Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă Cristian Oniciu: startul spre mai bine: Experienţă liberală în administraţia locală la Ciuruleasa

Andreea Ștefan

Publicat

în

Partidul Naţional Liberal mi-a încredinţat onoarea şi responsabilitatea de a candida pentru Primăria comunei Ciuruleasa, de a mă înscrie într-o cursă în care cei care vor avea de câştigat trebuie să fie cetăţenii acestei comune.

Sunt mândru de această încredere care mi-a fost acordată, mai ales în calitatea mea de fiu al comunei Ciuruleasa. Născut în satul Vulcan, educat în comună şi în oraşul Abrud, am absolvit Școala Silvică de la Deva şi am activat în domeniul silviculturii, fiind în prezent şef de district şi administrând cu responsabilitate fondul forestier de pe raza comunei Ciuruleasa, a comunelor şi oraşelor din jur.

Atât experienţa şi interacţiunea cu oamenii zonei, cât şi activitatea desfăşurată cu primăriile, m-au convins că un primar trebuie să fie sufletul comunităţii care l-a ales. Schimbările făcute după alegerile din anul 2020, când Partidul Naţional Liberal a câştigat cele două oraşe importante ale Ţării Moţilor, Abrud şi Câmpeni, ideile noi de dezvoltare şi suflul nou adus în zonă m-au motivat să pregătesc şi pentru comuna Ciuruleasa un proiect nou.

Cele mai importante puncte ale programului de guvernare locală pe care îl propun cetățenilor comunei Ciuruleasa sunt:

  • Înfiinţarea unui centru de colectare şi returnare a recipientelor de unică folosinţă, prin care să încurajăm reciclarea sticlelor, dozelor și PET-urilor. În paralel, trebuie organizate campanii inteligente de colectare selectivă a deşeurilor, pentru a păstra muntele, văile şi drumurile Apusenilor curate şi atractive.
  • Crearea accesului și aducerea utilităților la terenul din centrul comunei, pentru atragerea de investitori și crearea de locuri de muncă.
  • Angajarea unui specialist în cadrul primăriei, care să asigure consultanță pentru accesarea de fonduri europene nerambursabile, în vederea obţinerii finanțărilor atât de către primărie, cât și de către locuitorii comunei, pe baza activităților agricole, de turism și alte servicii.
  • extinderea rețelei de cablu şi internet pe Valea Ciurulesei și în cătunele comunei, pentru a ajuta elevii şi studenţii noştri la pregătirea școlară și la desfășurarea cursurilor online, atunci când se impune.
  • Dotarea unităților de învățământ cu  laptopuri și aparatură modernă (echipamente/ dispozitive electronice) necesare desfășurării activității.
  • Înfiinţarea unui centru de colectare a produselor zootehnice (lapte, carne), întrucât există un potențial imens, care merită valorificat.
  • Modernizarea drumurilor comunale și vicinale care nu sunt în prezent asfaltate, pentru a facilita accesul la toate gospodăriile.
  • Acordarea de sprijin pentru unităţile de cult.

Desigur, toate aceste proiecte au un sprijin serios în echipa Partidului Naţional Liberal din care fac parte, în preşedintele Consiliului Judeţean Alba Ion Dumitrel şi în primarii liberali din Apuseni, care au demonstrat că se poate face, mereu, un pas spre mai bine.

Cristian Oniciu – candidatul PNL la Primăria comunei Ciuruleasa  


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Investiție de peste 4,6 milioane lei la Școala Gimnazială Șugag. Se vrea renovarea și modernizarea energetică a unor corpuri de clădire

Bogdan Ilea

Publicat

în

Investiție de peste 4,6 milioane lei la Școala Gimnazială Șugag. Se vrea renovarea și modernizarea energetică a unor corpuri de clădire Cei aproximativ 300 de elevi care învață la școala din Șugag urmează să beneficieze de condiții de reabilitare după ce primăria a lansat în SEAP proiectul „Reabilitare moderată a clădirilor publice – Clădirea Școlii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea