Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Comunicat de presă| Cornel Sandu: Rămân consecvent, alături de colegii mei din PNL Alba Iulia, crezului că dezvoltarea comunității își are originea în educație

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Comunicat de presă| Cornel Sandu: Rămân consecvent, alături de colegii mei din PNL Alba Iulia, crezului că dezvoltarea comunității își are originea în educație

Din fericire, situația învățământului sau tema educației au rămas, tot timpul, pentru PNL Alba Iulia, teme care au depășit cu mult bunele intenții și veșnicele promisiuni despre ce vom face sau cum va fi. De la modernizarea clădirilor din sistemul public de învățământ, trecute printr-o metamorfoză la care mulți doar speră, la recompensarea rezultatelor și susținerea performanței, s-a văzut că, la Alba Iulia, educația este indispensabilă unei comunități.

Sunt și voi rămâne un om al cifrelor. Iar cifrele spun că, în câțiva ani, vom avea o populație orășenizată în proporție de peste 70%. Diferența dintre populație și comunitate, doar educația o poate face. Prin urmare, calculul realității mă îndeamnă să afirm că absolut toate investițiile din învățământ, de până acum, și pot aminti de noua grădiniță ce va fi construită sau modernizarea atâtor școli, au legătură cu preocuparea constantă și vizibilă a PNL. Sunt convins că angajamentul lui Marius Hațegan, ca și candidat al PNL pentru Primăria Alba Iulia, e mai mult decât o garanție că tot ceea ce s-a realizat, asimilat, azi, de actuala administrație, va fi depășit.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Putem face din Alba Iulia un „oraș al cunoașterii”, iar educația de calitate să ne servească tuturor, acum și în viitor. E momentul și trebuie să începem să ne concentrăm pe măsuri care pot să-i încurajeze, chiar să le facă viața mai bună, celor care învață în localitățile aparținătoare, ca de exemplu Micești, Bărăbanț sau Oarda. Profesorii de aici pot să se transforme în călăuze care să formeze tinerii chiar peste programul obișnuit, prin introducerea sistemului „after-school”.

Facem tot ceea ce zicem că facem, asigurând spațiile pentru astfel de activități, chiar și masa caldă, în așa fel încât beneficiile acestui tip de program să se regăsească și aici. Foarte puțini părinți care locuiesc în aceste zone aleg aceste școli pentru copiii lor și îi înscriu la școlile din Alba Iulia. E și motivul pentru care avem două schimburi la Școala „Mihai Eminescu”, iar la Școala Gimnazială „Avram Iancu” au fost amenajate containere pentru mai multe clase. O investiție de acest gen ar produce, în câțiva ani, orientarea părinților spre școlile din cele 3 localități și decongestionarea celor din municipiu.

Pe lista priorităților noastre este ceea ce mulți se străduiesc să garanteze astăzi, siguranța. Implicarea poliției locale în asigurarea ordinii și protecția elevilor care folosesc curtea școlii. Conform legislației actuale, curtea școlii, terenurile de sport, rămân deschise și după-masa pentru elevi/ tineri care doresc să facă sport. Adică, exact perioada în care personalul din unitatea de învățământ și-a încheiat activitatea. Poate fi încheiat un protocol cu școlile prin care se stabilesc traseele, intervalul de timp și modul constant de supraveghere al spațiilor, dar mai ales a celor care le folosesc.

Rămân consecvent, alături de colegii mei, crezului că felul decisiv în care poți ajuta o comunitate își are originea în educație.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Alba a depus lista de candidați la Consiliul Județean Alba, iar Marius Nicolae Rof deschide lista

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Alba a depus lista de candidați la Consiliul Județean Alba, iar Marius Nicolae Rof deschide lista USR Alba a depus lista de candidați pentru Consiliul Județean Alba. În fruntea listei se află Marius Nicolae Rof, un lider remarcabil, cu studii juridice avansate și o vastă experiență în atragerea fondurilor europene. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea