Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Comunicat de presă| Mircea Hava, europarlamentar PPE: Între statele Uniunii Europene trebuie să exise granițe, nu vămi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mircea Hava, europarlamentar PPE: Între statele Uniunii Europene trebuie să exise granițe, nu vămi

Parlamentul European își propune, prin intermediul IMERA – Internal Market Emergency and Resilience Act, să asigure și să întărească libera circulație a cetățenilor, precum și a bunurilor necesare în situații de urgență.

Din păcate, în cadrul ultimelor întâlniri între reprezentanții Parlamentului European și ai statelor membre nu s-a ajuns la un acord în privința acestei inițiative, una extrem de importantă pentru tot ce înseamnă acces la bunuri, servicii și specialiști în situații de criză și urgență.

E regretabil că n-am învățat lecțiile pandemiei și nu reușim să cădem de acord asupra faptului că bunuri esențiale în situații de urgență, ori personal calificat, să poată avea o libertate de mișcare neîngrădită de vămi, atunci când există circumstanțe extraordinare, situații de urgență.

Uniunea Europeană trebuie să depășească ideea unor limitări protecționiste, invocate de unele state membre. Trebuie să înțelegem că suntem, cu toții, parte a unei mari familii, iar libera circulație a bunurilor și persoanelor trebuie să devină normalitate.

CITEȘTE ȘI: Comunicat de presă| Mircea Hava, europarlamentar PNL: Lăsați țările din UE să aleagă cum reduc produsele de stropit plantele!

Orice formalități birocratice, care îngreunează libera circulație în cazul situațiilor de urgență, trebuie să dispară. Viitorul Uniunii Europene este unul în care granițele interne sunt nimic mai mult decât linii pe o hartă, iar vămile nu mai există între statele membre.

Mircea Hava, europarlamentar PNL Membru PPE


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Anunț de mediu: Modernizarea sistemului de scurgere a apei pluviale, satul Reciu, comuna Gârbova

Bogdan Ilea

Publicat

în

Anunț de mediu: Modernizarea sistemului de scurgere a apei pluviale, satul Reciu, comuna Gârbova COMUNA GÂRBOVA, titular al proiectului „MODERNIZAREA SISTEMULUI DE SCURGERE A APEI PLUVIALE, SATUL RECIU, COMUNA GÂRBOVA, JUDEȚUL ALBA”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către Agenția pentru Protecția Mediului Alba, în cadrul procedurii de evaluare a impactului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea