Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: Coaliția Sărăciei PNL-PSD continuă sărăcirea românilor prin suprataxarea muncii

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: Coaliția Sărăciei PNL-PSD continuă sărăcirea românilor prin suprataxarea muncii

România se îndreaptă tot mai mult spre faliment, iar actuala coaliție PNL-PSD nu este capabilă să gestioneze situația economică dificilă, generată de pandemia de Covid-19 și de războiul din Ucraina. În loc să susțină mediul de privat, grav afectat de inflație și de creșterea prețurilor, Guvernul PNL-PSD a decis să suprataxeze munca part-time și să crească impozitul pe dividende cu 60%.

Cele două măsuri, care în niciun caz nu pot fi considerate „liberale”, vor duce mediul de afaceri din România într-o zonă gri. Efectele suprataxării contractelor part-time sunt deja vizibile deoarece, din vară și până acum, au încetat aproximativ 150.000 de astfel de contracte. Angajatorii renunță la angajații pe care îi plăteau cu norme fracționate și vor prefera să îi plătească la negru. De asemenea, creșterea impozitului pe dividende va însemna că tot mai mulți antreprenori vor prefera să renunțe la ridicarea corectă a acestor venituri.

În plină criză, statul trebuia să reducă taxarea muncii, așa cum propune USR, prin eliminarea taxării echivalentului unui salariu minim. În schimb, Guvernul PSD-PNL-UDMR, cu susținerea AUR în momentul votului, a decis în Parlament să supraimpoziteze munca. Într-o singură zi, PSD și PNL au respins două măsuri care ar fi lăsat mai mulți bani în buzunarele românilor – Zero Taxe pe salariul minim și eliminarea suprataxării part-time.

Amendamentul USR care prevederea eliminarea suprataxării part-time a picat în Comisia de buget-finanțe, din Camera Deputaților. Acest lucru înseamnă că traseul Ordonanței 16 a continuat parcursul legislativ și a ajuns în plen fără ca puterea să accepte că greșește grav. De asemenea, a picat și amendamentul care prevedea eliminarea impozitării pensiilor din pilonul 2 și 3 de pensii, ceea ce înseamnă mai puțini bani la pensie pentru cetățenii care contribuie în prezent.

Inițiativa legislativă USR „Zero taxe”, care avea ca scop reducerea poverii fiscale pentru cele mai defavorizate categorii sociale, a fost respinsă la comisiile de muncă și de buget. Astfel, inițiativa legislativă va intra pentru dezbatere și vot final la plenul Parlamentului cu un raport negativ.

Din păcate, sunt semnale clare că actualul Guvern PNL-PSD va continua creșterile de taxe și impozite pentru acoperirea deficitului bugetar, toate pe spatele mediului privat din România. Au nevoie de bani pentru a continua să plătească pensiile speciale de mii de euro și salariile nesimțite pe care le încasează sinecuriștii politici în companiile de stat sau instituții publice.

Coaliția Sărăciei PNL-PSD nu face decât să sărăcească tot mai mult românii și să arunce România în faliment economic.

Beniamin Todosiu
Deputat USR de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea