Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO: Indicatorul aflat la limita dintre județele Alba și Mureș, marcat și în maghiară. Florin Roman: Dacă nu o să fie îndepărtat în termenul legal, o să-l scot eu!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Indicatorul aflat la limita dintre județele Alba și Mureș, marcat și în maghiară. Florin Roman: Dacă nu o să fie îndepărtat în termenul legal, o să-l scot eu!”

Indicatorul amplasat la limita dintre județele Alba și Mureș, cu denumirea județului Alba inscripționată și în limba maghiară, este ilegal, susține deputatul de Alba Florin Roman.

Într-o postare pe facebook, liberalul spune că legea prevede inscripții bilingve doar în localitățile care au peste 20% populație maghiară și că a cerut să fie îndepărtat.

Totodată, acesta menționează că dacă nu se va rezolva situația, se vede nevoit să-l scoată chiar el.

Unii nu se potolesc nicicum! Acest indicator montat la ordinul Consiliului Judetean Mures, la limita de județ dintre Alba și Mures este ilegal. Legea prevede inscripții bilingve doar în localitățile/județele cu peste 20 la sută populație maghiară!

Am solicitat Consiliului Județean Alba să îndepărteze acest indicator ilegal, întrucât județul Alba nu are peste 20 la sută populație maghiară. Înțeleg că s-a cerut și în scris îndepărtarea lui! Dacă nu se rezolvă în termenul legal, o să îl scot eu! Oare chiar nu mai avem instituții ale statului român?”, scrie deputatul  Florin Roman, într-o postare pe facebook.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO | Lucrări de reabilitare a spațiilor verzi la Blaj: Peste 1.000 mp vor fi amenajați cu gazon, arbori, arbuști și plante floricole

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lucrări de reabilitare a spațiilor verzi la Blaj: Peste 1.000 mp vor fi amenajați cu gazon, arbori, arbuști și plante floricole La Blaj au început lucrările de reabilitare a spațiilor verzi din cartierul Eroilor. Peste 1.000 mp vor fi amenajați cu gazon, arbori, arbuști și plante floricole, a anunțat primarul Gheorghe Rotar. ”Au început lucrările […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea