Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputat PSD de Alba, Radu Tuhuț: „Statul trebuie să sprijine comunitățile subdezvoltate! Finanțarea proiectelor de investiții nefinalizate, obligatorie!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comunicat de presă| Deputat PSD de Alba, Radu Tuhuț: „Statul trebuie să sprijine comunitățile subdezvoltate! Finanțarea proiectelor de investiții nefinalizate, obligatorie!”

Se vorbește, tot mai des, despre ”marile proiecte” de care România are, într-adevăr, mare nevoie. Dar nu trebuie să uităm de comunitățile mici și mijlocii, în multe cazuri subdezvoltate, care nu își pot continua investițiile pe care, cu ajutor guvernamental, le-au început.

O școală construită în proporție de 70-80% care nu poate fi terminată și, astfel, nu poate fi dată în uz, e exemplul perfect de ineficiență și ineficacitate în cheltuirea banilor publici.

Prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) II au fost finanțate foarte multe proiecte de investiții în domenii precum educație, sănătate, drumuri, apă și canalizare, locuire, sport sau cultură.

Așa cum știm, prețurile materialelor de construcții, la fel ca și salariile din acest domeniu, au crescut, iar banii cu care se construia un parc de joacă, un spațiu de agrement, un bazin de înot, în urmă cu 2-3 ani, sunt acum insuficienți.

Tocmai pentru terminarea investițiilor nefinalizate din motive obiective în Parlamentul României susțin proiectul de lege pentru aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.93/2021 privind instituirea unor măsuri pentru derularea Programului naţional de dezvoltare locală etapa a II-a şi pentru modificarea art.IV alin.(1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.6/2017 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru stabilirea unor măsuri privind realizarea investiţiilor finanţate din fonduri publice.

Mai exact, susțin adoptarea cadrului legislativ prin care să se aloce bani către primării, pentru investiții în folosul cetățenilor, ce au ca scop creșterea nivelului de trai, a calității vieții, în general.

Reamintesc că în anul 2017, pe vremea guvernului PSD, de la bugetul de stat, pentru investițiile prevăzute în PNDL, s-a alocat suma de 30 de miliarde de lei, fiind finanțate peste 7.200 de proiecte (pentru perioada 2017 – 2020).

Dintre acestea, până în prezent, au fost finalizate (cu proces verbal de terminare a lucrărilor) peste 2.800 de proiecte de investiții.

Celelalte (peste 4.400 obiective) se regăsesc în diferite stadii, iar beneficiarii nu dispun de sumele necesare pentru a asigura finalizarea lor.

Este clar că fondurile alocate nu asigură finalizarea tuturor obiectivelor de investiții incluse în etapa a II-a a PNDL, iar contractele de finanțare expiră la 31 decembrie 2022.

Comunitățile locale, îndeobște cele subdezvoltate, se află într-o situație extremă. Am învățat, din experiența de primar, că orice lucru început trebuie finalizat. Oamenii nu au nevoie de jumătăți de măsură, iar noi ne aflăm în slujba lor!

Cu respect pentru locuitorii județului Alba,
Deputat PSD de Alba, Radu Marcel Tuhuț


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea