Conducerea PSD analizează dacă să organizeze alegeri în filialele conduse de interimari, între care se află și Alba

Conducerea PSD va analiza, după perioada concediilor de vară, dacă se impune organizarea alegerilor interne în 11 organizaţii judeţene conduse de preşedinţi interimari, au declarat surse social-democrate pentru MEDIAFAX. Și liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu, a fost numit interimar, după ce a demisionat în vara anului 2016, ca urmare a rezultatelor slabe obținute la alegerile locale. Tot el a fost numit, apoi, președinte, însă interimar.

Filialele judeţene PSD din Botoşani, Suceava, Cluj, Alba, Braşov, Brăila, Timiş, Iaşi, Giurgiu şi Sibiu, precum şi organizaţia PSD Bucureşti sunt conduse de preşedinţi interimari.

ELIT

Surse social-democrate au declarat, pentru MEDIAFAX, că opinia majoritară în partid este să nu se organizeze alegeri interne până la scrutinul prezidenţial din 2019, însă că subiectul va fi discutat, într-o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional (CExN), după ce toţi pesediştii se întorc din vacanţă.

Potrivit surselor citate, preşedintele PSD Liviu Dragnea este de părere că social-democraţii trebuie să se axeze pe comunicarea în teritoriu a măsurilor guvernamentale şi să nu alimenteze tensiunile interne specifice fiecărui concurs din interiorul partidului.

Mihail David - 2020

„Nu cred că asta este urgenţa acum”, a declarat, pentru MEDIAFAX, liderul interimar PSD Timiş, Călin Dobra, întrebat când vor fi organizate alegeri pentru noua conducere.

„Încă nu am stabilit o dată pentru conferinţa judeţeană de alegeri. Probabil că în luna septembrie se va lua o decizie, într-un CExN, o decizie unitară. Situaţiile variază de la judeţ la judeţ şi fiecare preşedinte îşi cunoaşte cel mai bine organizaţia”, a spus pentru MEDIAFAX şi liderul interimar PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu.

„Momentan nu am avut nicio discuţie, lumea este în vacanţă, mai vedem în toamnă. Pe de altă parte, degeaba facem alegeri dacă există alte sfere care vor să controleze politicul”, a explicat pentru MEDIAFAX liderul interimar PSD Cluj, Horia Nasra.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

"Danciloza" 3 august 2018 at 17:02

Un stadion care trebuia să fie gata în urmă cu doi ani şi nu a fost inaugurat nici acum va intra în… renovare. Deşi premierul Viorica Dăncilă a anunţat că arena din Târgu Jiu este gata, Ministerul Dezvoltării vrea să aloce încă cinci milioane de euro pentru a remedia mai multe probleme..

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...