Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Politică Administrație

Comunicat de presă | Alin Ignat, deputat PNL de Alba: „Legea care acordă prioritate femeilor gravide și familiilor cu copii sub 5 ani, intră în etapa a doua de aplicare”

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Comunicat de presă | Alin Ignat, deputat PNL de Alba: „Legea care acordă prioritate femeilor gravide și familiilor cu copii sub 5 ani, intră în etapa a doua de aplicare”

Legea bunului simț, pe care am inițiat-o și care acordă prioritate la ghișee și case de marcat publice și private femeilor gravide și familiilor cu copii cu vârsta sub 5 ani, intră în etapa a doua de aplicare.

Până la jumătatea lunii aprilie, instituțiile publice și companiile private care dețin sau administrează parcări au obligația să amenajeze și să rezerve locuri de parcare dedicate femeilor gravide și familiilor cu copii cu vârsta sub 5 ani. Legea prevede un termen de aplicare de 6 luni de la publicarea în Monitorul Oficial, pentru punerea în practică a acestei facilități.

Legea bunului simț, un act normativ inițiat împreună cu colegii mei deputați, Mara Calista și Florin Alexe, la propunerea Mirelei Retegan, fondator Zurli, reprezintă doar o realizare într-o activitate publică în care am înțeles să prioritizez nevoile familiilor din România și să generez soluții rapide și eficiente.

Alte măsuri pe care le-am gândit și pus în practică, fie din postura de secretar de stat în Ministerul Muncii sau din cea de parlamentar liberal de Alba, privesc:

  • Dublarea concediului de acomodare plătit, de la 1 an la 2 ani, pentru persoanele care adoptă un copil.
  • Prelungirea până la 3 ani a concediului și indemnizației de creștere a copilului, în cazul copiilor născuți prematur.
  • Data de 8 a fiecărei luni – dată fixă pentru plata alocațiilor și indemnizațiilor pentru creșterea copilului.
  • Digitalizarea procedurilor de depunere a dosarelor pentru beneficii sociale (alocații, indemnizații pentru creștere copil, indemnizații de handicap etc.) și procesarea automatizată a solicitărilor.
  • Proiect pentru majorarea indemnizației pentru creșterea copilului, pragul minim, de la 1300 la 2000 lei, și cel maxim, de la 8500 la 13200 lei, prin raportarea la salariul minim – în dezbaterea Camerei Deputaților.

Așa înțeleg să reprezint oamenii din Alba în Parlament. Cu decență, cu seriozitate și cu rezultate.

Continuăm. Avem treabă de făcut!

Alin Ignat, deputat PNL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO | Drum nou spre cimitirul din Beldiu: Va asigura accesul către capela ce urmează să fie construită. Lucrări și la Căminul Cultural din localitate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Drum nou spre cimitirul din Beldiu: Va asigura accesul către capela ce urmează să fie construită. Lucrări și la Căminul Cultural din localitate În satul Beldiu au început la sfârșitul săptămânii lucrările de amenajare a noului drum spre cimitirul sătesc. Acesta va asigura către capela ce urmează să construită. Totodată se lucrează și la Căminul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea