Rămâi conectat

Actualitate

Consilierul președintelui Zelenski susține că Ucraina și România ar trebui să intervină în Transnistria. „Moldovenii și românii sunt un singur popor”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Consilierul președintelui Zelenski susține că Ucraina și România ar trebui să intervină în Transnistria. „Moldovenii și românii sunt un singur popor”

Consilierul președintelui Zelenski, Aleksei Arestovici, a declarat faptul că Ucraina ar putea prelua rolul asupra autoproclamației republicii nistrene, în cazul în care Moldova este amenințată de către Federația Rusă, însă numai dacă Moldova va face oficial o astfel de solicitare.

„Acolo sunt aproximativ 5-7 mii de militari. Moldova poate avea necazuri foarte mari, dacă acești ar decide să atace Chișinăul. Iar cel mai bun lucru pe care îl poate face în acest caz este să apeleze la Ucraina şi România pentru ajutor”, a spus Arestovici, potrivit timpul.md.

El a subliniat că aceasta din urmă este o țară NATO, așa că Rusiei „îi va fi foarte distractiv” atunci.

Totodată, Arestovici a remarcat că pentru Ucraina Moldova este și cel mai apropiat vecin, a cărui soartă nu îi este indiferentă.

„Noi am fost întotdeauna alături de poporul moldovenesc și vom continua să stăm. Prin urmare, pot apela și la noi pentru ajutor”, a asigurat el.

Întrebat dacă Ucraina este capabilă să „captureze Tiraspolul” (capitala autoproclamatului stat nerecunoscut „Republica Moldovenească Pridnestroviană”. – N.red.), acesta a spus că acesta este teritoriul Moldovei suverane și ucrainenii nici măcar nu își pot permite asemenea declarații.

„Numai după apelul părții moldovenești… Ne vom descurca dacă va fi nevoie”, a rezumat Arestovici.

„Dacă Rusia va decide să atace Moldova, Chișinăul ar putea apela la România, noi știm că moldovenii și românii sunt un singur popor”, a declarat ieri Arestovici.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier. Astfel, sunt exceptate de la obligaţia de a efectua inspecţia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea