Rămâi conectat

Actualitate

Consiliul județean Alba marchează Ziua Internațională a Monumentelor și Siturilor Istorice

Bogdan Presecan

Publicat

în

Consiliul Județean Alba, alături de Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, având ca partener Filiala Batthyaneum din Alba a Bibliotecii Naționale a României, au dedicat în acest an un proiect educativ zilei de 18 aprilie, zi adoptată de UNESCO încă din 1983 și sărbătorită în lume ca Ziua Internaţională a Monumentelor şi Siturilor Istorice.

„Sub genericul „Patrimoniu şi Educaţie”, Consiliul Judeţean Alba continuă, prin acest proiect, colaborarea cu Facultatea de Istorie şi Filologie, prin Departamentul de Istorie, Arheologie şi Muzeologie, având ca subiect monumentul istoric. Definit ca un program de educaţie pentru patrimoniu, proiectul a debutat deja din luna martie, prin vizitarea şi cercetarea unor monumente istorice de către cadre didactice ale Departamentului de Istorie, Arheologie şi Muzeologie.

„Proiectul este unul complex, ce propune o asociere între acțiunile de învățare de la școală, dedicate istoriei și monumentelor, și studierea în teren a acestor monumente. Se pot face astfel conexiuni între teorie și practică ce permit chiar și dialogul cu membrii comunităților în care există monumente și, în plus, participanții la proiect au ocazia de a dobândi noțiuni suplimentare de protecția patrimoniului sau ecologie.„ – a declarat domnul Ion Dumitrel, Președintele CJ Alba.

Întâlnirea de mâine, de la Biblioteca Battyaneum, la care vor participa atât studenți cât și cadre didactice, va fi ocazia prezentării etapelor parcurse până acum în proiect şi a rezultatelor obţinute până în prezent, dar și un execelnt prilej de documentare.

Proiectul va continua până în luna noiembrie, urmând a mai fi vizitate bisericile reformate din Benic, Sântimbru, Cricău și Vurpăr, biserica ortodoxă și cea reformată din Teiuș, precum și fosta mânăstire franciscană din Teiuș”, se arată într-un comunicat remis presei de CJ Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Mituri, ritualuri și superstiții de Dragobete – sărbătoarea românească a iubirii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mituri, ritualuri și superstiții de Dragobete – sărbătoarea românească a iubirii Dragobetele, sărbătoarea dragostei la români, îşi are rădăcinile în tradiţiile dace şi în credinţa într-un fel de zeu al iubirii, a cărui cinstire, pe 24 februarie, marca simbolic şi începutul primăverii. Dragobete, fiul Dochiei, era zeul dragostei şi al bunei dispoziţii. I se mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea