Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: Ministerul Educației își demonstrează incompetența și se joacă cu sănătatea copiilor noștri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: Ministerul Educației își demonstrează incompetența și se joacă cu sănătatea copiilor noștri

De astăzi reîncepe școala. O parte dintre elevi vor fi în bănci, alții acasă. Redeschiderea fizică a școlilor are loc doar acolo unde peste 60% dintre profesori sunt vaccinați. Haosul guvernează Educația și totul din cauza incompetenței fără margini a actualului ministru PNL și a echipei sale.

Decizia de redeschidere a școlilor în condițiile actuale nu are nici cea mai mică urmă de analiză serioasă bazată pe studii și recomandările epidemiologilor. Astfel, în opinia ministrului PNL, Sorin Câmpeanu, o școală este sigură dacă peste 60% dintre dascăli sunt vaccinați, chiar dacă în localitate colcăie virusul și incidența este peste 10%. La polul opus, într-o localitate cu o incidență sub 3% sau chiar 0, copiii rămân acasă având neșansa, datorită dascălilor care nu s-au vaccinat.

Gândirea șefului de la Ministerul Educației frizează logica și demonstrează o incompetență fără margini, care poate avea consecințe grave.
În primul rând, școala on-line este în continuare o soluție nefezabilă, în condițiile în care sute de mii de copii nu au acces deloc la tehnologie sau locuiesc în zone fără acces la internet. Apoi, cadrele didactice nu au fost pregătite corespunzător pentru digitalizare și pentru a preda cu rezultate optime în mediul on-line.

Însă, cea mai importantă este sănătatea copiilor, sănătate cu care se joacă în aceste zile Guvernul demis PNL și Ministerul Educației. Potrivit statisticilor, în intervalul 13 septembrie – 1 noiembrie, s-au înregistrat peste 52.000 de îmbolnăviri în rândul copiilor și adolescenților între 10 și 19 ani, adică jumătate din numărul de îmbolnăviri de la începutul pandemiei până în prezent. Peste 22.000 sunt copii sub 9 ani. Cu toate acestea, Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, continuă să se joace inconștient cu viețile copiilor noștri.
Oare când își va da seama că a rămas repetent la gestionarea pandemiei și a educației?


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea