interes și resurse, este cea de asfaltare și reabilitare a drumurilor județene.
E posibil, oare, ca domnii Dumitrel, Hațegan și Fulea să plece de la premisa că un drum este suficient, pentru că toți cetățenii județului au și conduc mașini proprii, chiar și elevii?
PSD Alba va face toate demersurile posibile, astfel încât Consiliul Județean, în sarcina căruia intră această activitate de interes public, să asigure servicii de transport între toate localitățile județului. Iar domnilor Dumitrel, Hațegan și Fulea le recomand ca, următoarea dată când se pozează alături de utilaje, alături de un strat de asfalt proaspăt turnat, să se întrebe dacă pe el vor circula și autobuze?
Corneliu Mureșan, secretar executiv PSD Alba

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Ofițerul de jandarmi Daniel Narița, noul președinte al Filialei Alba a ANCMRR din MAI

Unirea Ziarul

Publicat

în

Ofițerul de jandarmi Daniel Narița, noul președinte al Filialei Alba a ANCMRR din MAI Pensiunea Negrea din Ighiu a găzduit zilele trecute Conferința Județeană a Filialei „Avram Iancu” Alba a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Ministerul Afacerilor Interne, printre punctele aflate pe ordinea de zi numărându-se alegerea noii conduceri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea