Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR PLUS Alba: Am solicitat Guvernului să aloce urgent ajutor financiar pentru zonele afectate de inundații. Oamenii au nevoie de sprijin, nu de vorbe și analize

Publicat

în

Deputatul USR de Alba, Beniamin Todosiu, a solicitat Guvernului alocarea de urgență a unui ajutor financiar pentru comunitățile din județul Alba grav afectate de inundațiile din ultimele zile. Parlamentarul a avut o discuție cu vicepremierul Dan Barna căruia i-a prezentat situația din județ și un raport general al pagubelor înregistrate, solicitând Guvernului intervenția urgentă printr-un ajutor financiar pentru localitățile afectate. Beniamin Todosiu a cerut totodată o evaluare în teren din partea premierului sau a miniștrilor Administrației și Internelor, Mediului sau Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Electrica Furnizare Discount

„Am avut o discuție cu vicepremierul Dan Barna căruia i-am prezentat o situație a pagubelor produse, în ultimele zile, de viituri în județul Alba și i-am solicitat să susțină la nivelul Guvernului alocarea unui sprijin financiar de urgență pentru comunitățile care au fost afectate. Este o situație extrem de gravă în multe localități din Munții Apuseni și este nevoie de intervenția urgentă a Executivului pentru remedierea efectelor inundațiilor atât la nivelul infrastructurii, cât și în ceea ce privește gospodăriile oamenilor. Oamenii au nevoie de ajutor urgent, care ar trebui să le ajungă începând de luni, nu de vorbe și analize care nu le țin de foame și nu le înlocuiesc casele distruse de ape. Vicepremierul Dan Barna a promis că Guvernul va evalua, duminică, problemele cauzate de inundații și ajutorul va veni în cel mai scurt timp posibil. În același timp fac un apel la toți cei care pot ajuta familiile grav încercate de calamități, să se mobilizeze și ajute cu apă și alimente. Acești oameni au nevoie de noi și de solidaritatea noastră ”, a spus deputatul de Alba Beniamin Todosiu.

Beniamin Todosiu a lansat un apel și către politicienii din județ să nu folosească drama oamenilor din Apuseni pentru capital politic.

„Îi rog pe colegii politicieni, indiferent din ce partid fac parte, să nu folosească drama oamenilor, grav încercați în aceste zile, pentru a obține capital politic. Îi felicit pe toți cei care s-au mobilizat rapid, dar în aceste zile e nevoie să vorbim și să ne lăudăm cât mai puțin și, în schimb, să ajutăm”, a spus Beniamin Todosiu.

USR Alba pregătește mai multe transporturi de ajutoare în Apuseni, iar cei care vor să ajute prin donații de apă și alimente neperisabile sunt rugați să contacteze coordonatoru campaniei Andreea Coordon telefon: 0755125 437, email: alba@usr.ro
Mai multe zone din județul Alba au fost grav afectate de inundațiile produse de precipitațiile abundente din ultimele zile, cea mai gravă situație fiind în zona Munților Apuseni. Viiturile au distrus drumuri, au afectat gospodării, au avariat autoturisme și alte bunuri, iar zeci de oameni au fost evacuați din calea apelor revărsate.

Publicitate

Politică Administrație

Ministrul german al finanțelor: Țările „problemă” din uniunea monetară trebuie sancționate cu pierderea suveranității în favoarea UE

Publicat

în

Ministrul german al finanțelor, Wolfgang Schäuble, a susținut sancționarea țărilor „problemă” din cadrul uniunii monetare, nu cu excluderea lor, ci cu pierderea suveranității în favoarea Uniunii Europene.

Electrica Furnizare Discount

Într-un interviu acordat săptămânalului Stern şi comentat de Deutsche Welle şi RFI, şeful finanţelor germane susţine: „O ţară cu probleme care trebuie ajutată ar trebui să cedeze Uniunii Europene, la schimb, o parte din drepturile sale de suveranitate”. Măsura ar fi mai bună şi mai funcţională decât excluderea unor state din zona euro, spune ministrul. „Europa nu are cum să reuşească dacă nu se stabileşte clar că un stat membru nu poate fi dat afară din zona euro”.

Într-un interviu pentru ZF, ministrul român de externe Teodor Baconschi a susţinut că retragerea unui stat din zona euro ar crea dificultăţi majore întregului spaţiu european, de aceea salvarea eurozonei trebuie să fie obiectivul numărul unu al Uniunii.

Deutsche Welle aminteşte că Wolfgang Schäuble a pledat, într-o scrisoare adresată parlamentarilor conservatori, în favoarea deciziilor luate la ultimul summit special al ţărilor zonei euro pentru salvarea Greciei.

El a admis că planul de salvare a Greciei nu este lipsit de riscuri, susţinând însă că alte variante posibile erau şi mai riscante.

În interviul citat, Schäuble pledează pentru blocarea dreptului la vot al statelor care nu respectă pactul destabilitate şi creştere, o propunere care fusese avansată anul trecut şi de cancelarul Angela Merkel. De altfel, Grecia a experimentat pe propria-i piele o situaţie asemănătoare. Practic,când a fost lansat primul plan de salvare a Greciei de 110 mld.euro, în vreme ce membrii eurozonei analizau situaţia, reprezentanţii acestei ţări au aşteptat la uşă sfârşituldiscuţiilor fără să fie primiţi înăuntru.

Schäuble pledează pentru adâncirea integrării UE, dar cu regulimult mai dure. „Integrarea trebuie să continue, iar unui stat careare probleme i se va acorda ajutor, dar: „va trebui să renunţe la oparte a suveranităţii sale naţionale în favoarea Uniunii Europene „Această măsură este mai eficientă decât dacă anumite ţări cu datorii, membre ale UE, vor fi eliminate din zona euro, explică ministrul german de finanţe.

Sursa: zf.ro

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Partidul Mișcarea Populară l-a omagiat pe cel care a fost „Crăișorul Munților” la casa memorială din Avram Iancu

Publicat

în

Ceea ce trebuia să fie o sărbatoare frumoasă în inima Apusenilor , cu ocazia Târgului de fete de pe Muntele Găina, eveniment secular, de o rară frumusețe și așteptat de foarte multă lume, din nefericire s-a transformat într-un fiasco total. Toate activitățile legate de eveniment au fost anulate de organizatori, urmare a urgiei naturii care s-a abatut asupra mai multor localități din Apuseni în cursul zilei de vineri 16 iulie.

Electrica Furnizare Discount

Așa cum bine se știe sărbătoarea debuta cu omagierea celui care a fost ,,Crăișorul Munților’’, eroul național Avram Iancu. Partidul Mișcarea Populară ca în fiecare an a fost prezent la acest eveniment de cinstere a marelui erou, chiar daca omagierea într-un cadru oficial, la Crucea Iancului nu a mai fost posibilă.

Președintele Partidului Mișcarea Populară Cristian Diaconescu ,împreună cu o delegație formată din aleși locali și județeni condusă de președintele PMP Alba Clement Negruț, au depus o coroană de flori și au ținut un moment de reculegere la bustul lui Avram Iancu în curtea casei memoriale din localitatea care îi poartă numele.

Mulțumim domnului președinte Cristian Diaconescu că ne a onorat și în acest an cu prezența, vom continua sa fim consecvenți în a ne cinsti eroi, doar așa ei vor rămâne vii în inimile și conștiința noastră ca popor.

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Marcel Tuhuț: PSD Alba este alături de oamenii afectați de inundații! Mulțumesc tuturor colegilor pentru implicare!

Publicat

în

Foarte mulți oameni din Munții Apuseni trec, în aceste zile, prin momente extrem de dificile, în urma inundațiilor devastatoare ce le-au distrus locuințele și terenurile. Este absolut îngrozitor să vezi cum agoniseala de o viață este pur și simplu ”măturată” de furia apelor într-un timp atât de scurt. În astfel de clipe, prioritatea numărul 1 devine protejarea vieții și a sănătății.

Electrica Furnizare Discount

Am fost, cu echipa PSD Alba, alături de oamenii din Apuseni imediat după tragediile care s-au abătut asupra lor. Știu că ajutorul pe care îl oferim, raportat la dezastrul existent, este mic, dar în calitate de președinte interimar nu pot să nu le mulțumesc public colegilor din PSD Alba pentru că s-au implicat în aceste zile și vor să o facă în continuate. Știu că nu au astfel de așteptări, deoarece au făcut totul din suflet, empatie și convingere. Pentru mine, însă, au fost un exemplu de implicare și solidaritate.

Suntem conștienți că oricând putem fi în situația disperată în care munca de o viață să ne fie distrusă în urma unei calamități. De aceea, încă din prima zi a inundațiilor am făcut un apel public la toți primarii și parlamentarii, din județ, să îi ajute cum pot pe cei deznădăjduiți.

Nu pot trece cu vederea implicarea salvatorilor, profesioniștilor din domeniu și a tuturor voluntarilor. Pentru mulți, sacrificiul extrem și punerea propriei vieți în pericol, pentru salvarea semenilor, este parte a meseriei.

Am întrerupt activitățile programate pentru următoarea perioadă și vom rămâne alături de cei afectați! Pentru ei, orice sprijin înseamnă mult! Suferința se citește pe chipurile lor, iar speranța și-o pun în noi toți, semenii lor!

Președinte interimar al PSD Alba,
Radu Marcel Tuhuț

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2021 Ziarul Unirea