Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Zece măsuri și proiecte ale PSD Alba pentru dezvoltarea județului și bunăstarea oamenilor

Publicat

în

Comunicat de presă| Zece măsuri și proiecte ale PSD Alba pentru dezvoltarea județului și bunăstarea oamenilor

Comitetul Politic Județean (CPJ) al PSD Alba a aprobat, sâmbătă, în contextul negocierilor privind intrarea la guvernare, zece măsuri și proiecte, parte a unui program de guvernare locală, constituit pentru dezvoltarea județului și bunăstarea oamenilor.

Prioritățile PSD Alba, în contextul unei posibile intrări la guvernare, sunt legate de gestionarea pandemiei la nivel județean, atragerea de bani europeni pentru dezvoltarea localităților noastre, dezvoltarea infrastructurii rutiere, sprijinirea mediului de afaceri, a producătorilor locali, îmbunătățirea infrastructurii educaționale și sanitare, dezvoltarea turismului și ajutarea persoanelor vârstnice.

În ședința CPJ al PSD Alba s-au discutat măsurile și programele care trebuie implementate, în actualul context sanitar și economic, pentru ca județul nostru să se dezvolte, iar oamenii să resimtă siguranță și bunăstare, în cazul în care un guvern cu majoritate solidă va fi format.

Electrica Furnizare Discount

Zece priorități ale PSD pentru programul de guvernare locală la nivelul județului Alba:

1. Un proiect județean de management al pandemiei care să cuprindă măsuri de prevenție și de informare, coordonarea instituțiilor publice locale și deconcentrate și un buget dedicat pentru investiții în zona acțiune medicală legată de pandemie;
2. Implementarea și accesarea PNRR la nivelul județului Alba (obiectiv: atragerea a minim 200 de milioane de euro);
3. Atragerea a minim 1 miliard de euro de către autoritățile locale și județene din județul Alba în actualul exercițiu financiar european;
4. Dezvoltarea infrastructurii rutiere la nivel de județ și a măsurilor de prevenție rutieră (obiectiv: modernizarea și/sau extinderea drumurilor naționale și județene);
5. Implementarea unui mix de măsuri pentru dezvoltarea Țării Moților și a zonei de Investiții Teritoriale Integrate Țara de Piatră – Munții Apuseni (obiectiv: minim 200 de milioane de euro);
6. Sprijinirea inițiativei private prin dezvoltarea unor programe de tip start-up Alba și scale-up Alba pentru sprijinirea inițiativelor private din județ, cu accent pe sectoarele afectate de pandemie și suport pentru categorii vulnerabile (obiectiv: minim 5 milioane de euro);
7. Un proiect județean pentru îmbunătățirea infrastructurii școlare, creșterea și premierea performanței școlare, digitalizarea educației, sprijinirea rețelei de consiliere școlară și orientare pentru tineri și combaterea abandonului școlar (obiectiv: minim 30 de milioane de euro);
8. Crearea unui sistem integrat de suport pentru pensionari și seniori privind problemele specifice cu care se confruntă;
9. Dezvoltarea unui concept integrat de promovare pentru județul Alba (turism, produse locale, cultură etc);
10. Un program de investiții pe zona de sănătate cu scopul de a moderniza și crește calitatea serviciilor medicale din județ, de a dezvolta infrastructura medicală de proximitate și de a asigura pentru fiecare cetățean accesul la servicii medicale de bază (obiectiv: minim 100 de milioane de euro).

Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Sorin Ioan BUMB, Senator PNL de Alba​: Cu ocazia Zilei Naționale, la mulți ani România, la mulți ani dragi români, oriunde vă aflați!

Publicat

în

Comunicat de presă| Sorin Ioan BUMB, Senator PNL de Alba​: Cu ocazia Zilei Naționale, la mulți ani România, la mulți ani dragi români, oriunde vă aflați!

Ziua Marii Uniri este sărbătoarea de suflet a tuturor românilor, momentul de bucurie și deplină demnitate națională ce ne învață că suveranitatea, independența națională și democrația sunt valori fără de care un popor nu poate exista și nu se poate dezvolta.

Păstrând vie memoria și recunoștința personalităților care au înfăptuit Marea Unire, avem credința că trebuie să ne mobilizăm cu toții pentru a garanta un viitor mai bun tuturor românilor, mai ales că perioada actuală este marcată de provocări cum nu s-au mai văzut. De aceea, aniversarea acestei zile sfinte trebuie să ne găsească sub semnul unității în jurul intereselor naționale și al perspectivelor strategice prioritare ale României; să fim uniți în credința că, deși traversăm vremuri tulburi și primejdioase, suntem pe drumul sigur al unui viitor mai bun.

Electrica Furnizare Discount

Poate că România de acum nu este chiar cea pe care ne-o dorim și, cu siguranță, clasa politică de azi nu este, nici pe departe, la înălțimea generației de aur care a înfăptuit unirea cea mare de la Alba Iulia. Dar tocmai de aceea, trebuie să ne uităm cu luciditate la prezent, să discernem adevărul de falșii profeți și să ne mobilizăm pentru a ne împlini destinul într-o lume în care evenimentele se desfășoară cu o rapiditate nemaiîntâlnită în trecut.

Să prețuim ceea ce ne unește și să ne bucurăm de această zi minunată! Să fim mândri că suntem români!

Cu ocazia Zilei Naționale, la mulți ani România, la mulți ani dragi români, oriunde vă aflați!

Sorin Ioan BUMB,

Senator PNL de Alba​

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: Respectăm trecutul, prețuim prezentul și privim cu încredere spre viitor! La mulți ani, România!

Publicat

în

Comunicat de presă| Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: Respectăm trecutul, prețuim prezentul și privim cu încredere spre viitor! La mulți ani, România!

Dragi români, stimați locuitori ai județului Alba,

Ziua Națională a României să vă găsească voioși și sănătoși, să rămâneți plini de încredere și speranță. Dumnezeu să ne dea înțelepciune, să învățăm din pildele trecutului, iar vicisitudinile zilei de ieri să ne facă astăzi mai puternici și mai uniți!

Avem datoria și responsabilitatea să prindem curaj, să privim spre viitor cu aceeași încredere și mândrie cu care vorbim despre trecut, despre Marea Unire a tuturor românilor într-o națiune liberă și respectată pe plan internațional, așa cum a fost respectată România Mare, din Occident și până în Orientul îndepărtat.

Electrica Furnizare Discount

Orice lucru măreț, neprețuit ca însemnătate, nu se poate realiza ușor, fără mari eforturi și sacrificii din partea oamenilor. Dar istoria ne-a demonstrat că rămân în eternitate doar generațiile care reușesc să pună binele țării și al urmașilor în fața binelui personal, a orgoliilor și ambițiilor de moment.

Victoriile nu se obțin fără suferință, iar marile realizări se dobândesc doar cu mari sacrificii. Haideți să iubim România și pe români, mai mult, în fiecare zi. Iar multe lucruri bune care ni se vor întâmpla apoi vor fi consecințe firești ale faptelor și acțiunilor noastre!

De la Alba Iulia și până la cel mai mic sat din Țara Moților, de la podișul Târnavelor și până pe Valea Sebeșului, de la fostele Ampelum sau Apulon și până la cele mai noi așezări comunitare, transmit tuturor locuitorilor județului Alba: ”La mulți ani!”.

Citește mai mult

Politică Administrație

LIVE VIDEO| Conferință de presă AUR Alba: Doi ani de la înființarea partidului. „Nu suntem antivacciniști”

Publicat

în

LIVE VIDEO| Conferință de presă AUR Alba: Doi ani de la înființarea partidului. „Nu suntem antivacciniști”

Membri AUR din întreaga țară s-au reunit în data de 30 noiembrie în Alba Iulia, ca parte a unui schimb de experiență între filiale, a precizat deputatul AUR de Alba, Daniel Gheorghe Rusu, în deschiderea conferinței de presă.

În cadrul conferinței de presă s-au punctat subiecte de actualitate precum vaccinarea, măsurile sanitare și modul în care acestea sunt aplicate în România, în prezent, dar totodată au fost aduse precizări cu privire la prezența membrilor partidului AUR la Alba Iulia cu ocazia Zilei Naționale a României și au fost invocate personalități ce au marcat istoria țării noastre.

Electrica Furnizare Discount

 

 

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare