Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu: Dacian Cioloș și Uniunea Salvați România își asumă preluarea guvernării. Responsabilitatea face diferența între politruci și adevărații oameni de stat.

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Dacian Cioloș și Uniunea Salvați România își asumă preluarea guvernării și depășirea crizei politice, dar și implementarea unor măsuri coerente care să scoată țara din criza economică și sanitară. Este un moment critic pentru România, iar asumarea politică face diferența între politruci și adevărații oameni de stat.

USR susține în continuare că pentru România cea mai bună soluție este, astăzi, un guvern USR-PNL-UDMR, cu un nou prim-ministru și cu un program de guvernare, care să fie respectat de partenerii de coaliție. Dacian Cioloș va negocia formarea unui nou guvern, punând pe masă reforme concrete și măsuri menite să reducă efectele pandemiei, ale exploziei prețurilor la energie și să asigure reformele din PNRR.

Într-o „Românie normală”, decizia președintelui Klaus Iohannis de a-l desemna pe Dacian Cioloș premier ar fi salutată, dacă în spatele ei nu s-ar afla un calcul politic meschin al încercării de a-l discredita pe liderul USR. Șeful statului, premierul demis, Florin Cîțu, și strategii PNL speră ca USR și Dacian Cioloș să eșueze în încercarea de a salva România din criza profundă în care au aruncat-o liberalii.

În ciuda acestor jocuri de culise pe care le face PNL cu sprijinul președintelui, USR își asumă guvernarea și are încredere că Dacian Cioloș va reuși să formeze un guvern legitim și profesionist, care să gestioneze cu succes situația politică, economică și sanitară în care se află România.

Le recomandăm celor din Partidul Național Liberal și lui Florin Cîțu să lase lamentările și să își asume continuarea guvernării, alături de USR. Suntem conștienți că liberalii și-ar dori un loc confortabil în opoziție, însă românii nu îi vor lăsa să doarmă în următorii ani după ce i-au înglodat în datorii, au amânat reformele pentru care au fost votați și au gestionat pandemia și campania de vaccinare în cel mai dezastruos mod posibil. E timpul să treceți la muncă, domnilor liberali, și să puneți mâna să reparați ceea ce ați stricat în frunte cu cel mai slab premier pe care l-a avut România post-decembristă.

Închei cu un apel către toate partidele parlamentare să manifeste responsabilitate politică și să nu contribuie la adâncirea crizei în care România se află. Lipsa unui guvern legitim și prelungirea haosului politic nu fac decât să crească factura crizei economice și sociale, pe care în final o vor deconta toți românii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Publicitate electorală | Corneliu Mureșan, apel public către Ion Dumitrel: Respectați cetățenii județului, suspendați-vă din funcție și nu mai folosiți resursele publice în campanie!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan, apel public către Ion Dumitrel: Respectați cetățenii județului, suspendați-vă din funcție și nu mai folosiți resursele publice în campanie! A trecut deja o săptămână de campanie, iar actualul președinte al Consiliului Județean Alba este, de dimineața până seara, în campanie. Dorind să dea dovadă de vitalitate electorală, domnul Dumitrel își suprapune campania peste […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea