Rămâi conectat

Cultură Educație

Concert JazzyBIT la Sala Unirii din Alba Iulia – Festivalul Iernii „Alba în magia Crăciunului”

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, 14 decembrie, ora 19.00, are loc în Sala Unirii din Alba Iulia concertul  timişorenilor de la JazzyBIT, în cadrul Festivalului Iernii „Alba în magia Crăciunului”. Intrarea este liberă!

„JazzyBIT este un trio instrumental format din Teodor Pop (pian, orgă Hammond, sintetizator), Mihai Moldoveanu (bas) şi Szabó Csongor-Zsolt (tobe, percuţie), ce abordează muzică inspirată din jazz, latin, funk şi blues. Ideea unei trupe a luat naştere în toamna lui 2011, după ce Teodor şi Mihai au cântat împreună în „Timişoara Big Band” şi în trupa „Blues Project”. La sfârşitul lui 2011 a fost cooptat toboşarul Zsolt, urmând ca trupa să susţină primele concerte la începutul anului 2012. Pe parcursul anului 2012 trupa a susţinut concerte în Alba-Iulia, Arad, Bucureşti, Cluj, Oradea, Târgu Mureş, Timişoara şi a participat la Festivalul Internaţional de Jazz Sibiu, la Festivalul Internaţional Studenţesc de Jazz – Târgu Mureş, la Festivalul Roland Jazz – Sângeorz-Băi şi la Timişoara Capital Jazz Festival. Repertoriul grupului este alcătuit integral din compoziţii proprii, variate atât stilistic, cât şi dinamic. În 2013 JazzyBIT va lansa albumul de debut, intitulat „Touch the Sky”.

Teodor Pop s-a îndrăgostit de pian la vârsta fragedă de 4 ani, şi a studiat muzica clasică până la 14 ani, când a fost admis la secţia de jazz din cadrul Şcolii Populare de Arte „Francisc Hubic” din Oradea. În 2001 obţine un certificat de acreditare în muzică cu specializarea „jazz”, în urma unui examen final perfect. A fost membru în numeroase formaţii de jazz, blues şi rock, participând la nenumărate concerte şi festivaluri. În 2002 se mută la Timişoara, unde continuă să cânte jazz şi blues în mai multe proiecte muzicale. În 2004 a câştigat premiul pentru cel mai bun pianist în cadrul concursului memorial „Iuliu Merca”, din Cluj-Napoca.

Mihai Moldoveanu a început să cânte la bas în liceu, fiind autodidact. A fost mereu atras de muzica şi arta modernă, autentică şi eclectică. Pe lângă JazzyBIT, Mihai mai este basistul formaţilor Sunset in the 12th House (post-rock experimental), Beat Bang! (muzică electronică live), Timişoara Gospel Project; este fondatorul evenimentului de muzică improvizată „Paperjam” şi colaborează frecvent cu compozitorul Cári Tibor.

Szabó Csongor-Zsolt a absolvit Liceul de Muzică „Sigismund Toduţă” Cluj-Napoca iar în prezent este student la secţia Percuţie a Facultăţii de Muzică din cadrul Universităţii de Vest Timişoara. A participat la numeroase olimpiade naţionale de muzică şi concursuri de percuţie.”

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea