Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Cristian, Purtător de cuvânt PSD Alba: PSD vine cu măsuri concrete în sprijinul fermierilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Radu Cristian, Purtător de cuvânt PSD Alba: PSD vine cu măsuri concrete în sprijinul fermierilor

Ministerul Agriculturii va suporta jumătate din costul energiei folosite la irigații și va aloca fonduri suplimentare în zootehnie.

PSD înțelege nevoile fermierilor și vine, de fiecare dată, cu soluții concrete pentru a sprijinii activitatea acestora. În condițiile secetei prelungite din această iarnă, ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a decis să pornească sistemele de irigații și să permită accesul fermierilor la apă și la instalații mai devreme decât în anii anteriori. Ministerul Agriculturii va suporta și contravaloarea a 50% din costurile pentru energia electrică folosită pentru instalațiile și echipamentele deținute de fermieri.

Din 19 martie au fost pornite sistemele şi au fost umplute canalele cu apă în mai multe județe, iar acțiunea continuă în toate zonele țării în care fermierii au solicitat furnizarea apei pentru irigații.

Măsura gândită de PSD sprijină înființarea noilor culturi și asigură sustenabilitate în privința producției de alimente pentru români, în condițiile crizei energetice și a războiului din Ucraina. PSD susține prin măsuri concrete activitatea fermierilor și cea privind investițiile pe care vor să le facă pentru a obține producții de calitate. Au fost aprobare plafoanele alocate Ajutoarelor Naționale Tranzitorii (ANT), în sectorul vegetal și în cel zootehnic, pentru anul de cerere 2021. Prin această măsură aproape 225 de milioane de euro vor ajunge la peste 810.000 fermieri care îndeplinesc condițiile în vederea accesării ANT, cu o alocare bugetară dublă față de anul trecut pentru sectorul vegetal și o creștere de peste 6 ori pentru zootehnie.

O altă măsură importantă este acordarea ajutorului de minimis pentru programul de susținere a crescătorilor de suine, din rasele autohtone Bazna și Mangalița. Fermierii știu că atunci când Ministerul Agriculturii e condus de PSD primesc la timp sprijinul financiar, ceea ce înseamnă că vom avea pe piață mai multe produse românești de calitate, la prețuri rezonabile.

Purtător de cuvânt PSD Alba,

Radu Cristian


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Poiana Vadului: Dragomir Avram – Un Om pentru Oameni, la Primăria Poiana Vadului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Poiana Vadului: Dragomir Avram – Un Om pentru Oameni, la Primăria Poiana Vadului USR Poiana Vadului are deosebita plăcere de a vă prezenta candidatul pentru funcția de primar, domnul Dragomir Avram. Cu o experiență de peste 20 de ani în serviciul comunității, atât ca poștaș, cât și ca viceprimar, Dragomir […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea