Rămâi conectat

Curier Județean

Concert extraordinar „Tezaur Folcloric – Cântec din suflet de român”, MIERCURI, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Zeci de interpreţi îndrăgiţi de folclor vor evolua, miercuri, 6 decembrie, la Alba Iulia, în concertul extraordinar „Tezaur Folcloric – Cântec din suflet de român”, eveniment cu un concept artistic unic realizat împreună cu Televiziunea Română şi care va fi înregistrat şi difuzat pe postul public de televiziune.

Concertul va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, începând cu ora 18.00, şi este un proiect artistic realizat de Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba în coproducţie cu TVR, beneficiind de sprijinul Consiliului Judeţean Alba şi Primăriei Municipiului Alba Iulia.

În cadrul concertului va evolua Ansamblul Folcloric „Augustin Bena” al judeţului Alba alături de interpreţii Ovidiu Homorodean, Dumitru Dobrican şi Dănţăuşii din Groşi – Maramureş, Narcisa Băleanu, Marius Brutaru, Roxana Bădescu, Ioana Maria Ardelean, Cornel Borza, Angelica Flutur, Roxana Reche, Cătălin Haşa, Maria Filimon, Nicolae Plută, Dorina Nariţa, Floricica Moga, Nicolae Tuhuţ, Bianca Şuşman şi Grupul Vocal „Doina Mureşului” din Ciugud. Ina Todoran şi Grupul vocal „Biienii” din Biia, Bogdan Toma şi Ansamblul de dansuri pădureneşti din Ciulpăz, Leontina Fărcaş şi Grupul vocal Muguri de Tezaur, Mariana Anghel şi Adriana Anghel, Veta Biriş, Marinela Baba, Ionuţ Fuzlea şi Grupul vocal „Suflet de român”, Nicolae Furdui Iancu şi Tudor Furdui Iancu. Conducerea muzicală este asigurată de Alexandru Pal, scenografia Aurelia Ticulescu. Prezintă Gheorghiţa Nicolae.

Concertul extraordinar „Tezaur Folcloric – Cântec din suflet de român” este un concept artistic unic, un concert realizat special împreună cu Televiziunea Română, cu ocazia Zilei Naţionale a României şi  marchează intrarea în Anul Centenarului Marii Uniri. Evenimentul va aduna nume mari ale folclorului românesc care vor încânta publicul cu îndrăgite melodii patriotice dar şi cu unele dintre cele mai frumoase colinde tradiţionale româneşti. Ulterior, momente din acest concert vor fi difuzate în mai multe emisiuni Tezaur Folcloric în perioada Crăciunului, Anului Nou sau la începutul anului 2018. Vă aşteptăm cu drag la un eveniment din suflet, pentru suflet!”, a declarat Alexandru Pal, managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Concertul va fi difuzat apoi pe Televiziunea Română în mai multe emisiuni „Tezaur Folcloric” respectiv colindele în perioada Crăciunului şi muzica patriotică în perioada Anului Nou şi la începutul anului 2018, când se marchează şi 35 de ani de difuzare neîntreruptă a acestei emisiuni de folclor.

Concertul este realizat cu sprijinul companiei de vinificaţie Jidvei România. Preţul biletului este de 25 lei, iar biletele sunt puse în vânzare la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea