Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR și-a lansat oficial candidații la europarlamentare: oameni bine pregătiți, care vor reprezenta cu profesionalism România în Parlamentul European

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR și-a lansat oficial candidații la europarlamentare: oameni bine pregătiți, care vor reprezenta cu profesionalism România în Parlamentul European

USR a lansat oficial candidații la alegerile europarlamentare 2024, în cadrul consiliului de toamnă al partidului european ALDE, eveniment organizat în premieră la București. Lista candidaților USR este deschisă de Elena Lasconi, în prezent primarul USR al municipiului Câmpulung. Alături de ea, pe lista USR pentru Parlamentul European se regăsesc profesori universitari, medici, avocați, economiști, experți în IT, antreprenori, ingineri, experți în politici și fonduri europene, consilieri locali și parlamentari care și-au dovedit competența prin legi care schimbă viața românilor în bine.

În primii 20 de candidați de pe lista USR, sunt 12 femei, ceea ce reprezintă un procent de 60%. Astfel, pe lângă Elena Lasconi, mai candidează Cristina Prună (deputată de București), Corina Atanasiu (fost secretar de stat MIPE), Adriana Cristian (consilieră locală Cluj-Napoca), Teodora Stoian (avocat), Ramona Goga (consilieră locală Zalău), Alina Gîrbea (expertă în administrația europeană), Geta Daniela Drăghici (medic, Bacău), Alina Totti (expertă în politici europene, Olanda), Emilia Mateescu (juristă, fost prefect al județului Argeș), Gabriela Ferguson (profesoară de matematică, Marea Britanie), Lucia Hang (economistă, fost subprefect de Mureș).

„Sunt multe alegeri în 2024. Vom schimba președintele, vom vota un alt parlament și ne vom alege primarii și consilierii. Dar primele alegeri sunt cele pentru Parlamentul European.

Sunt cele care vor da tonul, cele care pot crea momentul pentru forțele schimbării. Trebuie să facem totul pentru ca la alegerile europene să obținem un scor istoric, așa cum am făcut-o în urmă cu cinci ani. Și pentru asta vom veni în fața alegătorilor nu doar cu cel mai ambițios plan de modernizare a țării, dar și cu cei mai buni candidați care să ne reprezinte în Parlamentul European”, a declarat președintele USR, Cătălin Drulă.

„USR va trimite în Parlamentul European oameni cu experiență în administrație, fonduri europene, politică externă și negociere. România are nevoie de buni profesioniști care să știe să îi apere interese și să fie o voce puternică la Bruxelles. Vă asigur că toți colegii de pe această listă înțeleg cum funcționează instituțiile europene și sunt pregătiți să ne reprezinte cu cinste și profesionalism la nivel european”, a spus deputatul Beniamin Todosiu, președintele USR Alba.

Candidații USR pentru alegerile europarlamentare de anul viitor au fost lansați la sfârșitul săptămânii trecute în cadrul consiliului ALDE de toamnă, care s-a ținut în premieră în București. Copreședinții ALDE Timmy Dooley și Ilhan Kyuchyuk, președintele Renew Europe Stéphane Séjourné și alți lideri europeni au participat la eveniment și au încurajat echipa USR pentru alegerile de anul viitor și au vorbit despre rolul important pe care USR îl are în familia liberală europeană.

Lista de candidați USR este deschisă de Elena Lasconi, primarul municipiului Câmpulung. Ea a reușit în doar trei ani să dezvolte orașul cu ajutorul fondurilor europene și atras peste 400 de milioane de lei, adică bugetul orașului pe 40 de ani.

Dan Barna, aflat pe poziția a doua, este vicepreședinte ALDE Europe și fost vicepremier, care a contribuit esențial la elaborarea PNRR.

Pe poziția a treia se află Vlad Voiculescu, care este fost ministru al Sănătății, autorul PNRR pe Sănătate și cu o lungă istorie de activism la nivel european pentru apărarea drepturilor pacienților.

Vlad Botoș se află pe locul 4 în lista USR și este unul dintre cei mai influenț și activi europarlamentari români. El urmărește absorbția fondurilor europene în calitate de vicepreședinte al Comisiei de Dezvoltare Regională (REG), una dintre cele mai importante comisii din Parlamentul European.

Cristina Prună, aflată pe poziția 5, este de profesie economistă, fiind în prezent deputat de București. Lista USR este completată de Radu Mihai Mihail (inginer în telecomunicații, cu un master și un MBA la universități din Paris), Corina Atanasiu (fost secretar de stat MIPE, care s-a aflat în echipa de negociere a PNRR), Adriana Cristian (consilieră locală în Cluj-Napoca), George Gima (fost director de cabinet al fostului ministrul al Justiției Stelian Ion), Teodora Stoian (avocat în Baroul București).

Lista de candidați pentru europarlamentare este încă o dovadă că USR oferă României o alternativă onestă și profesionistă pe scena politică. Prioritățile candidaților USR la alegerile europarlamentare țin de accelerarea procesului de aderare a României la Spațiul Schengen, susținerea investițiilor în școli, spitale și autostrăzi, combaterea corupției, protecția mediului, apărarea drepturilor muncitorilor.

Biroul de presă al USR Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: PNL Alba Iulia are, începând cu această săptămână, o nouă conducere. Gabriel Pleșa este noul președinte al filialei

Ziarul Unirea

Publicat

în

PNL Alba Iulia are, începând cu această săptămână, o nouă conducere. Gabriel Pleșa este noul președinte al filialei Prin decizia Biroului Politic Județean al PNL Alba, filiala locală PNL Alba Iulia are, începând de zilele trecute, o nouă conducere politică, Gabriel Pleșa, primarul ales al Municipiului Alba Iulia, fiind desemnat președinte al organizației. Totodată, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea