// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Consiliul Județean Mureș, după declarațiile lui Florin Roman: Inscripţionarea bilingvă, un semn de normalitate. Distrugerea indicatoarelor rutiere este infracţiune

Consiliul Județean Mureș a transmis, luni, într-un comunicat de presă, ca urmare a declarațiilor deputatului privind indicatorul aflat la limita dintre județele Alba și Mureș, marcat și în maghiară, că acesta se află pe raza județului Mureș, iar distrugerea indicatoarelor de semnalizare rutieră reprezintă o infracţiune. 

”Ca urmare a acuzaţiilor făcute de domnul deputat Florin Roman legat de faptul că instalarea plăcuţelor bilingve de la limita dintre judeţul Mureş şi judeţul Alba ar fi ilegală, considerăm că este important să aducem o serie de clarificări. În primul rând, indicatorul în discuţie se află montat pe raza teritorială a judeţului Mureş şi, conform Legii 215 a administraţiei publice locale, autoritatea judeţeană are obligaţia de a folosi inscripţionări bilingve atunci când populaţia care aparţine unei minorităţi naţionale depăşeşte 20% din numărul locuitorilor. În al doilea rând, îi atragem atenţia domnului deputat că distrugerea indicatoarelor de semnalizare rutieră reprezintă o infracţiune”, a transmis CJ Mureș.

Potrivit sursei citate, românii şi maghiarii din judeţul Mureş au arătat că pot convieţui împreună, că se apreciază reciproc şi că pot depăşii evenimentele de tristă amintire din primăvara anului 1990 şi considerăm că cetăţenii judeţului Mureş s-au săturat ca acest subiect, al inscripţionării bilingve, să fie mereu folosit în lupta electorală a partidelor politice.

”Consiliul Judeţean Mureş comunică bilingv nu doar pentru a respecta o obligaţia legală, ci pentru că acesta este un semn de respect la adresa oricărei minorităţi etnice. Pe această cale îi îndemnăm şi pe ceilalţi preşedinţi de Consilii Judeţene să urmărească exemplul nostru şi să procedă la fel”, mai transmite biroul de presă al Consiliului Judeţean Mureş.

Citește și FOTO: Indicatorul aflat la limita dintre județele Alba și Mureș, marcat și în maghiară. Florin Roman: Dacă nu o să fie îndepărtat în termenul legal, o să-l scot eu!”

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

8 Răspunsuri la Consiliul Județean Mureș, după declarațiile lui Florin Roman: Inscripţionarea bilingvă, un semn de normalitate. Distrugerea indicatoarelor rutiere este infracţiune

 1. albaneza 05.02.2018 la 20:49

  Perfect de acord! E doar un semn de normalitate, dle Roman. Lasati sovinismul deoparte! Daca s-ar fi impus scrierea in franceza sau germana, n-ati mai fi fost impotriva ci, poate, mândru.

  • Un semn de anormalitate retras 06.02.2018 la 12:39

   Indicatorul dintre județele Alba și Mureș, marcat în română și maghiară, a fost retras. Președintele CJ Mureș, acuzat de abuz în serviciu.

 2. marius 06.02.2018 la 8:00

  Panglicarul râde de pamblicar, circarul de urs, clovnul de pinguin, piticul de uriaș, balena de sardine și gușatul de bâlbâit.
  Ce normalitate? Pentru unii normalitatea e un veșnic circ, o continuă melodramă, un continuu joc de gleznă. Au ajuns în Parlament ca să ne demonstreze cât sunt de impotenți mimând potența.

 3. Cetateanul topometrist. 06.02.2018 la 8:32

  Indicatoarele sunt la 58 metri (masurati) in interiorul judetului Alba si a comunei Cetatea de Balta.
  Nu se cunosc bine limitele intre cele doua judete.

 4. Cetateanul topometrist. 06.02.2018 la 8:32

  Scuze de greseala, sunt 580 de metri.

 5. deju 06.02.2018 la 10:02

  “… să urmărească exemplul nostru şi să procedă la fel” Asta în ce limbă e?

 6. mocan 06.02.2018 la 16:02

  De ce sa lasam “sovinismul’ deoparte, daca ei nu-l lasa? Cu obraznicia specifica, azi pun Albei indicatoare in ungureste, Alba care are 4,7% unguri, maine Gorjului, care are 0.01 % unguri, raspoimaine Vasluiuilui, care are 0,000001 % unguri! Unde se opreste nerusinarea! Niciunde, daca nu-i dai peste deget! O sa ne credem in Ungaraia, si uite asa ,usor este obisnuit omul la limba unuia care doreste stapan…Pana unde este toleranta, si unde incepe slugarnicia si slabiciunea? Limita de 20% este una prea mica, dupqa opinia mea, dar daca asta este, asa si nu altfel sa fie respectata!!Altfel, ne batem joc de noi insine. Daca unii au sange de sluga, e treaba lor. Eu nu am.

 7. mocan 06.02.2018 la 16:03

  albanezo, esti albaneza de la Budimpesta? Sa fim seriosi! Lasati sovinismele, adica sa ridica fusta, sa ne-o traga b….? Ridic-o tu!