Rămâi conectat

Actualitate

Controale ample ale IPJ Alba legate de respectarea legislaţiei privind paza obiectivelor şi valorilor. Sancțiuni în valoare de 7.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 2 decembrie 2015 – 3 ianuarie 2016, poliţiştii de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au verificat modul în care este respectată legislaţia privind paza obiectivelor, bunurilor şi valorilor.

masina politieAu fost verificate 216 unităţi economice ce desfăşoară activităţi în domeniu, 92 spații de depozitare, precum și 21 de transporturi de valori, fiind aplicate sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 7.000 de lei.

Potrivit IPJ Alba, în perioada 2 decembrie 2015 – 3 ianuarie 2016, în cadrul unei acţiuni desfăşurată la nivel naţional, poliţiştii de ordine publică din judeţul Alba au desfăşurat controale și verificări privind respectarea prevederilor legale referitoare la paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia personalului unităţilor economice care manipulează şi depozitează valori însemnate, ori transportă valori monetare.

Au fost verificate 216 unități ce desfășoară activități în domeniu, 92 de spații de depozitare, precum și 21 de transporturi de valori.

În urma acestor verificări, în 4 cazuri au fost constatate deficiențe privitoare la locurile de depozitare, constând în lipsa unor sisteme mecanofizice corespunzătoare, iar în 6 cazuri s-a constatat neasigurarea cu pază.

Ca urmare a celor constatate, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.000 de lei, conducătorilor de unități care nu au respectat obligaţiile prevăzute de lege, privind protecţia bunuri.

În ceea ce priveşte transporturile de valori, controalele poliţiştilor au urmărit, cu predilecție, prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului societăţilor vizate precum şi verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale incidente, respectiv colectarea şi transportul numerarului cu autoturisme amenajate şi personal însoţitor înarmat, precum şi asigurarea protecţiei locurilor de depozitare a valorilor cu respectarea minimă a cerinţelor de securitate.

În urma celor 21 de verificări efectuate asupra unor transporturi de valori, în 6 cazuri au fost constatate deficiențe, constând în lipsa planului de pază al transportului, utilizarea unor autovehicule neamenajate, lipsa personalului înarmat, lipsa monitorizării mijloacelor de transport, precum și alte deficiențe.

Valoarea totală a contravențiilor aplicate a fost de 7.000 de lei.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea