Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Sorin Bumb: Efic​iența măsurilor economice liberale confirmată de instituțiile internaționale de audit: crește ratingul României la nivel internațional!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Efectele măsurilor economice de sprijin luate de guvernarea liberală încep să se vadă și să producă efecte pozitive, care vor aduce României, în acest an, a doua cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană.

Recent, agenția de rating Standard & Poor’s a ridicat perspectiva economiei românești la calificativul „ stabil”, ceea ce reprezintă o recunoaștere internațională a eforturilor guvernului liberal și o confirmare că măsurile de consolidare fiscal-bugetară și de ajutorare a economiei au fost corecte.

După ce, anul trecut, Guvernul PNL a realizat cele mai mari investiții în economia românească, din ultima decadă, anul acesta, în lunile ianuarie și februarie, se constată deja o creștere cu 27,5% a investițiilor față de perioada similară a anului trecut. Este vorba de circa 4,08 miliarde de lei care au intrat în plus, în economie, susținând dezvoltarea țării. În aceiași perioadă, veniturile bugetare au crescut și ele cu 4,1%, în ciuda crizei economice și sanitare. În trimestrul IV al anului trecut România a avut cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană, înregistrând un plus de 4,8%. Situația este ușor de cuantificat și dacă ne uităm la un indicator foarte sensibil al economiei reale, respectiv numărul de autorizații de construcție emise pentru clădiri rezidențiale. Astfel, în luna februarie 2021 s-a înregistrat o creștere de 24,9% față de ianuarie 2021 și o creștere de 3,1% față de luna februarie a anului trecut, ceea ce confirmă că economia românească își revine și se află pe creștere.

În 2021 România va avea cel mai mare nivel de investiții din istoria sa, raportat la PIB: peste 60 de miliarde de lei, reprezentând 5,5% din PIB. O creștere cu 8,8 miliarde față de 2020 și cu 9,5 miliarde față de anul 2019. În comparație cu guvernarea PSD din 2017, acest lucru înseamnă chiar o creștere de 2,3 ori mai mare, pentru că guralivul Sorin Grindeanu, cel atât de vocal la TV, nu alocase decât 26 de miliarde de lei pentru investiții. Comparativ cu perioada PSD, investițiile din fonduri europene au crescut cu 64,6 % în timpul guvernării PNL. Anul trecut, 46% din investiții au fost făcute cu bani europeni, iar anul acesta peste jumătate vor beneficia de banii de la Bruxelles.

Recentul audit internațional estimează o creștere economică de 5% pentru acest an, pentru economia națională, ceea ce, coroborat cu ratingul pozitiv obținut de țara noastră, va atrage și mai mulți investitori străini, România devenind o oportunitate de investiții atrăgătoare și mult mai sigură decât alte țări europene. A contat aici și faptul că, în ciuda restricțiilor sanitare și a dificultăților de tot felul, România a plătit mereu la timp și integral salarii și pensii și a reușit să mențină o rată a șomajului mult mai redusă decât în restul Europei, de doar 4,9% în România, față de 7,5% media europeană, tocmai pentru că guvernul PNL s-a preocupat de ajutoarea mediului de afaceri și păstrarea locurilor de muncă.

Cei mai importanți indicatorii economici sunt în creștere: producția industrială, volumul comercial, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piață, toate înregistrează creșteri și arată că România este tot mai aproape de redeschiderea tuturor sectoarelor din economie și de revenirea la normal. Este important însă ca toți să sprijin acest efort și cel mai simplu, mai puțin costisitor și mai responsabil mod în care o putem face este vaccinându-ne. Soluția pentru ieșirea din criză și pentru depășirea pandemiei este vaccinarea!

Sorin Ioan BUMB
Senator PNL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava, europarlamentar PPE: Copiii trebuie protejați de expunerea la mediul online

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava, europarlamentar PPE: Copiii trebuie protejați de expunerea la mediul online Internetul este, fără îndoială, un plus pentru noi toți. N-am fost nicicând mai aproape, chiar și de la distanță, cum suntem acum, în epoca digitală. O simplă postare și un singur click ne țin în contact, ne oferă acces la informație și schimb […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea