Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Comunicat de presă| Corneliu Mureșan, PSD Alba: ”Aceste măsuri sunt necesare pentru a evita pierderea fondurilor europene și pentru a preveni adâncirea deficitului bugetar”

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Comunicat de presă| Corneliu Mureșan, PSD Alba: ”Aceste măsuri sunt necesare pentru a evita pierderea fondurilor europene și pentru a preveni adâncirea deficitului bugetar”

Ministerul Finanțelor a publicat proiectul de măsuri fiscale pe care premierul Marcel Ciolacu îl va prezenta în Parlament și pe care coaliția PSD-PNL îl va susține.

Acesta este un pachet echilibrat de măsuri fiscale necesare, care ține cont, cel mai important, de feedback-ul primit recent din partea societății civile și mediului de afaceri.

Aceasta este o dovadă clară că PSD ia în considerare opinia cetățenilor, companiilor și reprezentanților acestora.

În plus față de anumite creșteri de taxe, aceste măsuri sunt necesare pentru a evita pierderea fondurilor europene și pentru a preveni adâncirea deficitului bugetar și a gradului de îndatorare lăsat în urmă de unii supermani ai politicii în ultimii ani.

În același timp, pachetul de măsuri fiscale propus de Guvernul Ciolacu asigură o mai mare echitate în mediul economic. Trebuie să înțelegem cu toții că orice facilități acordate într-un anumit domeniu, orice excepție de la regulă, trebuie să aibă un caracter limitat în timp, până când acel sector se dezvoltă și devine sustenabil în condiții normale de piață și reglementări fiscale.

De asemenea, este important de menționat că în acest pachet de măsuri sunt prevăzute reduceri semnificative de posturi și cheltuieli bugetare de funcționare, ceea ce demonstrează că Guvernul Ciolacu își asumă și suportă, alături de cetățeni și mediul economic, acest set de măsuri.

Este clar că orice persoană, fizică sau juridică, ar prefera să plătească taxe cât mai mici sau chiar deloc. Cu toate acestea, este la fel de clar că un stat nu poate funcționa fără taxe și impozite, aplicate în mod echitabil, pentru a asigura toate serviciile publice și investițiile în infrastructură, securitate și alte obiective de interes național.

Corneliu Mureșan, secretar executiv PSD Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO Au început lucrările de modernizare a iluminatului public la Stremț: Finanțare nerambursabilă de aproape 1 milion de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Au început lucrările de modernizare a iluminatului public la Stremț: Finanțare nerambursabilă de aproape 1 milion de lei La Stremț au început săptămâna aceasta lucrările de modernizare a iluminatului public, a anunțat primarul comunei, Traian Ștefan Popa. Potrivit edilului, lucrările în valoare de aproape 1 milion de lei se vor realiza printr-o finanțare nerambursabilă, fiind […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea