Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Europarlamentarul Victor Negrescu a solicitat, în plenul Parlamentului European, aderarea României la Schengen, în acest an

Ziarul Unirea

Publicat

în

Europarlamentarul Victor Negrescu a solicitat, în plenul Parlamentului European, aderarea României la Schengen, în acest an

Într-o intervenție avută în plenul Parlamentului European, eurodeputatul Victor Negrescu a solicitat aderarea României la Schengen, în acest an. Acesta a explicat faptul că România respectă toate criteriile de aderare fiind de facto parte din toate mecanismele specifice spațiului Schengen și a solicitat un vot pentru aderarea țării noastre înainte de reformarea zonei.

“În ultimele săptămâni Președinția franceză la Consiliul Uniunii Europene a propus reforma spațiului Schengen și crearea unui Consiliu specific după modelul zonei euro. Înainte să discutăm despre  acest lucru, este important să vorbim de extinderea spațiului Schengen, mai exact de finalizarea procesului de aderare al României la această zonă de liberă circulație.

Țara noastră a îndeplinit și respectă, de foarte mulți ani, toate criteriile tehnice. Suntem de facto parte din toate mecanismele specifice spațiului Schengen dar nu beneficiem de un tratament egal, fie că vorbim de cetățenii români sau de accesul mărfurilor din România pe piața europeană.” a declarat europarlamentarul Victor Negrescu.

Reprezentantul României în Parlamentul European, a inițiat o campanie europeană pentru aderarea României la spațiul Schengen, sub denumirea #RomâniiMerităÎnSchengen, prin care sprijină acest obiectiv important pentru țara noastră. Victor Negrescu a interpelat deja mai mulți lideri europeni pe acest subiect, a trimis scrisori și solicitări scrise către toți oficialii europeni care pot influența decizia, a solicitat și obținut sprijinul declarativ al Președinției franceze la Consiliul UE pentru aderarea României la Schengen și urmează să desfășoare mai multe acțiuni de promovare în capitalele europene.

“Nu cerem nimic cadou, solicităm doar ca normele europene și drepturile cetățenilor români să fie respectate! De aceea, am lansat campania europeană Românii Merită în Schengen prin care solicităm liderilor europeni și guvernelor naționale să voteze în acest an primirea României.

Tensiunile de la frontiera de Est a Europei întăresc nevoia de a suda coeziunea Uniunii, iar aderarea României la spațiul Schengen devine esențială pentru protecția frontierelor comune și siguranța  cetățenilor.” a explicat eurodeputatul Victor Negrescu urgența luării unei decizii în acest sens.

Europarlamentarul român a fost unul din inițiatorii rezoluției Parlamentului European de sprijinire a aderării României la spațiul Schengen după ce a reușit, prin campania #RomâniaCereSchengen susținută împreună cu PES activists România, să înregistreze la nivelul legislativului european o petiție oficială semnată de peste 50.000 de români.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților

Bogdan Ilea

Publicat

în

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților Primăria municipiului Alba Iulia se pregătește de curățenia de primăvară. Mai multe zone din oraș urmează să fie măturate sau curățate între 4 aprilie și 11 mai.  Începe curățenia de primăvara în Municipiul Alba Iulia, în perioada 01.04.2024 – 11.05.2024. Se vor executa lucrări […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea