Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Comunicat de presă PSD Alba: Reușită importantă pentru Apuseni: PSD Alba a obținut alocarea primelor fonduri pentru construcția unui heliport la Câmpeni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Reușită importantă pentru Apuseni: PSD Alba a obținut alocarea primelor fonduri pentru construcția unui heliport la Câmpeni

PSD Alba a făcut un pas important pentru construcția unui heliport în orașul Câmpeni, un proiect atât de necesar pentru transportul pacienților la marile spitale din regiune în situații de urgență. În ședința Consiliului Județean Alba de săptămâna trecută a fost aprobat amendamentul consilierilor social-democrați, realizat la propunerea subprefectului Corneliu Mureșan.

Citește și: Comunicat de presă | Corneliu Mureșan, PSD Alba: „Tarife IMENSE la APĂ în ALBA din cauza SLABEI administrații a PNL! PSD vine cu un plan de scădere a prețurilor”

Existența unui heliport în zona Munților Apuseni va contribui semnificativ la salvarea de vieți omenești prin reducerea timpului de preluare și transport a bolnavilor cu elicopterul SMURD la alte spitale sau centre medicale din zona noastră, precum Târgu Mureș sau Cluj Napoca. Există situații în care contează fiecare minut pentru salvarea unei vieți. Pacienții pot fi stabilizați și pot primi primul sprijin medical la Spitalul orășenesc Câmpeni, iar apoi sa fie transferați de urgență la spitale cu îngrijiri superioare. Având în vedere distanța și infrastructura specifică din zona de munte, transferul cu autospecialele de urgență, pe cale rutieră, în anumite situații, se realizează într-un timp prea mare pentru salvarea pacienților.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Amendamentul PSD, votat și de consilierii județeni de la alte partide, prevede asocierea Județului Alba cu orașul Câmpeni pentru realizarea studiilor necesare: meteorologic, topografic și de obstacolare, geotehnic. De asemenea, se va aloca suma de 100.000 de lei din bugetul județului pentru aceste studii, care reprezintă piatra de temelie a investiției. Studiile sunt necesare pentru a determina dacă terenul pe care se dorește construcția heliportului este adecvat.

Acest proiect începe precum a început și proiectul privind construcția noului spital de oncologie, radioterapie și cardiologie intervențională, finanțat acum prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Ambele investiții au pornit urmare a elaborării, fundamentării și aprobării unor amendamente depuse de PSD la bugetul județului Alba privind realizarea primilor pași ai investițiilor.

PSD Alba consideră că investițiile în infrastructura medicală sunt esențiale pentru dezvoltarea și modernizarea sistemului de sănătate. Prin astfel de proiecte, se asigură condiții mai bune pentru pacienți și se sprijină eforturile personalului medical de a oferi servicii de calitate în situații de urgență.

Organizația județeană a PSD Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea