Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Consiliul Județean Mureș, după declarațiile lui Florin Roman: Inscripţionarea bilingvă, un semn de normalitate. Distrugerea indicatoarelor rutiere este infracţiune

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consiliul Județean Mureș a transmis, luni, într-un comunicat de presă, ca urmare a declarațiilor deputatului privind indicatorul aflat la limita dintre județele Alba și Mureș, marcat și în maghiară, că acesta se află pe raza județului Mureș, iar distrugerea indicatoarelor de semnalizare rutieră reprezintă o infracţiune. 

”Ca urmare a acuzaţiilor făcute de domnul deputat Florin Roman legat de faptul că instalarea plăcuţelor bilingve de la limita dintre judeţul Mureş şi judeţul Alba ar fi ilegală, considerăm că este important să aducem o serie de clarificări. În primul rând, indicatorul în discuţie se află montat pe raza teritorială a judeţului Mureş şi, conform Legii 215 a administraţiei publice locale, autoritatea judeţeană are obligaţia de a folosi inscripţionări bilingve atunci când populaţia care aparţine unei minorităţi naţionale depăşeşte 20% din numărul locuitorilor. În al doilea rând, îi atragem atenţia domnului deputat că distrugerea indicatoarelor de semnalizare rutieră reprezintă o infracţiune”, a transmis CJ Mureș.

Potrivit sursei citate, românii şi maghiarii din judeţul Mureş au arătat că pot convieţui împreună, că se apreciază reciproc şi că pot depăşii evenimentele de tristă amintire din primăvara anului 1990 şi considerăm că cetăţenii judeţului Mureş s-au săturat ca acest subiect, al inscripţionării bilingve, să fie mereu folosit în lupta electorală a partidelor politice.

”Consiliul Judeţean Mureş comunică bilingv nu doar pentru a respecta o obligaţia legală, ci pentru că acesta este un semn de respect la adresa oricărei minorităţi etnice. Pe această cale îi îndemnăm şi pe ceilalţi preşedinţi de Consilii Judeţene să urmărească exemplul nostru şi să procedă la fel”, mai transmite biroul de presă al Consiliului Judeţean Mureş.

Citește și FOTO: Indicatorul aflat la limita dintre județele Alba și Mureș, marcat și în maghiară. Florin Roman: Dacă nu o să fie îndepărtat în termenul legal, o să-l scot eu!”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea