Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Comunicat de presă | Partidul Social Democrat dezvoltă infrastructura medicală din județul Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Comunicat de presă | Partidul Social Democrat dezvoltă infrastructura medicală din județul Alba

Partidul Social Democrat și Ministerul Sănătății, condus de social-democratul Alexandru Rafila, se implică în mod direct pentru dezvoltarea infrastructurii de sănătate din județul Alba. Cu bani din Planul Național de Redresare și Reziliență, Ministerul Sănătății a aprobat construcția a 10 centre comunitare integrate în municipiul Aiud, orașele Câmpeni și Teiuș, respectiv comunele Horea, Râmeț, Roșia de Secaș, Sâncel, Jidvei, Sohodol și Șona. Aceste centre vor contribui la îmbunătățirea accesului populației la servicii medicale de calitate și la creșterea nivelului de trai al comunităților locale.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

De asemenea, consilierii județeni ai PSD au pus bazele construirii noii secții de oncologie, cu compartiment de radioterapie, printr-un amendament depus la proiectul legii bugetului județului Alba. Acest proiect a fost ulterior depus pentru a fi finanțat din fonduri europene și a fost aprobat și susținut de către ministrul Sănătății, dr. prof. univ. Alexandru Rafila, care a semnat contractul de finanțare. Această nouă secție de oncologie va aduce beneficii semnificative pacienților din județul Alba, oferindu-le acces la tratamente eficiente.

Un alt proiect important, deblocat de europarlamentarul Victor Negrescu, vizează dotarea cu echipamente medicale și aparatură de specialitate a ambulatoriului din cadrul Spitalului Orășenesc Câmpeni. Această investiție va îmbunătăți calitatea serviciilor medicale oferite pacienților din zonă și va contribui la creșterea eficienței tratamentelor.

Pe lângă acestea, vor fi alocate fonduri pentru reducerea infecțiilor nosocomiale la Spitalul de Boli Cronice Câmpeni și la Spitalul Orășenesc ”Dr. Alexandru Borza” Abrud. Aceste măsuri sunt esențiale pentru asigurarea unui mediu sigur și curat în unitățile sanitare, protejând astfel sănătatea pacienților și personalului medical.

În plus, acoperișul Spitalului Orășenesc ”Dr. Alexandru Borza” din Abrud va fi modernizat în urma unui amendament depus de către deputatul PSD Radu Marcel Tuhuț la proiectul legii bugetului de stat. Această investiție va asigura condiții optime de funcționare și va contribui la prevenirea eventualelor probleme cauzate de infiltrarea apei în clădire.

Tot PSD Alba, la inițiativa subprefectului Corneliu Mureșan, a realizat primii pași pentru construcția unui heliport în orașul Câmpeni. În ultima ședință a Consiliului Județean Alba au fost aprobate primele fonduri pentru implementarea investiției, ca urmare a unui amendament depus de consilierii județeni social-democrați. Existența unui heliport la Câmpeni va facilita transferul rapid al pacienților către spitalele din Cluj-Napoca sau Târgu Mureș, unde pot beneficia de tratament adecvat și specializat. În situații de urgență, fiecare minut contează, iar acest heliport va fi o investiție valoroasă în infrastructura medicală a județului Alba.

Nu în ultimul rând, dotarea și reabilitarea cabinetelor de medicină de familie din județul Alba reprezintă o prioritate pentru Partidul Social Democrat. Ministerul Sănătății a aprobat reabilitarea și dotarea, cu fonduri europene, a 72 de cabinete de medicină de familie din județul Alba.

Prin implicarea activă a parlamentarilor PSD de Alba, primarilor social-democrați, consilierilor locali și județeni ai PSD, cu sprijinul Ministerului Sănătății, județul Alba va beneficia de o infrastructură medicală modernă. Aceste proiecte reprezintă un pas important în direcția îmbunătățirii sistemului de sănătate și vor avea un impact semnificativ asupra calității actului medical.

PSD Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Aproape 10 kilometri de drum urmează să fie modernizat în comuna Ocoliș: Licitația de peste 7,2 milioane de lei, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Aproape 10 kilometri de drum urmează să fie modernizat în comuna Ocoliș: Licitația de peste 7,2 milioane de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Ocoliș a lansat, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, un proiect prin care două străzi urmează să fie reabilitate. Mai exact, strada Pociovaliște 700 m. și drumul Jgheburoasa 9.100 m. urmează […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea