Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputatul USR Beniamin Todosiu, apel către parlamentarii PSD și PNL de Alba: Votați moțiunea și demiteți-l pe Rafila, din cauza căruia Alba pierde zeci de milioane de euro din PNRR!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

România este într-o situație gravă: pierde sute de milioane de euro, bani europeni care trebuiau să ajungă acolo unde este cea mai mare nevoie: în sistemul de sănătate. Din cauza indolenței, nepăsării și incompetenței ministrului PSD al Sănătății, Alexandru Rafila, vom pierde 744 de milioane de euro din Planul Național de Redresare și Reziliență, sume destinate unor investiții majore în unități spitalicești.

Printre spitalele cu investiții eliminate din PNRR se numără și Spitalul Județean de Urgență Alba, care pierde 46 de milioane de euro. Banii ar fi trebuit să fie alocați pentru realizarea unor investiții importante care prevăd relocarea și modernizarea activității secției de oncologie și respectiv înființarea compartimentului cardiologie intervențională. În contextul în care unitatea sanitară deservește întreaga populație din Alba, fiind cel mai important spital, cele două secții sunt indispensabile pentru îmbunătățirea stării de sănătate și a calității vieții locuitorilor.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Fac un apel public către parlamentarii PNL și PSD de Alba să-și convingă colegii din cele două partide să voteze moțiunea simpla depusă împotriva ministrului Alexandru Rafila, care prin acțiunile sale a sabotat cu buna știința investițiile destinate modernizării spitalului din Alba Iulia și a celorlalte spitale din România.

PSD și PNL nu au dreptul să-și bată joc de sănătatea din România și să prejudicieze grav această țară, susținându-l ca ministru pe Alexandru Rafila, care este doar un turist leneș, cinic și incompetent. Rafila a avut la dispoziție timp suficient pentru a începe implementarea proiectelor majore din Planul Național de Redresare și Reziliență. În schimb, a dormit și s-a plimbat pe bani publici prin Cuba sau prin alte țări exotice.

După ce timp de aproape 2 ani s-a plimbat ca turist prin țări exotice și a lenevit, domnul Rafila a fost trezit de un raport al Băncii Mondiale, care a indicat faptul că mai multe obiective aprobate în PNRR prezinta un risc ridicat de a nu fi realizate. „Specialistul” Rafila le-a tăiat din pix, fără a analiza dacă proiectele pot fi sau nu impulsionate pentru a fi terminate în timp util.

Ca să își spele rușinea, ministrul Rafila promite cu nesimțire că proiectele vor fi implementate cu bani ÎMPRUMUTAȚI de la Banca Europeană de Investiții. Adică, în loc să luăm GRATIS bani de la Uniunea Europeană, mai bine ne împrumutăm și vom plăti și noi, dar și copiii copiilor noștri.

Într-o țară în care spitalele se dărâmă și pacienții mor cu zile din cauza infecțiilor intraspitalicești sau a lipsei dotărilor, ceea ce face Guvernul și Ministerul Sănătății înseamnă incompetență criminală și un atentat la adresa sănătății românilor.

Beniamin Todosiu
Deputat USR de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea