Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Comunicat de presă| Florin Roman, vicepreședinte al Camerei Deputaților: Circa 37 de milioane de lei pentru dezvoltarea județului Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Guvernul liberal a alocat 1 miliard de lei autorităților locale care au nevoie urgentă de bani pentru a depăși această perioadă și pentru a face investiții.

În total, 2.756 de administrații locale din România au primit sprijin. Nu s-a ținut cont de culoarea politică a primarilor. Banii au mers către toate cele 41 de județe ale țării.

Guvernul a alocat peste 1 miliard de lei, din Fondul de rezervă aflat la dispoziția Guvernului pentru: serviciile de asistență socială și de protecție a copiilor, finalizarea investițiilor publice finanțate de stat sau din fonduri UE, precum și cheltuieli urgente ale autorităților publice locale. Este clar că în pragul iernii anumite autorități au nevoie de sprijinul guvernului și au fost făcute alocările necesare.

Vedem că frăția PSD-USR continuă și după ce au dat jos Guvernul. Chiar si la nivel local. Ne întrebăm dacă vor veni și cu o propunere comună de prim-ministru.

E ciudat să vedem că domnul Barna vrea ca primarii USR să primească bani. În urmă cu câteva săptămâni, acesta considera că toți primarii din România sunt niște hoți și se punea de-a curmezișul programului Anghel Saligny, cel mai amplu program de dezvoltare pentru comunitățile locale, care se va desfășura în următorii şapte ani și va avea un buget de aproximativ 50 de miliarde de lei.
Cu fondurile oferite de Guvern vor fi construite rețele de apă și canalizare și vor fi asfaltate drumuri, adică proiecte esențiale pentru localități. Ii reamintesc domnului primar al municipiului Alba Iulia, Gabriel Plesa, ca la adoptarea bugetului de stat, același guvern liberal a alocat cea mai mare suma din județul Alba, pentru capitala de județ, la investiția de la Palatul Principiilor. Acum, cea mai importantă alocare este pentru finalizarea complexului balnear de la Ocna Mures, unde sute de persoane varstnice sau cu diferite afecțiuni vor putea sa beneficieze de tratamentul apelor sărate.

Florin Roman, vicepreședinte al Camerei Deputaților


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO Au început lucrările de modernizare a iluminatului public la Stremț: Finanțare nerambursabilă de aproape 1 milion de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Au început lucrările de modernizare a iluminatului public la Stremț: Finanțare nerambursabilă de aproape 1 milion de lei La Stremț au început săptămâna aceasta lucrările de modernizare a iluminatului public, a anunțat primarul comunei, Traian Ștefan Popa. Potrivit edilului, lucrările în valoare de aproape 1 milion de lei se vor realiza printr-o finanțare nerambursabilă, fiind […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea