Cornel George Comşa – Cerere în căsătorie în direct la Radio Aiud!

Domnule Comşa, începând cu anul 2008, în România se votează uninominal. Credeţi că modificarea legii electorale a adus vreun avantaj pentru cetăţenii ţării noastre? Şi-a atins această lege scopul?
– Cred că Legea electorală în formula ei actuală este un eşec, nu a reuşit să promoveze oameni de o calitate mai bună în Parlament decât făcea votul pe liste de partid. Colegiul 4 Alba, toată aria Aiud-Ocna Mureş până la Unirea şi Jidvei a fost cea care a suferit cel mai mult de pe urma efectelor legii uninominale. Mai întâi, un cetaţean în care oamenii nu au avut încredere din start, câştigând colegiul de pe locul al treilea, a confirmat că nu ar fi meritat locul în Parlament, pentru că în patru ani de zile nu a contribuit cu nimic la ridicarea comunităţii care l-a propulsat în Parlamentul României. În al doilea rând, pentru faptul că partidele vechi ale politicii româneşti – PDL şi PSD în special – au sesizat că nu au şanse să obţină un loc de deputat pentru omul lor pe acest colegiu, şi au lăsat în plan secund atât investiţiile guvernamentale cât şi pe cele judeţene în această zonă.
– Totuşi, veţi fi unul dintre beneficiarii acestei legi, ARD şi USL mizând pe oamenii lor tari în celelalte colegii, acest colegiu revenind PP-DD…
– Aveţi dreptate, în proporţie de 99% Colegiul 4 poate reveni partidului meu indiferent dacă voi câştiga bătălia cu adversarii mei sau dacă mă voi clasa pe locurile 2, 3 sau chiar 4. Însă intru în această competiţie electorală pentru a-i convinge pe oameni că merit să fiu vocea lor în Parlamentul României, reprezentantul intereselor lor la Bucureşti. Nu vreau să se repete istoria de acum patru ani, şi mă voi lupta să câştig încrederea oamenilor încă de pe acum şi să o întăresc în următorii patru ani.
– Ce este “Comunitatea de bunăstare”?
– Proiectul meu politic îşi propune să transforme colegiul, dintr-un simplu desen pe hartă, într-o entitate care să fie organic legată de deputatul pe care îl trimite în Parlament. Considerând că România se îndreaptă în mod cert către o nouă redesenare administrativă şi acest lucru se va întâmpla în următoarele 12-24 de luni, relevanţa judeţului va scădea şi va creşte importanţa regiunii extinse (probabil 7 judeţe la un loc). În aceste condiţii localitatea dumneavoastră şi toate localităţile din colegiu vor trebui să găsească noi forme de sprijin reciproc, dacă nu vor să fie condamnate la izolare. Vreau şi pot să ajut întreg colegiul atrăgând investiţii, aducând bani şi locuri de muncă în această zonă abandonată de liderii PDL şi PSD de la nivelul judeţului Alba. Pot, vreau şi voi face acest lucru.
– Aveţi 35 de ani şi uitându-mă pe CV-ul dumneavoastră realizez că aţi fost preocupat foarte mult de şcoală şi carieră, şi aţi făcut acest lucru cu seriozitate. Văd însă că nu purtaţi verighetă. Scuzaţi-mi francheţea, pe când nunta?
– Mulţumesc pentru apreciere, într-adevăr am fost preocupat mai mult de carieră însă nu sunt singur şi o să mă căsătoresc în curând. Asta în plan personal. În plan politic însă, voi face chiar acum o cerere în căsătorie pentru întreaga comunitate a Colegiului 4. Pentru că din 9 decembrie încolo vom fi inseparabil împreună, prin ceea ce voi face pentru oamenii din colegiu. Mă voi “însoţi” aşadar cu întreaga comunitate, nu o voi dezamăgi, şi voi reconfirma această legătură şi în 2016.
– Vă mulţumim. Vreţi să transmiteţi ceva anume în finalul interviului?
– Da. În această campanie aş vrea să schimb puţin regulile jocului. Cred că în luna care urmează, politicienii ar trebui să tacă, şi să vorbească doar alegătorii, cetăţenii. Cei care au fost aleşi au avut timp să vorbească timp de patru ani. Cei care vor fi aleşi, vor avea şansa să vorbească de acum încolo. Tocmai de aceea, acesta este ultimul meu interviu înainte de alegeri, până pe 9 decembrie voi face publice doar opiniile cetăţenilor din Colegiul 4, cele mai adevărate şi sincere dintre ele, cele care contează de fapt. (S.R.)

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

ADEZIUNE PLUS ALBA

Te-ar putea interesa și:

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă: PNL Alba nu negociază funcții. Posturile din deconcentrate trebuie ocupate prin concurs

După cum am afirmat încă din timpul campaniei electorale, PNL Alba nu negociază funcţii, ci susţine ocuparea, pe baza principiului… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

15 Comentarii

Fita 12 noiembrie 2012 at 12:32

Ba aiudenilor, asta vrea sa la ia la… feriti din cale lui ca va strica rozeta.

Costel* 12 noiembrie 2012 at 12:46

Nu este nici o problema cu insuratoarea. Pana intra domnul Comsa in Parlament ii gasete DD-ul o Magda Ciumac instruita si scolita de domnul Doru Iuga mare specialist OTv-ist.

ulise 12 noiembrie 2012 at 13:26

Ce lipsa de respect fata de alegatori! Nu conteaza ca lumea nu-l vrea adica nu-l voteaza, el tot o sa fie deputat, ca asa vrea el chiar daca e pe locul 4. Sper sa nu te voteza nimeni. Nici macar neamuri nu ai in zona.

Albaiulian 12 noiembrie 2012 at 13:38

Saraca tara! Cum o pise cainii!
El crede ca daca Comsa al batran a ajuns din nou sa manareasca banul public poate sa-si permita orice.

cantec,joc si voie buna 12 noiembrie 2012 at 14:25

Cine a facut legea, nu psd si pnl cu …acordul pdl,acum va suparati ca beneficeaza altii?…oricum Comsa asta-i mai destept si stie „carte” in comparatie cu paiata de Bumb si spritarul de Coclici.

AIUDEANUL. 12 noiembrie 2012 at 15:07

Dragii mei , asta trebuie RAS , jos cu el ne pacaleste , e un politruc ratat „ce se naste din pisica , soareci maninca” va reamintesc dl. comsa cornel este „produsul finit” (baiatul) lui comsa de la alba-iulia care inainte de 1989 a lucrat ca propagandist in cadrul Comitetului de Cultura si Educatie Socialista a judetului Alba , cam ce spuneti viitori alegatori , pe cine votam ???
Da , asa se numea institutia unde a lucrat , a fost pregatit si educat in spiritul socialismului stiintific care mai tirziu la transmis lui cornelus junior , care mai tirziu merge la cluj la facultatea de stiinte politice si devine si el un … propagandist al zilelor noastre , care pe banii publici ar vrea sa cceada si sa doarma in parlamentul Romaniei .
Suntem noi saraci dar nu si prosti si ii promitem ca nu o sa ajunga acolo . Leasing

ulise cel adevarat 12 noiembrie 2012 at 15:55

pentru cel care te dai drept ulise!
am o mare rugaminte!
te rog scrie corect!
nu ma face de ras!
MULTUMESC!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hitler-Jugend 12 noiembrie 2012 at 16:24

Ar trebui sa ne raspunda de unde are atatia bani la varsta lui ca nu este o somitate si pana cand sa candideze la alegerile locale eu nu am auzit de el. Deci d-l. Comsa… provenienta banilor cash din declaratia de avere ?

DEDEMAN 12 noiembrie 2012 at 16:26

of Doamne.Cine mai e si asta?

Mai gagaricilor dar mai sunteti multi gica contra 12 noiembrie 2012 at 20:22

Of Doamne da carcotasilor ceva gen I.Darie ca sa se invete sa mai scrie aiureli.Punele lumanira Comsa la cei ce blameaza pe nedrept !Asta n-a condus ba…..ca voi.

Eugen 12 noiembrie 2012 at 22:59

Se tot discută că partidul lui DD este partidul naivilor sau chiar al proştilor. Cred ca nu este chiar aşa. DD nu-i chiar aşa de prost precum ni se pare noua. Mutra lui de şobolan este tipică pentru oamenii vicleni şi cei care sunt în jurul lui sunt de aceeaşi teapa. Naivi şi proşti suntem noi, cei care îi credem, care le dăm votul contra unor promisiuni ridicole. Ştiu că şi ei se distrează pe socoteala credulităţii românilor. Au bani multi şi le merge gura ca o morişcă, Acestea sunt mijloace de convingere redutabile pentru o anumită categorie de cetăteni. La final, apar regretele târzii….

Asta e poponaut! 13 noiembrie 2012 at 6:39

Asta e poponaut, mai oameni buni!

Black Boy 13 noiembrie 2012 at 6:43

Ia mergeti prin cluburile gay din Bucuresti si intrebati despre White Girl, sa vedeti ce raspuns o sa primiti…

bombo 13 noiembrie 2012 at 9:22

O sa-ti spuna ca-s plecat pentru o mica perioada la…racoare.

AIUDEANUL. 13 noiembrie 2012 at 9:42

O sa-l votam cind o zbura porcul , se mai zvoneste prin tirg ca marincas o sa-l prelucreze militieneste sa-i i-a locul , si varianta aceasta se va infaptuii cind va cinta cucul pe … penis .
In trecut imparatul Nero
Se spala pe cur cu Dero ,
Asadar , folositi produsul Cornelius …

Comentariile sunt oprite