Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputatul PSD de Alba, Radu Marcel Tuhuț: „Un an de mandat parlamentar în slujba locuitorilor din județul Alba!”

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Deputatul PSD de Alba, Radu Marcel Tuhuț: „Un an de mandat parlamentar în slujba locuitorilor din județul Alba!”

Stimați locuitori ai județului Alba,

Se împlinește un an de la alegerile parlamentare și aproape un an de când mi-am preluat mandatul de deputat. Dumneavoastră sunteți cei mai în măsură să spuneți dacă v-am reprezentat așa cum v-ați dorit în Parlamentul României și ce trebuie să îmbunătățesc pentru ca activitatea mea să corespundă necesităților și să fie pe măsura așteptărilor.

Activitatea parlamentară se măsoară și în cifre: Am avut 21 de luări de cuvânt, 12 declarații politice, 25 de propuneri legislative (alături de colegii din PSD), dintre care una a devenit lege, 115 întrebări și interpelări și 6 moțiuni semnate. De asemenea, am depus peste 60 de amendamente pentru ca locuitori din județul Alba să beneficieze de investiții guvernamentale

Demersurile mele au avut ca scop îmbunătățirea calității vieții oamenilor din Alba: accesibilizarea accesului la servicii medicale în mediul rural și îmbunătățirea calității actului medical în urban, investiții în infrastructura rutieră, ajutarea oamenilor din Alba afectați de inundații, descentralizarea deciziei și mai multă putere pentru autoritățile publice locale, sprijin pentru mediul privat, pentru turismul rural și montan, pentru agricultori și crescători de animale, șanse egale la angajare în sistemul public pentru tineri și deopotrivă vârstnici, scăderea prețurilor la lemnele de foc pentru populație sau sprijin pentru instituțiile de învățământ. Am reacționat când subvențiile pentru fermieri au scăzut dramatic și am transmis propunerile lor decidenților guvernamentali.

De asemenea, m-am folosit de toate prerogativele legislative și de toate pârghiile pe care le-am avut la dispoziție pentru ca spitalele din Apuseni să beneficieze de investiții, DN 74, DN 74 A și DN 75 să fie asfaltate, iar elevii din satele noastre să beneficieze de condiții egale de învățare.

O parte dintre demersuri, cu sprijinul dvs. și al celorlalți parlamentari, s-au concretizat, iar altele sunt în curs. Spre exemplu, mă bucur că primăriile vor hotărî soarta școlilor lăsate în paragină, după ce propunerea legislativă pe care am inițiat-o împreună cu colegii parlamentari PSD a fost promulgată. Schimbarea destinației se putea face, până acum, doar cu avizul conform al Ministerului Educației. Aleșii locali cunosc cel mai bine necesitățile oamenilor și au capacitatea necesară să prevadă dacă pentru respectiva școală vor exista solicitări din partea părințiilor, în funcție de natalitate și de alți indicatori siguri și obiectivi. Primarii nu au nevoie de birocrație excesivă și de negații din partea autorităților centrale. Fostele școli pot fi modernizate, inclusiv cu bani europeni și pot fi transformate în centre sociale, cămine de vârstnici, dispensare, locuri de agrement și socializare sau li se pot oferi orice alte utilități, în funcție de necesități.

 Nu voi renunța și, chiar dacă nu am amintit în fiecare zi, am continuat munca pentru înființarea primului centru de dializă în Apuseni și a unui cabinet de expertiză medicală a capacității de muncă în această zonă.

Îmi doresc să fiu în continuare parlamentarul tuturor locuitorilor județului Alba. A celor care m-au votat și a celor care au avut alte opțiuni sau care, din diferite motive, nu au participat la vot. Orice propuneri pe care doriți să mi le faceți sunt binevenite!

Cu considerație,

Deputat PSD de Alba,

Radu Marcel Tuhuț


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Dana Nanu, candidatul USR pentru Primăria Alba Iulia: ”O alternativă reală care să devină o voce puternică pentru un oraș cu adevărat dezvoltat”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dana Nanu, candidatul USR pentru Primăria Alba Iulia: ”O alternativă reală care să devină o voce puternică pentru un oraș cu adevărat dezvoltat” În cadrul Adunării Generale a Filialei Locale USR Alba Iulia, organizat în data de 18 martie 2024, a avut loc un moment semnificativ pentru comunitatea noastră. Prin vot democratic, întreaga filială a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea