Rămâi conectat

Politică Administrație

Concurs în februarie pentru șefia Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba. Va avea Cornel Petru Comșa contracandidat?

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La numărul 10 pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului județean Alba de joi, 24 ianuarie, se află proiectul de hotărâre “privind desemnarea membrilor Comisiei de concurs şi a Comisiei de soluţionare a contestaţiilor pentru concursul de proiecte de management la Centrul de Cultură <<Augustin Bena>> Alba.”

Este vorba despre organizarea în luna februarie a.c. a unui concurs de proiecte de management, în urma căruia va fi desemnată conducerea instituției de cultură din subordinea CJ Alba. Mai exact, proiectul pe care membrii comisiei, respectiv conf. univ. dr. Amalia Pavelescu (Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu), Ioan Hădărig (manager Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud), Elena Anghel (consilier superior Direcţia relaţii publice şi informatică, CJ Alba), îl vor considera cel mai bun, îi va asigura autorului acestuia pentru următorii 3 ani (martie 2013 – decembrie 2016), poziția de director general la Centrul de Cultură “Augustin Bena”.

În 23 iulie 2012, Consiliul Județean Alba a emis o hotărâre, adoptată cu 24 de voturi pentru, din cele 32 valabil exprimate, prin care l-a desemneat în funcția de director general interimar la Centrul de Cultură “Augustin Bena”, pe Cornel Petru Comșa (cel mai demis director din istoria CJ Alba), tatăl actualului deputat și președinte al PP-DD Alba, Cornel George Comșa.

Motivul oficial al acestei numiri era potrivit documentului, rămânerea instituției fără manager, după ce Honcaş Coriolan Laurian, fostul șef al Centrului “Augustin Bena” a solicitat consiliului județean, încetarea prin acordul părţilor a contractului de management, începând cu data de 27 august 2012, chiar dacă acest contract era valabil pentru o perioadă de 5 ani, respectiv până în anul 2013. Motivul neoficial, potrivit unor surse politice, a fost impunerea în această funcție a lui Comșa senior de către PPDD, în schimbul susținerii unor proiecte ale majorității PDL-PNL din cadrul CJ Alba.

Avînd în vedere că politica e un joc al conjuncturilor, rămâne de văzut dacă negocierile politice de anul trecut, care l-au propulsat pe Cornel Petru Comșa interimar la cultură, mai sunt de actualitate, și dacă acesta va fi reconfirmat în urma concursului, director general al Centrului “Augustin Bena”. În astfel de situații, primul semn că lucrurile au fost stabilite dinainte, este lipsa contracandidaților la concurs.

Potrivit anunțului de pe site-ul CJ Alba, până la data de 1 februarie, candidații pot depune proiectele de management la sediul CJ. Acestea vor fi analizate în perioada 4 -10 februarie, urmând ca în 12 februarie, să se organizeaze interviul, care constă în susţinerea proiectului de management.

Participanţii la concurs trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

  • cetățenie română sau a unuia dintre statele membre ale Uniunii Europene;
  • capacitate de exercițiu deplină;
  • studii universitare de licenta absolvite cu diploma, repectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenta sau echivalentă;
  • experiență managerială – funcții de conducere – de minimum 3 ani.
  • curs de formare profesională în domeniul cultural.

În şedinţa din 27 septembrie 2012, consilierii județeni au aprobat regulamentul şi caietul de obiective pentru organizarea concursului. Astfel comisia va fi formată din trei membri (un reprezentant al CJ Alba şi doi specialişti în domeniu). Propunerile pe care aleșii județeni le vor lua în considerare în ședința din 24 ianuarie pentru constituirea acestei comisii sunt: conf. univ. dr. Amalia Pavelescu (Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu), Ioan Hădărig (manager Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud), Elena Anghel (consilier superior Direcţia relaţii publice şi informatică a CJ Alba).

Propunerile pentru comisia de soluţionare a contestaţiilor sunt următoarele: Liliana Negruţ (director executiv, Direcţia juridică şi administraţie publică din cadrul CJ Alba), Valy Virginia Matei (Direcţia juridică şi administraţie publică CJ Alba), Ana Maria Grigoruţ (consilier superior – Direcţia relaţii publice şi informatică CJ Alba).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Sosia lui Klaus Iohannis candidează pentru Consiliul Local într-o comună din Alba: Asemănare perfectă cu președintele României când era tânăr

Bogdan Ilea

Publicat

în

Sosia lui Klaus Iohannis candidează pentru Consiliul Local într-o comună din Alba: Asemănare perfectă cu președintele României când era tânăr Ionko Istvan-Petike este un politician din comuna Cetatea de Baltă, care urmează să candideze la Consiliul Local, din partea PNL. Asul său din mânecă, arată precum președintele României, Klaus Iohannis, când acesta era tânăr. Politicianul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea