Rămâi conectat

Actualitate

Copiii au mai PUȚINĂ încredere în părinți, din cauza pandemiei. Persoanele din mediul online, mai POPULARE

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pandemia şi şcoala online au dus la o izolare a elevilor, care nu au mai comunicat la fel de mult cu profesorii, colegii şi, deşi au locuit în aceeaşi casă, nici cu părinţii. Pe fondul acestui sentiment de singurătate resimţit de copii, aceştia sunt mult mai vulnerabili la pericolele şi modele negative din mediul online.

Fundația World Vision România avertizează asupra pericolelor multiple din mediul online la care sunt expuşi copiii în această perioadă.

Copiii se simt singuri și nu mai au încredere în părinți. Acestea sunt două dintre concluziile unui studiu realizat de World Vision România privitor la efectele activităților din mediu online asupra copiilor. Cei mai afectați sunt copiii de la țară și din familiile sărace.

Potrivit celor mai recente statistici realizate de World Vision România în timpul pandemiei de COVID-19, cei mai expuși pericolelor din online sunt copiii de la țară.

„Peste 20% dintre copiii care trăiesc în mediul rural afirmă că sunt doar uneori sau nu sunt niciodată fericiți, iar o pondere de 7% afirmă că au o viață rea. Copiii din mediul rural ori din alte categorii vulnerabile, fără posibilităţi materiale, sunt astfel victimele perfecte ale manipulatorilor media. Pentru ei, singura șansă la un viitor este educația, un sistem modern de învățământ, care să le ofere tuturor copiilor şanse egale, indiferent de mediul de proveniență și starea materială a familiei”, anunță World Vision România.

Reprezentanții fundației atrag atenția și asupra atacurilor din mediul online împotriva profesorilor.

„Din păcate, instigarea copiilor la atacuri împotriva profesorilor, pe care Fundaţia World Vision România o condamnă ferm, este simptomul unei crize de autoritate atât în familie, cât şi în şcoală, unde corpul profesoral joacă un rol esențial. Profesorii nu pot fi în niciun caz considerați inamici ai copiilor sau ai drepturilor și libertăților acestora. Discuțiile și argumentele despre teme de interes pentru societate, precum educația, nu se pot duce decât într-un climat de civilizaţie, cu respect reciproc pentru punctele de vedere ale tuturor părților”, precizează reprezentanții World Vision România.

Studiul Bunăstarea copilului din mediul rural derulat în 2020 de fundaţie arată că aproape o cincime din copiii de la țară nu se simt susţinuţi niciodată de toată familia, incluzând aici membrii familiei extinse (unchi, mătuși etc.). 6% dintre copii nu au încredere niciodată, sau doar uneori, în adulții cu care locuiesc.

8% dintre copii cred că familia nu este niciodată alături de ei când au nevoie de ajutor, iar 23% dintre ei susţin că un membru al familiei petrece timp cu ei doar uneori sau niciodată. Încrederea copiilor în părinţi a scăzut cu 14% în 2020, ajungând la 79%. Pe acest fond, succesul public al unor personaje care insuflă şi instigă la ură şi care au priză la copii nu este deloc surprinzător, este concluzia celor de la World Vision România, citată de Mediafax.

Avertismentul vine pe fondul verificărilor pe care poliția le face cu privire la mesajele postate de Alexandru Cumpănaşu pe TikTok. Peste 500.000 de copii şi tineri, care urmăresc contul TikTok „proful online”, sunt încurajaţi să îşi trateze profesorii cu lipsă de respect şi chiar ură.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea