Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Consilierii locali Simone Albani și Horațiu Clepan au fost desemnați să controleze activitatea STP

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*Deși aprobat în Consiliul Local, proiectul de hotărâre ar putea fi invalidat deoarece nu a avut raport de specialitate și a fost semnat de un singur consilier

Proiectul de hotărâre privind desemnarea unei persoane care să monitorizeze și să controleze derularea contractului de transport public local și activitatea STP în municipiul Alba Iulia, inițiat de consilierul liberal Simone Albani, a fost aprobat astăzi în ședința de Consiliu Local.

Așa cum era de așteptat, propunerea a generat ample discuții, începând de la obligativitatea ca un proiect de hotărâre să fie însoțit de un raport de specialitate (ceea ce în acest caz nu s-a întâmplat) și până la opiniile diferite legate de ”cine pe cine” poate controla, având în vedere că firma STP Alba Iulia nu are un contract încheiat cu Consiliul Local ci cu AIDA-TL, care deja a fost desemnată să  monitorizeze activitatea de transport public.

Referitor la acest aspect, Albani și-a fundamentat solicitarea argumentând că Legea nr.92/2007, în art. 16(1) prevede: ”consiliile locale sunt obligate să asigure, să organizeze, să coordoneze și să controleze prestarea serviciilor de transport public desfășurate pe raza administrativ-teritorială a acestora”. De asemenea, acesta a precizat că măsura nu face decât ”să asigure o transparență și mai mare în folosul cetățenilor municipiului, din punct de vedere al derulării acestui contract cu STP Alba”.

În final, deși au votat pentru aprobarea proiectului de hotărâre, consilierii PDL și PP-DD nu au dorit să desemneze un reprezentant în comisia de control, astfel că aceasta va fi formată doar din Simone Albani de la PNL și Horațiu Clepan, de la PSD.

Un alt aspect care ar putea duce la invalidarea hotărârii a fost semnalat la finalul votului, chiar de primarul Mircea Hava care a precizat ”în treacăt” că pentru a putea fi pus în dezbaterea Consiliului Local, un proiect de hotărâre trebuie să fie semnat de cel puțin 3 consilieri locali. În acest caz, unica semnătură a fost cea a consilierului PNL, Simone Albani.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Nu contează cine votează, contează cine numără voturile

Unirea Ziarul

Publicat

în

Nu contează cine votează, contează cine numără voturile Mare e grădina… alegerilor. Dacă nu luăm în seamă acei lăudătorilor plătiți, ar trebui să lăsăm pentru o dată ulterioară enumerarea efectelor negative sau pozitive ale unei alianțe, mai ales în perioada pre-electorală. Oricum, efectele unor astfel de alianțe pot fi și puțin benefice, de natură să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea