Rămâi conectat

Politică Administrație

Cornel George Comşa – Cerere în căsătorie în direct la Radio Aiud!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Domnule Comşa, începând cu anul 2008, în România se votează uninominal. Credeţi că modificarea legii electorale a adus vreun avantaj pentru cetăţenii ţării noastre? Şi-a atins această lege scopul?
– Cred că Legea electorală în formula ei actuală este un eşec, nu a reuşit să promoveze oameni de o calitate mai bună în Parlament decât făcea votul pe liste de partid. Colegiul 4 Alba, toată aria Aiud-Ocna Mureş până la Unirea şi Jidvei a fost cea care a suferit cel mai mult de pe urma efectelor legii uninominale. Mai întâi, un cetaţean în care oamenii nu au avut încredere din start, câştigând colegiul de pe locul al treilea, a confirmat că nu ar fi meritat locul în Parlament, pentru că în patru ani de zile nu a contribuit cu nimic la ridicarea comunităţii care l-a propulsat în Parlamentul României. În al doilea rând, pentru faptul că partidele vechi ale politicii româneşti – PDL şi PSD în special – au sesizat că nu au şanse să obţină un loc de deputat pentru omul lor pe acest colegiu, şi au lăsat în plan secund atât investiţiile guvernamentale cât şi pe cele judeţene în această zonă.
– Totuşi, veţi fi unul dintre beneficiarii acestei legi, ARD şi USL mizând pe oamenii lor tari în celelalte colegii, acest colegiu revenind PP-DD…
– Aveţi dreptate, în proporţie de 99% Colegiul 4 poate reveni partidului meu indiferent dacă voi câştiga bătălia cu adversarii mei sau dacă mă voi clasa pe locurile 2, 3 sau chiar 4. Însă intru în această competiţie electorală pentru a-i convinge pe oameni că merit să fiu vocea lor în Parlamentul României, reprezentantul intereselor lor la Bucureşti. Nu vreau să se repete istoria de acum patru ani, şi mă voi lupta să câştig încrederea oamenilor încă de pe acum şi să o întăresc în următorii patru ani.
– Ce este “Comunitatea de bunăstare”?
– Proiectul meu politic îşi propune să transforme colegiul, dintr-un simplu desen pe hartă, într-o entitate care să fie organic legată de deputatul pe care îl trimite în Parlament. Considerând că România se îndreaptă în mod cert către o nouă redesenare administrativă şi acest lucru se va întâmpla în următoarele 12-24 de luni, relevanţa judeţului va scădea şi va creşte importanţa regiunii extinse (probabil 7 judeţe la un loc). În aceste condiţii localitatea dumneavoastră şi toate localităţile din colegiu vor trebui să găsească noi forme de sprijin reciproc, dacă nu vor să fie condamnate la izolare. Vreau şi pot să ajut întreg colegiul atrăgând investiţii, aducând bani şi locuri de muncă în această zonă abandonată de liderii PDL şi PSD de la nivelul judeţului Alba. Pot, vreau şi voi face acest lucru.
– Aveţi 35 de ani şi uitându-mă pe CV-ul dumneavoastră realizez că aţi fost preocupat foarte mult de şcoală şi carieră, şi aţi făcut acest lucru cu seriozitate. Văd însă că nu purtaţi verighetă. Scuzaţi-mi francheţea, pe când nunta?
– Mulţumesc pentru apreciere, într-adevăr am fost preocupat mai mult de carieră însă nu sunt singur şi o să mă căsătoresc în curând. Asta în plan personal. În plan politic însă, voi face chiar acum o cerere în căsătorie pentru întreaga comunitate a Colegiului 4. Pentru că din 9 decembrie încolo vom fi inseparabil împreună, prin ceea ce voi face pentru oamenii din colegiu. Mă voi “însoţi” aşadar cu întreaga comunitate, nu o voi dezamăgi, şi voi reconfirma această legătură şi în 2016.
– Vă mulţumim. Vreţi să transmiteţi ceva anume în finalul interviului?
– Da. În această campanie aş vrea să schimb puţin regulile jocului. Cred că în luna care urmează, politicienii ar trebui să tacă, şi să vorbească doar alegătorii, cetăţenii. Cei care au fost aleşi au avut timp să vorbească timp de patru ani. Cei care vor fi aleşi, vor avea şansa să vorbească de acum încolo. Tocmai de aceea, acesta este ultimul meu interviu înainte de alegeri, până pe 9 decembrie voi face publice doar opiniile cetăţenilor din Colegiul 4, cele mai adevărate şi sincere dintre ele, cele care contează de fapt. (S.R.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților

Bogdan Ilea

Publicat

în

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților Primăria municipiului Alba Iulia se pregătește de curățenia de primăvară. Mai multe zone din oraș urmează să fie măturate sau curățate între 4 aprilie și 11 mai.  Începe curățenia de primăvara în Municipiul Alba Iulia, în perioada 01.04.2024 – 11.05.2024. Se vor executa lucrări […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea