Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Marcel Tuhuț, PSD Alba: ”Guvernul va interveni pentru a proteja fermierii români”

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Comunicat de presă| Radu Marcel Tuhuț, PSD Alba: ”Guvernul va interveni pentru a proteja fermierii români”

România este unul dintre statele care au răspuns necondiționat atunci când poporul ucrainean a avut nevoie de sprijin, fie că vorbim de adăpost, fie că ne referim de facilitarea și menținerea unor coridoare deschise pentru exportul cerealelor ucrainene de care depind atât statele din vestul Europei cât mai ales cele din Africa. Țara noastră și-a exprimat constant susținerea pentru aspirațiile poporului ucrainean la autodeterminare și libertate, însă în egală măsură, statul român trebuie să protejeze fermierii români care în această perioadă au suferit pierderi substanțiale.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Nu de puține ori, transportatorii au atras atenția asupra faptului că cerealele românești staționează în cozi kilometrice la intrarea în porturile maritime și dunărene din cauza capacității restrânse de procesare la export, în timp ce grâul venit din Ucraina a fost exportat cu prioritate.

De această dată, Guvernul va interveni pentru a proteja fermierii români, până când Ucraina va implementa măsurile solicitate de Comisia Europeană. În ultimele zile nu s-a important nici un kilogram de cereale ucrainene în România și nici nu se vor importa, cel puțin în următoarele 30 de zile în care Ucraina are obligația de a îndeplini angajamentul luat în fața partenerilor europeni, respectiv introducerea anumitor măsuri legale privind exporturile de cereale, astfel încât volumul de cereale să nu crească necontrolat și să afecteze piața internă din țara noastră.

Trebuie explicat faptul că Ucraina are la dispoziție 30 de zile să reglementeze volumul de cereale exportat prin intermediul statelor europene cu care se învecinează, în caz contrar Comisia Europeană urmând să prelungească interdicția importurilor europene de cereale din Ucraina până la sfârșitul anului.

Comisia Europeană a solicitat celor 5 state ca pe durata în care Ucraina va implementa măsurile legislative să nu se extindă lista produselor interzise la import, motiv pentru care Ungaria și Polonia care nu au ținut cont de această solicitare ar putea fi sancționate prin reducerea fondurilor europene.

Răspunsul prompt al Comisiei la solicitările formulate de Guvernul României demonstrează încă o data faptul că Partidul Social Democrat este un partener privit cu respect, care acționează cu profesionalism atunci când trebuie să apere interesul national, fără a încălca în schimb angajamentele europene.

Radu Marcel Tuhuț, deputat PSD de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea