Rămâi conectat

Politică Administrație

COMUNICAT DE PRESĂ| Mihail David (USR), fost comisar general adjunct al Gărzii Naționale de Mediu: „Pleacă! A aflat Recorder de tine!”

Publicat

în

Mihail David (USR), fost comisar general adjunct al Gărzii Naționale de Mediu: „Pleacă! A aflat Recorder de tine!”

Timp de aproape jumătate de an, cât a fost condusă de USR, de Octavian Berceanu și de mine, am reușit să redăm încrederea cetățenilor în Garda Națională de Mediu, care a fost una dintre instituțiile model ale statului român.

Spun acest lucru pe baza rezultatelor dovedite pe cifre comparativ cu anii precedenți, care au fost obținute prin munca colegilor noștri comisari din întreaga țară, care nu au primit niciun fel de indicații sau restricții a activitații lor pe criterii politice.

Electrica Furnizare Discount

Combaterea importurilor ilegale de deșeuri și arderile ilegale a vehiculelor scoase din uz sau a cablurilor și cauciucurilor care făceau aerul irespirabil mai ales în jurul Bucureștiului, au intrat in prim planul activității noastre în parteneriat cu alte instituții ale statului.

Am demonstrat că se poate face acest lucru și fără sinecuri sau detașări pe funcții de la partid, pentru că în USR nu există obligații de partid ci doar obligații față de cetățenii care ne-au dat încrederea prin vot pentru a ne face treaba.

Mai jos este mesajul integral si fotografia atasata postarii lui Alex Nedea de la Recorder:

Istoria unui subiect Recorder care a picat.

„Pleacă! A aflat Recorder de tine!”. Asta i s-a transmis domnișoarei din imagine când pe adresa Gărzii Naționale de Mediu a sosit solicitarea noastră referitoare la angajarea fără concurs a acestei tinere liberale.

Vă mai amintiți de investigația Recorder de la începutul anului despre chelnerița „PDF” de la Apele Române care nu știa nici măcar în ce se măsoară debitul unei ape? Tânăra ajunsese la Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad după ce fusese angajată fictiv la primăria Vatra Moldoviței pentru a putea fi adusă prin detașare la Apele Române, evitându-se un concurs, așa cum ar fi cerut legea. După publicarea materialului nostru, DNA s-a autosesizat și a deschis un dosar penal și, în scurt timp, în iulie anul acesta a trimis în judecată șase persoane, inclusiv chelnerița și primarul din Vatra Moldoviței, pentru obținerea de foloase necuvenite, abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu.

Dar se pare că procesul nu a creat mari emoții printre politicieni. Mariana Cenușă, liberala din fotografie, membră a organizației de tineret a PNL Suceava, a ajuns în noiembrie la București, la ditamai instituția- Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu- primind funcția de consilier achiziții publice. Pentru a nu da concurs, Mariana Cenușă a fost anterior angajată fix la primăria Vatra Moldoviței, județul Suceava, și adusă în Capitală prin detașare. Exact pe traseul deja bătătorit de procurorii anticorupție.

Acesta ar fi trebuit să fie un subiect pe care să îl vedeți într-un video Recorder. Dar nu am mai apucat să începem filmările pentru că, odată ce s-a aflat că noi ne interesăm de traseul profesional al noii consiliere în achiziții publice, aceasta a fost invitată să își facă bagajele cu explicația: „A aflat Recorder de tine”.
Înainte să scriu această postare, am încercat să aflu și versiunea tinerei, dar mi-a închis telefonul imediat ce m-am prezentat și apoi și-a dezactivat și contul de Facebook.

Poate o fi și asta o soluție pentru curățarea instituțiilor statului de angajați aduși doar pe bază de carnet de partid: o solicitare cu antetul Recorder transmisă la fiecare din cele câteva mii de instituții publice din România.

Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| PSD vine cu noi măsuri de sprijin pentru ca Ordonanța stopării scumpirilor la energie să fie aprobată în prima ședință de Guvern

Publicat

în

PSD vine cu noi măsuri de sprijin pentru ca Ordonanța stopării scumpirilor la energie să fie aprobată în prima ședință de Guvern

PSD cere adoptarea cât mai urgentă a noii Ordonanțe care să stopeze creșterile facturilor la energie și gaze și consideră că forma pusă astăzi în transparență publică de Ministrul Energiei trebuie completată pentru a fi coerentă și eficientă.

În acest sens, experții PSD au elaborat o listă cu observații pe care o vor transmite rapid inițiatorului pentru a avea garanții suplimentare că reglementările pot să protejeze românii de orice potențial risc cu privire la facturile primite până la 31 martie 2022.

Concret, PSD susține că este obligatorie identificarea unui mecanism care să permită și compensarea facturilor emise de furnizori către consumatorii casnici, școli, spitale, IMM-uri, instituții de stat, etc. pentru perioada 1 ianuarie – 31 ianuarie 2022.

Electrica Furnizare Discount

Mai mult, este obligatoriu ca ordonanța să prevadă și sancțiuni severe pentru furnizorii care nu respectă legea și au o conduită comercială înșelătoare.

Împreună cu celelalte corecții ce privesc lipsa corelării unitară a valorilor prevăzute în textul ordonanței, toate observațiile făcute de echipa PSD au un singur scop: factura lunii ianuarie să fie semnificativ mai mică decât cea a lunilor noiembrie și decembrie 2021 și să aibă un impact asupra unui număr mult mai mare de consumatori casnici.

În paralel, PSD a constituit și un grup de lucru pentru elaborarea documentelor tehnice necesare adoptării unui calendar de reglementare a pieței energiei și gazelor din 1 aprilie.

Credem că recunoașterea eșecului liberalizării impuse de guvernele de dreapta în 2020 și 2021 și revenirea, pe o perioadă tranzitorie, la o piață reglementată este cea mai bună soluție de a trece țara de efectele dramatice ale actualei crize energetice.

Biroul de presă al PSD

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| PNL Alba: Platformă online pentru finanțarea proiectelor de dezvoltare locală

Publicat

în

Scopul acestei secțiuni nou create pe pagina web a PNL Alba este de a oferi informații la zi despre oportunitățile de finanțare disponibile, tuturor organizațiilor care doresc să-și dezvolte activitatea în județul Alba și nu numai, prin generarea și implementarea unor proiecte de investiții, afaceri, sociale sau culturale. Informațiile prezentate sunt grupate în funcție de categoriile de potențiali beneficiari: administrații publice locale, ONG, societăți comerciale și clustere. Dorința editorilor este ca aici să fie regăsite în timp util cele mai importante informații despre programele de finanțare care sunt disponibile la un anumit moment dat.

La nivel guvernamental a fost stabilită ca temă prioritară îmbunătățirea și simplificarea procedurilor care vin în sprijinul beneficiarilor de fonduri europene, astfel încât să fie asigurate premisele unei utilizări eficiente și eficace a resurselor publice, plecând de la ideea de a asigura o predictibilitate a întregului proces și de a recâștiga încrederea la nivelul solicitanților în procesul de pregătire a proiectelor cu finanțare europeană.

În contextul creșterii gradului de digitalizare este importantă diseminarea unor informații relevante pentru toți membrii PNL, pentru generarea de idei și proiecte pentru dezvoltarea socio-economică a județului Alba. Concret, vă prezentăm acum platforma online creată pe pagina de internet a PNL Alba – secțiunea www.dezvoltare.pnlalba.ro – care cuprinde diverse informații privind sursele de finanțare disponibile și detalii despre anumite proiecte locale de dezvoltare. Această pagină este disponibilă și poate fi accesată, gratuit, de oriunde. Membrilor PNL Alba le vor fi trimise periodic informări, prin e-mail și social-media, despre noutățile publicate aici.

Electrica Furnizare Discount

Materialul este editat electronic și cuprinde sursele de finanțare nerambursabile pentru administrația publică locală, pentru IMM și pentru ONG disponibile în cursul unei luni. Textul aferent include, pentru fiecare apel de proiecte sau oportunitate de finanțare: o scurtă prezentare a apelului respectiv, o descriere sumară a solicitanților eligibili și a valorilor din proiecte, o prezentare sintetică a obiectivelor urmărite prin apelul de proiecte / oportunitatea de finanțare și un link de unde pot fi obținute informații suplimentare. Astfel, acest material are rol de informare a celor doritori de a accesa fonduri despre felul în care își pot valorifica ideea de proiect, unde și cu cine pot lua legătura pentru a se informa asupra condițiilor de finanțare.

Suntem conștienți că baza de date nu este exhaustivă și, de aceea, în cazul în care apar detalii noi și alte programe de finanțare, care nu sunt incluse în această platformă, editorii vor fi recunoscători celor care se vor implica în proiect și vor transmite informații suplimentare, pentru a le putea face disponibile și altor vizitatori ai site-ului.

Acum, oriunde în județul Alba se vede care este ritmul real de dezvoltare sub conducere liberală. Aici se muncește în folosul comunității și tot aici vin românii pentru Sărbătoarea de la 1 Decembrie. Înainte de toate, oamenii de aici sunt mândri de rădăcinile lor, de istoria noastră de milenii, de frumusețea acestor locuri. Iar rolul nostru este să facem în așa fel ca aceste lucruri bune să nu se schimbe niciodată!

Președinte Comisia FEDR,
Simion Crețu – Prim-Vicepreședinte PNL Alba

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Marcel Tuhuț, Deputat PSD: Moții au nevoie de redeschiderea pe timp de iarnă a DN1R, drum care leagă județele Alba de Cluj

Publicat

în

Comunicat de presă| Radu Marcel Tuhuț, Deputat PSD: Moții au nevoie de redeschiderea pe timp de iarnă a DN1R, drum care leagă județele Alba de Cluj

DN1R, care leagă Alba de Cluj, pe ruta Albac – Horea – Mătişeşti – Poiana Horea (comuna Beliș) – Huedin este, an de an, închis pe timp de iarnă, pe o porțiune de câțiva kilometri în zona graniței dintre cele două județene. Pentru redeschiderea sa voi pregăti un memoriu pe care îl voi înainta ministrului Transporturilor, vicepremier Sorin Grindeanu.

Tronsonul este de o importanță capitală, nu doar din punct de vedere turistic, ci și economic, pentru fermierii de bovine din mai multe localități, pe care drumul le traversează, dar și din împrejurimile sale. Din județul Cluj, pe această rută, vin periodic mai multe cisterne, în județul Alba, pentru colectarea laptelui direct de la producători. Închiderea drumului face ca oamenii din mai multe localități din Apuseni să își valorifice mai greu laptele (bun, proaspăt, ecologic și de calitate superioară) produs de vacile pe care le dețin.

Electrica Furnizare Discount

Această situație mi-a fost sesizată de către echipa PSD de la Horea, de către consilierii noștri locali, dar și de către un număr însemnat de cetățeni din Apuseni, nemulțumiți de această situație. Astfel, alături de subprefectul Corneliu Mureșan, am fost prezent miercuri în zona respectivă pentru a vorbi cu fermierii și cu moții care își doresc redeschiderea drumului.

Așadar, în cursul zilei de astăzi voi pregăti un memoriu pe care îl voi înainta ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu. În cadrul acestui document voi aduce la cunoștința ministrului mesajele și doleanțele oamenilor.

Transursoaia este unul dintre drumurile care oferă cele mai spectaculoase și pitorești imagini din România. Acesta pornește din Albac, urcă la o altitudine de peste 1.300 de metri, iar apoi coboară până în orașul clujean Huedin.

Ruta alternativă pentru a ajunge în județul Cluj este DN 75, însă distanța pentru locuitorii comunei Horea și împrejurimi este mult mai mare. Redeschiderea DN1R înseamnă sprijinirea satului românesc, fermierilor și turismului din Apuseni. Nu lăsăm să moară viața de la țară!

Cu respect pentru locuitorii județului Alba,
Deputat Radu Marcel Tuhuț

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare