Controale la frontierele Austriei cu Ungaria, Slovenia, Italia, până în 4 noiembrie – Atenţionare MAE

Cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Austriei sunt supuși controalelor la frontierele cu Ungaria, Slovenia şi Italia până la data de 4 noiembrie, informează Ministerul Afacerilor Externe.

 

ELIT

maeDecizia a fost luată în contextul măsurilor suplimentare luate de autorităţile locale de securizare a frontierei austriece şi de instituire a unor măsuri restrictive în privinţa deplasării valului de migranţi, se menţionează în comunicatul remis presei de MAE.

 

„Circulaţia rutieră se desfăşoară normal, cu precizarea că, în anumite perioade ale zilei, apar întârzieri cu până la 20-30 minute.

Circulaţia feroviară către şi dinspre Bavaria, prin Gara Centrală Salzburg, rămâne suspendată, în ambele direcţii, din cauza măsurilor guvernamentale din Germania.

Având în vedere dinamica situaţiei din teren, se recomandă cetăţenilor români care doresc să se deplaseze în Republica Austria să consulte paginile de Internet http://www.oeamtc.at/ (Clubul automobilistic austriac) şi www.mae.ro, pentru informaţii actualizate”, se mai precizează în comunicatul MAE.

 

Ministerul de Externe reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale. (BT)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...