Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Purtătorul de cuvânt PSD Alba, Radu Cristian: „Uniunea Europeană validează propunerile PSD în domeniul energiei și în privința salariului minim”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Purtătorul de cuvânt PSD Alba, Radu Cristian: „Uniunea Europeană validează propunerile PSD în domeniul energiei și în privința salariului minim”

Două dintre deciziile majore anunțate recent de Comisia Europeană pentru combaterea creșterii prețurilor la energie au fost deja promovate de PSD și adoptate de Guvernul României. Acestea vizează plafonarea prețurilor la energie și contribuția de solidaritate din partea operatorilor cu profit excesiv.

Pe baza propunerilor PSD, guvernul României deja a adoptat și este în vigoare plafonarea veniturilor tuturor producătorilor de energie în sensul că profiturile realizate urmare a practicării unui preț mai mare decât cel de referință, de 450 de lei/MWh, devin contribuție și se transferă în Fondul de Tranziție Energetică (OUG 119/2022). Banii din acest Fond de Tranziție Energetică sunt destinați susținerii mecanismului de protecție socială și sprijin. Ei asigură plata rapidă a compensărilor la care au dreptul furnizorii de energie, urmare a aplicării unui preț plafonat pentru consumatorii casnici și noncasnici.

De asemenea, tot recent, Parlamentul European a confirmat și justețea propunerii PSD privind creșterea salariului minim la 3.000 de lei. Aplicarea deciziei UE privind salariul minim european la 50% din salariul mediu din fiecare stat ar conduce, în România la o creștere cu 500 de lei a salariul minim, adică puțin mai mult decât a propus recent PSD (3.050 lei).

Purtător de cuvânt PSD Alba,
Radu Cristian


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Peste 10 kilometri de drum urmează să fie modernizat în Roșia Montană: Primăria a solicitat aviz pentru proiectul MAMUT de peste 22 milioane

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Peste 10 kilometri de drum urmează să fie modernizat în Roșia Montană: Primăria a solicitat aviz pentru proiectul MAMUT de peste 22 milioane Primăria Roșia Montană se pregătește să modernizeze patru drumuri comunale cu o lungime totală de aproape 11 kilometri. Este vorba despre DC 146, DC Coasta Henții, DC Hondru Curături – tronosnul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea