Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă USR Alba: „PSD și PNL, după ce i-au cocoșat cu taxe pe antreprenori, îi pun să facă și munca ANAF”

Bera Larisa

Publicat

în

Comunicat de presă USR Alba: „PSD și PNL, după ce i-au cocoșat cu taxe pe antreprenori, îi pun să facă și munca ANAF”

Guvernul Ciolacu dă o nouă lovitură antreprenorilor prin ordonanțele privind e-Factura și casele fiscale de marcat, respectiv e-TVA, aprobate în ședința de astăzi, fără prea multe dezbateri cu părțile implicate și fără a ține cont de semnalele venite din economie. Practic, după ce au pus în pericol mediul privat de afaceri prin taxe noi sau majorate, PSD și PNL pun în cârca antreprenorilor noi costuri și sarcini suplimentare, inclusiv să facă munca ANAF.

Citește și: Comunicat de presă USR Alba: Fricile partidului stat nasc acțiuni disperate ale partidelor balama

Sub laitmotivul reducerii evaziunii fiscale, Guvernul Ciolacu a decis ca antreprenorii să preia o parte din munca ANAF, instituție care și-a dovedit pe deplin ineficiența în ultimii ani. Concret, după ce primesc decontul precompletat RO e-TVA de la ANAF, pentru fiecare perioadă fiscală de raportare, persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA vor trebui să verifice datele și informațiile precompletate, iar dacă vor rezulta diferențe semnificative între ce a precompletat ANAF și ce a declarat antreprenorul prin decontul de TVA se declanșează o procedură complicată și cu termene scurte de îndeplinit.

„După ce îi cocoșează cu taxe, PSD și PNL s-au gândit acum să îi pună și la muncă pe antreprenori. Proiectul pentru implementarea e-TVA a primit aviz negativ de la Consiliul Economic și Social, dar asta nu îi împiedică pe Ciolacu și Ciucă să pună bariere în dezvoltarea ecosistemului antreprenorial din România, cel real, nu cel mufat la banii de partid. Printre abilitățile pe care trebuie să le aibă un antreprenor se numără adaptabilitatea, doar că guvernanții și conducerea ANAF nu au înțeles că această abilitate privește adaptarea la condițiile din piață, la concurență și la cerințele consumatorilor, nu la toate găselnițele statului. Nu trece o lună fără ca statul să mai vină cu o condiție sau o sarcină pe care o pune în cârcă celor care încă mai produc ceva în țara asta”, declară senatoarea Adina Săniuță, membră a Comisiei pentru buget, finanțe din Senat.

A doua ordonanță care lovește în mediul privat de afaceri adoptată astăzi de Guvernul Ciolacu îi obligă pe antreprenori la cheltuieli inutile. Este vorba de obligația de a schimba casele de marcat astfel încât pe bonurile fiscale să fie tipărite sub forma unui cod QR informații deja existente pe bonurile fiscale, precum data și ora emiterii, numărul de identificare al bonului fiscal și seria fiscală a aparatului de marcat electronic.

„În România s-ar putea deschide, cu siguranță, un muzeu al caselor de marcat și asta nu pentru că tehnologia a avansat atât de mult încât comercianții să fie nevoiți să le schimbe, ci pentru că statul român nu știe cum să mai pună piedici antreprenorilor. După ce au mărit taxele, au introdus e-Factura, au crescut din pix salariul minim brut, Ciolacu, Ciucă și ceilalți «înțelepți» care ne guvernează s-au gândit că e cazul pentru o nouă schimbare a caselor de marcat. Și nu e vorba doar de un cost suplimentar pentru un aparat nou, este vorba și de radierea vechii case de marcat, declarații de dat, drumuri la ANAF, că doar antreprenorii au timp să bată drumurile așa cum îi convine statului”, precizează senatoarea USR.

Evident că niciuna din măsurile adoptate astăzi sub pretextul combaterii evaziunii fiscale nu va avea efecte în direcția reducerii evaziunii fiscale.

Evaziunea poate fi eliminată prin taxe mai mici și birocrație redusă, dar PSD și PNL nu vor cu adevărat acest lucru. Dovadă și legea PSD-PNL prin care i-au scăpat de răspundere penală fix pe marii evazioniști și care a făcut ca numărul infracțiunilor de evaziune fiscală să crească cu 64% în primele patru luni ale anului 2024.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia cumpără medicamente pentru secția oncologie de peste 20 de milioane de lei: Licitația, lansată în SEAP

Bera Larisa

Publicat

în

Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia cumpără medicamente pentru secția oncologie de peste 20 de milioane de lei: Licitația, lansată în SEAP Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru furnizare pentru achiziția de medicamente pentru secția de oncologie. Citește și: Analize de laborator, decontate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea