Rămâi conectat

Curier Județean

Conflict familial pe strada Stejarului din Alba Iulia, aplanat de jandarmi

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un bărbat, aflat în avansată stare de ebrietate, nu a fost lăsat de fiul minor să intre în curtea casei în care locuieşte. Între cei doi a izbucnit un scandal, iar pentru aplanarea acestuia a fost nevoie de intervenţia jandarmilor.

Incidentul a fost semnalat la 112, marţi, 17 septembrie, în jurul orei 1.00 şi se desfăşura în faţa unui imobil situat pe strada Stejarului din municipiul Alba Iulia. Un bărbat a solicitat ajutorul jandarmilor deoarece fiul în vârstă de 17 ani nu îl lăsa să intre în curte şi îl ameninţa cu acte de violenţă.

Un echipaj de jandarmerie a intervenit de urgenţă şi a constatat că între apelant şi fiul acestuia avea loc un scandal, izbucnit pe fondul unor disensiuni mai vechi, acutizate de starea de ebrietate a primului. În fapt, se pare că fiul i-a reproşat tatălui că a consumat alcool şi nu-l lasă să se odihnească, iar acesta i-a replicat că  el este şeful gospodăriei şi, în această calitate, face ce vrea.

A urmat un schimb de replici dure, injurii şi ameninţări cu acte de violenţă, stopate doar de apariţia jandarmilor. Intervenţia promptă a acestora a pus capăt conflictului, a prevenit escaladarea violenţei şi apariţia unor fapte mai grave. În urma verificărilor efectuate, cel care a provocat scandalul – un minor în vârstă de 17 ani – a fost sancţionat contravenţional.

Reamintim că, în conformitate cu prevederile Legii  nr. 61 din 27 septembrie 1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii  publice (*republicată*) (*actualizată*),  “provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri sau localuri publice”- se sancţionează cu amendă de la 200 lei la 1.000 lei, iar dacă faptele sunt săvârşite în incinta unei instituţii de învăţământ, a unei instituţii de sănătate ori destinate ocrotirii speciale a unor categorii de persoane defavorizate – cuantumul amenzii contravenţionale este cuprins între 1.000 lei şi 3.000 lei”, spune Cosmin Jurcoveț, purtător de cuvânt al IJJ Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea