Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR PLUS Alba: Am solicitat Guvernului să aloce urgent ajutor financiar pentru zonele afectate de inundații. Oamenii au nevoie de sprijin, nu de vorbe și analize

Ziarul Unirea

Publicat

în

Deputatul USR de Alba, Beniamin Todosiu, a solicitat Guvernului alocarea de urgență a unui ajutor financiar pentru comunitățile din județul Alba grav afectate de inundațiile din ultimele zile. Parlamentarul a avut o discuție cu vicepremierul Dan Barna căruia i-a prezentat situația din județ și un raport general al pagubelor înregistrate, solicitând Guvernului intervenția urgentă printr-un ajutor financiar pentru localitățile afectate. Beniamin Todosiu a cerut totodată o evaluare în teren din partea premierului sau a miniștrilor Administrației și Internelor, Mediului sau Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

„Am avut o discuție cu vicepremierul Dan Barna căruia i-am prezentat o situație a pagubelor produse, în ultimele zile, de viituri în județul Alba și i-am solicitat să susțină la nivelul Guvernului alocarea unui sprijin financiar de urgență pentru comunitățile care au fost afectate. Este o situație extrem de gravă în multe localități din Munții Apuseni și este nevoie de intervenția urgentă a Executivului pentru remedierea efectelor inundațiilor atât la nivelul infrastructurii, cât și în ceea ce privește gospodăriile oamenilor. Oamenii au nevoie de ajutor urgent, care ar trebui să le ajungă începând de luni, nu de vorbe și analize care nu le țin de foame și nu le înlocuiesc casele distruse de ape. Vicepremierul Dan Barna a promis că Guvernul va evalua, duminică, problemele cauzate de inundații și ajutorul va veni în cel mai scurt timp posibil. În același timp fac un apel la toți cei care pot ajuta familiile grav încercate de calamități, să se mobilizeze și ajute cu apă și alimente. Acești oameni au nevoie de noi și de solidaritatea noastră ”, a spus deputatul de Alba Beniamin Todosiu.

Beniamin Todosiu a lansat un apel și către politicienii din județ să nu folosească drama oamenilor din Apuseni pentru capital politic.

„Îi rog pe colegii politicieni, indiferent din ce partid fac parte, să nu folosească drama oamenilor, grav încercați în aceste zile, pentru a obține capital politic. Îi felicit pe toți cei care s-au mobilizat rapid, dar în aceste zile e nevoie să vorbim și să ne lăudăm cât mai puțin și, în schimb, să ajutăm”, a spus Beniamin Todosiu.

USR Alba pregătește mai multe transporturi de ajutoare în Apuseni, iar cei care vor să ajute prin donații de apă și alimente neperisabile sunt rugați să contacteze coordonatoru campaniei Andreea Coordon telefon: 0755125 437, email: [email protected]
Mai multe zone din județul Alba au fost grav afectate de inundațiile produse de precipitațiile abundente din ultimele zile, cea mai gravă situație fiind în zona Munților Apuseni. Viiturile au distrus drumuri, au afectat gospodării, au avariat autoturisme și alte bunuri, iar zeci de oameni au fost evacuați din calea apelor revărsate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava, europarlamentar PPE: Copiii trebuie protejați de expunerea la mediul online

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava, europarlamentar PPE: Copiii trebuie protejați de expunerea la mediul online Internetul este, fără îndoială, un plus pentru noi toți. N-am fost nicicând mai aproape, chiar și de la distanță, cum suntem acum, în epoca digitală. O simplă postare și un singur click ne țin în contact, ne oferă acces la informație și schimb […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea