Rămâi conectat

Curier Județean

Consiliul Local Alba Iulia susține financiar cea de-a XI-a ediție a competiției sportive pentru copii și tineri cu dizabilități – ”Cupa ACAS”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Administrația locală va finanța cu o sumă de până la 7.500 de lei organizarea competiției sportive pentru copii și tineri cu dizabilități – Cupa ACAS, aflată în acest an la cea de-a XI-a ediție, care se va desfășura în luna septembrie.

Banii vor fi folosiți pentru premierea participanţilor la concurs, cu câte 50 de lei, şi pentru cheltuielile cu materialele necesare (apă, sucuri, diplome, afişe).

Direcţia de Asistenţă Socială împreună cu Asociaţia pentru Consiliere şi Asistenţă Specializată „ACAS” organizează competiția în fiecare an, din 2004. Nu se urmăreşte performanţa sportivă, ci socializarea acestei categorii de persoane, creşterea încrederii de sine şi dezvoltarea abilităţilor de comunicare.

Probele se desfăşoară pe criterii de vârstă şi tip de deficienţă după cum urmează: penrtu deficienţe psihice şi auditive – alergare viteză, de rezistenţă, aruncarea mingii de oină, a mingii medicinale, săritura în lungime de pe loc; pentru deficienţe motorii – aruncarea mingii de oină şi alergare în scaun cu rotile; pentru copiii cu vârsta 3-8 ani – circuitul „Mici, talente mari”.

Copiii şi tinerii participanţi trebuie să aibă domiciliul sau reşedinţa în Alba Iulia, să deruleze activităţi din Planul de intervenţie personalizat în Alba Iulia și să fie însoţiţi de părinţi sau reprezentanţi legali.

Asociaţia „ACAS” va participa la organizare cu persoane şi asistenţă specializată, cu 2 profesori de sport din cadrul Direcţiei judeţene de Sport şi Tineret Alba, şi va oferi medaliile pentru premiere, iar Asociaţia „Filantropia Ortdoxă” Alba Iulia, în calitate de partener, va înmâna cadouri.

La toate ediţiile de până acum, la care au concurat aproximativ 100 de copii şi tineri, toţi participanţii au fost premiaţi în mod egal, cu premii în valoare de 50 lei, oferite de Consiliul Local şi de Primăria Alba Iulia.

FOTO: arhiva


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Ziua Jandarmeriei Române 2024, în Alba: Campionat de fotbal, turneu de table și tenis cu piciorul

Bogdan Ilea

Publicat

în

Ziua Jandarmeriei Române 2024, în Alba: Campionat de fotbal, turneu de table și tenis cu piciorul Competiții sportive organizate de Jandarmeria Alba cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române în Alba Iulia. Jandarmii s-au întrecut într-un campionat de fotbal, turneu de table sau tenis cu piciorul.  Ieri, 27 martie, la Baza Sportivă Ampoi 2 din Alba Iulia, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea