Rămâi conectat

Ştirea zilei

Condamnare definitivă la 17 ani de închisoare pentru un bărbat care a omorât în bătaie o persoană într-un sat din Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un bărbat a fost condamnat definitiv la 17 ani de închisoare, după ce a omorât în bătaie o persoană într-un sat din Alba.

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat sentinţa definitivă într-un dosar de omor cu un inculpat în vârstă de 30 de ani şi victima de 48 de ani. Instanţa a menţinut prin decizia din 19 februarie 2018 pedeapsa de 17 ani de închisoare pentru inculpatul Iacob Florin, care are 6 copii minori, pronunţată de Tribunalul Alba în luna decembrie 2017.

Crima a avut loc în 9 iunie 2017 în satul Bălcaciu, comuna Jidvei. Victima avea 48 de ani, domicilia în judeţul Mureş, dar locuia în satul din Alba, într-un container. Era o persoană fără locuinţă, dependentă de alcool care a fost lăsat să locuiască în acea baracă din grija comunităţii şi în schimb păzea terenurile din jur iar oamenii îi aduceau mâncare şi aveau grijă de el.

Anchetatorii au reţinut că în ziua respectivă, pe fondul consumului excesiv de alcool şi în scopul restituirii unei pretinse datorii de 100 lei, inculpatul condamnat s-a deplasat pe păşunea din locul denumit „Valea Strengovei”, situat pe raza administrativă a localităţii Jidvei, îns atul Bălcaciu, unde se afla un container folosit cu destinaţia de locuinţă de către victimă. A pătruns fără drept în acest adăpost, pe uşa de acces care era deschisă şi a solicitat victimei remiterea sumei de 100 lei, apoi, în momentul în care victima i-a răspuns că nu are de unde să îi dea banii, a început să o lovească în mod repetat şi cu intensitate, cu pumnii în zona feţei, până când a căzut pe podeaua containerului. Ulterior, a târât-o afară, continuând să o lovească cu pumnii, exercitând totodată şi o comprimare asupra gâtului, abandonând-o în stare de inconştienţă în vegetaţie unde a decedat. Agresorul a sustras din contanier bunuri în contul pretinsei datorii de 100 de lei.

Au fost reţinute în sarcina lui Iacob Florin infracţiunile de omor calificat şi tâlhărie calificată. ”În cursul judecăţii în declaraţia sa a recunoscut şi regretat fapta aşa cum a fost descrisă în Rechizitoriu. A arătat că atât el cât şi victima erau sub influenţa băuturilor alcoolice şi că nu s-a gândit că lăsarea victimei în stare de inconştienţă ar conduce la decesul ei. Susţine că l-a lovit pe victimă cu pumni în faţă până când acesta a căzut la pământ, şi că incidentul s-a derulat în faţa adăpostului unde locuia aceasta.

În continuare arată că acesta i-a luat victimei butelia şi aragazul în schimbul datoriei, le-a pus în căruţă şi a plecat lăsând-ul pe victimă căzut pe iarbă. Mai arată că nu a fost nimeni de faţă decât o persoană de care ştie din auzite că ar fi fost în apropiere şi că nu s-a întors să vadă ce face victima căzută la pământ. În finalul declaraţiei a arătat că regretă fapta mai ales că nu a fost implicat în alte incidente, nu are antecedente penale, nu era în duşmănie cu victima, fiind prieteni de pahar”, se afirmă în motivarea deciziei de la prima instanţă de judecată.

Instanţa a decis condamnarea acestuia la 16 ani de închisoare pentru omor şi 3 ani pentru tâlhărie. Prin contopire a rezultat pedeapsa finală de 17 ani în regim de detenţie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Fetiță de 8 ani, lovită de o mașină, în Alba Iulia, în timp ce traversa regulamentar strada: Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Fetiță de 8 ani, lovită de o mașină, în Alba Iulia, în timp ce traversa regulamentar strada: Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului O fetiță de 8 ani, din Feneș, a fost lovită de mașină în timp ce traversa strada regulamentar, în Alba Iulia. Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea