Rămâi conectat

Politică Administrație

COMUNICAT DE PRESĂ| Mihail David (USR), fost comisar general adjunct al Gărzii Naționale de Mediu: „Pleacă! A aflat Recorder de tine!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Mihail David (USR), fost comisar general adjunct al Gărzii Naționale de Mediu: „Pleacă! A aflat Recorder de tine!”

Timp de aproape jumătate de an, cât a fost condusă de USR, de Octavian Berceanu și de mine, am reușit să redăm încrederea cetățenilor în Garda Națională de Mediu, care a fost una dintre instituțiile model ale statului român.

Spun acest lucru pe baza rezultatelor dovedite pe cifre comparativ cu anii precedenți, care au fost obținute prin munca colegilor noștri comisari din întreaga țară, care nu au primit niciun fel de indicații sau restricții a activitații lor pe criterii politice.

Combaterea importurilor ilegale de deșeuri și arderile ilegale a vehiculelor scoase din uz sau a cablurilor și cauciucurilor care făceau aerul irespirabil mai ales în jurul Bucureștiului, au intrat in prim planul activității noastre în parteneriat cu alte instituții ale statului.

Am demonstrat că se poate face acest lucru și fără sinecuri sau detașări pe funcții de la partid, pentru că în USR nu există obligații de partid ci doar obligații față de cetățenii care ne-au dat încrederea prin vot pentru a ne face treaba.

Mai jos este mesajul integral si fotografia atasata postarii lui Alex Nedea de la Recorder:

Istoria unui subiect Recorder care a picat.

„Pleacă! A aflat Recorder de tine!”. Asta i s-a transmis domnișoarei din imagine când pe adresa Gărzii Naționale de Mediu a sosit solicitarea noastră referitoare la angajarea fără concurs a acestei tinere liberale.

Vă mai amintiți de investigația Recorder de la începutul anului despre chelnerița „PDF” de la Apele Române care nu știa nici măcar în ce se măsoară debitul unei ape? Tânăra ajunsese la Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad după ce fusese angajată fictiv la primăria Vatra Moldoviței pentru a putea fi adusă prin detașare la Apele Române, evitându-se un concurs, așa cum ar fi cerut legea. După publicarea materialului nostru, DNA s-a autosesizat și a deschis un dosar penal și, în scurt timp, în iulie anul acesta a trimis în judecată șase persoane, inclusiv chelnerița și primarul din Vatra Moldoviței, pentru obținerea de foloase necuvenite, abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu.

Dar se pare că procesul nu a creat mari emoții printre politicieni. Mariana Cenușă, liberala din fotografie, membră a organizației de tineret a PNL Suceava, a ajuns în noiembrie la București, la ditamai instituția- Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu- primind funcția de consilier achiziții publice. Pentru a nu da concurs, Mariana Cenușă a fost anterior angajată fix la primăria Vatra Moldoviței, județul Suceava, și adusă în Capitală prin detașare. Exact pe traseul deja bătătorit de procurorii anticorupție.

Acesta ar fi trebuit să fie un subiect pe care să îl vedeți într-un video Recorder. Dar nu am mai apucat să începem filmările pentru că, odată ce s-a aflat că noi ne interesăm de traseul profesional al noii consiliere în achiziții publice, aceasta a fost invitată să își facă bagajele cu explicația: „A aflat Recorder de tine”.
Înainte să scriu această postare, am încercat să aflu și versiunea tinerei, dar mi-a închis telefonul imediat ce m-am prezentat și apoi și-a dezactivat și contul de Facebook.

Poate o fi și asta o soluție pentru curățarea instituțiilor statului de angajați aduși doar pe bază de carnet de partid: o solicitare cu antetul Recorder transmisă la fiecare din cele câteva mii de instituții publice din România.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea