Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă | Beniamin Todosiu, deputat USR: Cine minte în cazul bisericuței de lemn din Alba Iulia: deputatul sau primarul? PNL nu are dreptul să își bată joc de valorile albaiulienilor!

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Comunicat de presă | Beniamin Todosiu, deputat USR: Cine minte în cazul bisericuței de lemn din Alba Iulia: deputatul sau primarul? PNL nu are dreptul să își bată joc de valorile albaiulienilor!

O mare parte a comunității din Alba Iulia este în forfotă în această perioadă din cauza intenției de strămutare a bisericuței de lemn din apropierea Stației de Salvare. Oamenii s-au mobilizat pe rețelele de socializare și strâng semnături pentru ca bisericuța să rămână pe loc și să bucure cu binecuvântarea ei generațiile viitoare.

Cel care a lansat această informație în spațiul public a fost chiar primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, care, în data de 3 februarie 2024, a spus că bisericuța va fi strămutată în curtea Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul”, iar în locul acesteia va fi construită o biserică mai mare, pe banii MApN.

Anunțul a fost făcut alături de colegii din „matca PNL”, partid în sânul căruia s-a întors, respectiv ministrul Culturii, Raluca Turcan, prefectul de Alba, Nicolae Albu, și președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel.

Luni, 19 februarie 2024, văzând că oamenii sunt tot mai nemulțumiți de această decizie, deputatul PNL Florin Roman vine „salvator” și spune că bisericuța va rămâne pe loc și că „nu există nici o solicitare scrisă, nici la Primăria Alba Iulia, nici la Ministerul Culturii, nici din partea Arhiepiscopiei, nici a colegiului militar”. De asemenea, Roman recunoaște că „nu există nici un leu prins în bugetul MApN, nici pentru strămutare, nici pentru construcția unei noi biserici.”

Cu alte cuvinte, deputatul Florin Roman recunoaște că primarul Gabriel Pleșa MINTE, iar minciuna i-a fost susținută de ministrul Culturii, Raluca Turcan, prefectul de Alba, Nicolae Albu, și președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel. Aceștia stăteau alături de domnul Pleșa și au tăcut mâlc atunci când primarul vorbea cu patos, într-o conferință de presă, despre mutarea lăcașului de cult.

În concluzie, liberalii MINT PRECUM RESPIRĂ. Nici nu mai contează dacă minte Florin Roman sau liberalul întors la matcă Gabriel Pleșa, cert este că PNL își bate joc de albaiulieni.

Solicit public PNL Alba să înceteze să își mai bată joc de comunitatea din Alba Iulia, jucându-se cu valorile în care albaiulienii cred, cum este și această bisericuță, un simbol pentru cartierul în care se află.

De asemenea, rog Arhiepiscopia Ortodoxă Română de Alba Iulia să reacționeze public și să facă lumină în acest caz, punând capăt frământărilor credincioșilor Bisericii „Sfântul Antonie cel Mare” din Alba Iulia.

Beniamin Todosiu
Deputat USR de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Sub administrarea primarului Silviu Vințeler, orașul Ocna Mureș renaște, crește și se dezvoltă odată cu Băile Sărate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sub administrarea primarului Silviu Vințeler, orașul Ocna Mureș renaște, crește și se dezvoltă odată cu Băile Sărate A fost nevoie de un bun gospodar, un om cu viziune și curaj, dinamic și perseverent ca primarul Silviu Vințeler, pentru a scoate din sărăcie și mizerie orașul Ocna Mureș, al cărui declin economic părea de neoprit după […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea