Rămâi conectat

Cultură Educație

Consililul Local Alba Iulia pune preţ pe cultură

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ieri, 28 februarie, în şedinţă extraordinară, consilierii locali albaiulieni au aprobat, cu unanimitate de voturi, alocarea unor fonduri din bugetul local al municipiului Alba Iulia pentru activităţi culturale. Proiectul a fost aprobat cu unele modificări. Astfel, s-a aprobat alocarea sumei de 6000 de lei Şcolii Miceşti, pentru realizarea şi achiziţionarea a 10 costume populare autentice pentru copii, necesare promovării, păstrării şi valorificării comunităţii locale.  Alţi 3000 de lei au fost alocaţi în baza parteneriatului cu Primăria Chişinău pentru editarea volumului de poezii „Coroană de cenuşă, 100 de poeme de patrie şi dor”, scris de Maria Augustina Hâncu. Volumul va fi lansat la Chişinău şi Alba Iulia în 27 martie, ziua Unirii Basarabiei cu România, circa 200 de exemplare din cele 1000 care vor fi tipărite urmând să fie donate municipiului Alba Iulia. Colegiul Economic „DP Marţian”  va primi 3000 de lei din suma totală de 10564,8 lei solicitată, pentru derularea proiectului „Elevul de azi, antreprenorul de mâine!”. Tot 3000 de lei va primi pentru diverse activităţi şi Filiala Alba Iulia a Societăţii Cultural-Patriotice „Avram Iancu”, iar pentru activităţile Atelierului Creativ de la Alba Mall s-au aprobat 7000 de lei.
În schimb, nu s-au aprobat cei 12800 de lei ceruţi de CJ al Elevilor pentru organizarea „Balului Balurilor”, consilierii locali afirmând că, la timpul lor, s-a susţinut fiecare „Bal al Bobocilor” în parte.(R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa

Unirea Ziarul

Publicat

în

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa La Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut loc săptămâna aceasta prima întâlnire oficială a Consorțiului European University for Academic Continuing Education (EU.ACE), marcând un moment semnificativ pentru cooperarea academică europeană. Inițiativa, lansată în decembrie anul trecut printr-un memorandum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea