Rămâi conectat

Politică Administrație

Concurs în februarie pentru șefia Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba. Va avea Cornel Petru Comșa contracandidat?

Publicat

în

La numărul 10 pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului județean Alba de joi, 24 ianuarie, se află proiectul de hotărâre “privind desemnarea membrilor Comisiei de concurs şi a Comisiei de soluţionare a contestaţiilor pentru concursul de proiecte de management la Centrul de Cultură <<Augustin Bena>> Alba.”

Este vorba despre organizarea în luna februarie a.c. a unui concurs de proiecte de management, în urma căruia va fi desemnată conducerea instituției de cultură din subordinea CJ Alba. Mai exact, proiectul pe care membrii comisiei, respectiv conf. univ. dr. Amalia Pavelescu (Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu), Ioan Hădărig (manager Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud), Elena Anghel (consilier superior Direcţia relaţii publice şi informatică, CJ Alba), îl vor considera cel mai bun, îi va asigura autorului acestuia pentru următorii 3 ani (martie 2013 – decembrie 2016), poziția de director general la Centrul de Cultură “Augustin Bena”.

În 23 iulie 2012, Consiliul Județean Alba a emis o hotărâre, adoptată cu 24 de voturi pentru, din cele 32 valabil exprimate, prin care l-a desemneat în funcția de director general interimar la Centrul de Cultură “Augustin Bena”, pe Cornel Petru Comșa (cel mai demis director din istoria CJ Alba), tatăl actualului deputat și președinte al PP-DD Alba, Cornel George Comșa.

Motivul oficial al acestei numiri era potrivit documentului, rămânerea instituției fără manager, după ce Honcaş Coriolan Laurian, fostul șef al Centrului “Augustin Bena” a solicitat consiliului județean, încetarea prin acordul părţilor a contractului de management, începând cu data de 27 august 2012, chiar dacă acest contract era valabil pentru o perioadă de 5 ani, respectiv până în anul 2013. Motivul neoficial, potrivit unor surse politice, a fost impunerea în această funcție a lui Comșa senior de către PPDD, în schimbul susținerii unor proiecte ale majorității PDL-PNL din cadrul CJ Alba.

Avînd în vedere că politica e un joc al conjuncturilor, rămâne de văzut dacă negocierile politice de anul trecut, care l-au propulsat pe Cornel Petru Comșa interimar la cultură, mai sunt de actualitate, și dacă acesta va fi reconfirmat în urma concursului, director general al Centrului “Augustin Bena”. În astfel de situații, primul semn că lucrurile au fost stabilite dinainte, este lipsa contracandidaților la concurs.

Potrivit anunțului de pe site-ul CJ Alba, până la data de 1 februarie, candidații pot depune proiectele de management la sediul CJ. Acestea vor fi analizate în perioada 4 -10 februarie, urmând ca în 12 februarie, să se organizeaze interviul, care constă în susţinerea proiectului de management.

Participanţii la concurs trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

  • cetățenie română sau a unuia dintre statele membre ale Uniunii Europene;
  • capacitate de exercițiu deplină;
  • studii universitare de licenta absolvite cu diploma, repectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenta sau echivalentă;
  • experiență managerială – funcții de conducere – de minimum 3 ani.
  • curs de formare profesională în domeniul cultural.

În şedinţa din 27 septembrie 2012, consilierii județeni au aprobat regulamentul şi caietul de obiective pentru organizarea concursului. Astfel comisia va fi formată din trei membri (un reprezentant al CJ Alba şi doi specialişti în domeniu). Propunerile pe care aleșii județeni le vor lua în considerare în ședința din 24 ianuarie pentru constituirea acestei comisii sunt: conf. univ. dr. Amalia Pavelescu (Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu), Ioan Hădărig (manager Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud), Elena Anghel (consilier superior Direcţia relaţii publice şi informatică a CJ Alba).

Propunerile pentru comisia de soluţionare a contestaţiilor sunt următoarele: Liliana Negruţ (director executiv, Direcţia juridică şi administraţie publică din cadrul CJ Alba), Valy Virginia Matei (Direcţia juridică şi administraţie publică CJ Alba), Ana Maria Grigoruţ (consilier superior – Direcţia relaţii publice şi informatică CJ Alba).

Publicitate

Politică Administrație

Ministrul german al finanțelor: Țările „problemă” din uniunea monetară trebuie sancționate cu pierderea suveranității în favoarea UE

Publicat

în

Ministrul german al finanțelor, Wolfgang Schäuble, a susținut sancționarea țărilor „problemă” din cadrul uniunii monetare, nu cu excluderea lor, ci cu pierderea suveranității în favoarea Uniunii Europene.

Într-un interviu acordat săptămânalului Stern şi comentat de Deutsche Welle şi RFI, şeful finanţelor germane susţine: „O ţară cu probleme care trebuie ajutată ar trebui să cedeze Uniunii Europene, la schimb, o parte din drepturile sale de suveranitate”. Măsura ar fi mai bună şi mai funcţională decât excluderea unor state din zona euro, spune ministrul. „Europa nu are cum să reuşească dacă nu se stabileşte clar că un stat membru nu poate fi dat afară din zona euro”.

Într-un interviu pentru ZF, ministrul român de externe Teodor Baconschi a susţinut că retragerea unui stat din zona euro ar crea dificultăţi majore întregului spaţiu european, de aceea salvarea eurozonei trebuie să fie obiectivul numărul unu al Uniunii.

Deutsche Welle aminteşte că Wolfgang Schäuble a pledat, într-o scrisoare adresată parlamentarilor conservatori, în favoarea deciziilor luate la ultimul summit special al ţărilor zonei euro pentru salvarea Greciei.

El a admis că planul de salvare a Greciei nu este lipsit de riscuri, susţinând însă că alte variante posibile erau şi mai riscante.

În interviul citat, Schäuble pledează pentru blocarea dreptului la vot al statelor care nu respectă pactul destabilitate şi creştere, o propunere care fusese avansată anul trecut şi de cancelarul Angela Merkel. De altfel, Grecia a experimentat pe propria-i piele o situaţie asemănătoare. Practic,când a fost lansat primul plan de salvare a Greciei de 110 mld.euro, în vreme ce membrii eurozonei analizau situaţia, reprezentanţii acestei ţări au aşteptat la uşă sfârşituldiscuţiilor fără să fie primiţi înăuntru.

Schäuble pledează pentru adâncirea integrării UE, dar cu regulimult mai dure. „Integrarea trebuie să continue, iar unui stat careare probleme i se va acorda ajutor, dar: „va trebui să renunţe la oparte a suveranităţii sale naţionale în favoarea Uniunii Europene „Această măsură este mai eficientă decât dacă anumite ţări cu datorii, membre ale UE, vor fi eliminate din zona euro, explică ministrul german de finanţe.

Sursa: zf.ro

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Partidul Mișcarea Populară l-a omagiat pe cel care a fost „Crăișorul Munților” la casa memorială din Avram Iancu

Publicat

în

Ceea ce trebuia să fie o sărbatoare frumoasă în inima Apusenilor , cu ocazia Târgului de fete de pe Muntele Găina, eveniment secular, de o rară frumusețe și așteptat de foarte multă lume, din nefericire s-a transformat într-un fiasco total. Toate activitățile legate de eveniment au fost anulate de organizatori, urmare a urgiei naturii care s-a abatut asupra mai multor localități din Apuseni în cursul zilei de vineri 16 iulie.

Așa cum bine se știe sărbătoarea debuta cu omagierea celui care a fost ,,Crăișorul Munților’’, eroul național Avram Iancu. Partidul Mișcarea Populară ca în fiecare an a fost prezent la acest eveniment de cinstere a marelui erou, chiar daca omagierea într-un cadru oficial, la Crucea Iancului nu a mai fost posibilă.

Președintele Partidului Mișcarea Populară Cristian Diaconescu ,împreună cu o delegație formată din aleși locali și județeni condusă de președintele PMP Alba Clement Negruț, au depus o coroană de flori și au ținut un moment de reculegere la bustul lui Avram Iancu în curtea casei memoriale din localitatea care îi poartă numele.

Mulțumim domnului președinte Cristian Diaconescu că ne a onorat și în acest an cu prezența, vom continua sa fim consecvenți în a ne cinsti eroi, doar așa ei vor rămâne vii în inimile și conștiința noastră ca popor.

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Marcel Tuhuț: PSD Alba este alături de oamenii afectați de inundații! Mulțumesc tuturor colegilor pentru implicare!

Publicat

în

Foarte mulți oameni din Munții Apuseni trec, în aceste zile, prin momente extrem de dificile, în urma inundațiilor devastatoare ce le-au distrus locuințele și terenurile. Este absolut îngrozitor să vezi cum agoniseala de o viață este pur și simplu ”măturată” de furia apelor într-un timp atât de scurt. În astfel de clipe, prioritatea numărul 1 devine protejarea vieții și a sănătății.

Am fost, cu echipa PSD Alba, alături de oamenii din Apuseni imediat după tragediile care s-au abătut asupra lor. Știu că ajutorul pe care îl oferim, raportat la dezastrul existent, este mic, dar în calitate de președinte interimar nu pot să nu le mulțumesc public colegilor din PSD Alba pentru că s-au implicat în aceste zile și vor să o facă în continuate. Știu că nu au astfel de așteptări, deoarece au făcut totul din suflet, empatie și convingere. Pentru mine, însă, au fost un exemplu de implicare și solidaritate.

Suntem conștienți că oricând putem fi în situația disperată în care munca de o viață să ne fie distrusă în urma unei calamități. De aceea, încă din prima zi a inundațiilor am făcut un apel public la toți primarii și parlamentarii, din județ, să îi ajute cum pot pe cei deznădăjduiți.

Nu pot trece cu vederea implicarea salvatorilor, profesioniștilor din domeniu și a tuturor voluntarilor. Pentru mulți, sacrificiul extrem și punerea propriei vieți în pericol, pentru salvarea semenilor, este parte a meseriei.

Am întrerupt activitățile programate pentru următoarea perioadă și vom rămâne alături de cei afectați! Pentru ei, orice sprijin înseamnă mult! Suferința se citește pe chipurile lor, iar speranța și-o pun în noi toți, semenii lor!

Președinte interimar al PSD Alba,
Radu Marcel Tuhuț

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare