Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Concursul de vinuri Strugurele de Aur, ediţia a VI-a

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 3-5 septembrie, Alba Iulia va intra în circuitul evenimentelor naţionale dedicate vinului. Concursul de vinuri Strugurele de Aur, ediția a VI-a, are loc și în acest an, înaintea celui mai important eveniment din calendarul viticol, culesul viilor.

Evenimentul va avea loc la Hotel Cetate din Alba Iulia,  locație care va deveni gazda producătorilor de vin, degustătorilor experţi, somelierilor şiiubitorilor de vin de calitate.

Concursul este organizat de  Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România, Organizaţia Naţionala Interprofesională a Vinului şi Consiliul Judeţean Alba. S-au înscris producători din toate zonele viticole ale ţării, dar şi din străinătate.

Vor exista două secţiuni: vinuri liniştite şi vinuri efervescente, vinurile liniştite fiind împărţite în vinuri albe, rose, roşii, precum şi în funcţie de conţinutul de zahăr: seci, demiseci, demidulci, dulci.

Probele vor fi secretizate şi codificate cu 2 zile înainte de începerea concursului, iar sistemul de notare va fi va fi cel practicat de Organizaţia Internaţională a Vinului cu puncte de la 0 la 100, numărul medaliilor neputând să depăşească 40% din numărul de probe înscrise.

Pe toata durata Concursului, degustările vor fi deschise, pentru a se putea observa modalitatea de evaluare şi corectitudinea acesteia. La sfârșitul fiecărei zile din perioada desfășurării concursului, iubitorii vinurilor de calitate sunt așteptați la degustări și prezentări ale vinurilor înscrise în competiție. Degustările de vin vor fi realizate sub îndrumarea somelierilor şi membrilor ADAR. Vizitatorii vor putea descoperi, astfel, diverse sortimente de vin înscrise în festival, la fiecare sesiune fiind degustate între 8 si 10 probe de vin.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț În seara 1 mai, 23:00, o mașină s-a răsturnat în Alba Iulia, pe strada Constantin Noica. Oamenii legi intervin pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin la un accident rutier de pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea