Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Comunicat de presă| Administrație social-democrată eficientă la Ciuruleasa: Noi proiecte care îmbunătățesc calitatea vieții oamenilor!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Comunicat de presă| Administrație social-democrată eficientă la Ciuruleasa: Noi proiecte care îmbunătățesc calitatea vieții oamenilor!

În comuna Ciuruleasa avem un alt exemplu concret că o administrație social-democrată este o administrație eficientă, care lucrează în interesul cetățenilor și pentru bunăstarea tuturor. Primarul Ioan-Marius Cioara, continuă proiectele fostului primar, RaduTuhuț și începe altele noi, cu fonduri guvernamentale și europene.

În acești doi ani, de la ultimele alegeri locale, au fost continuate lucrările de infrastructură rutieră pe Programul Național de Dezvoltare Locală II, care prevăd modernizarea de drumuri și străzi, fiind depuse proiecte noi pe ”Anghel Saligny” pentru îmbunătățirea infrastructurii în satele Morărești, Bodresti și Boglești. A continuat modernizarea drumurilor vicinale, s-au continuat lucrările de reparații la poduri și au fost continuate demersurile de extindere și modernizare a sistemelor de alimentară cu apă.

De asemenea, s-a continuat extinderea rețelei de iluminat public, în satul Mătișești, pe o lungime de 1,5 km și în Ghedulești, pe o distanță de 700 de metri, aici fiind efectuate și lucrări de modernizare prin montarea unor corpuri cu iluminare LED.

Un al proiect al fostei administrații, care continuă în prezent cu succes, vizează extinderea internetului prin cablu, în zonele neacoperite din satul Ciuruleasa, dar și în satele Bodrești și Bidicești. De asemenea, a fost extinsă și aria de acoperire cu semnal a telefoniei mobile, extrem de necesară pentru oamenii din zona de munte.

De asemenea, prin Planul Național de Redresare și Reziliențe au fost aprobate proiecte privind creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei, la Școala Gimnazială din Ciuruleasa, respectiv reabilitarea și modernizarea clădirii primăriei. În faza de evaluare se află un proiect menit să aducă un plus de siguranță în spațiul public, prin montarea unui sistem inteligent de monitorizare și supraveghere a spațiului public. În aceeași fază, tot cu finanțare prin PNRR, se află un proiect ce vizează construirea unui centru de colectare deșeuri prin aport voluntar. De asemenea, se depun eforturi pentru achiziția a două stații de încărcare mașini electrice și pentru achiziționarea unui microbuz școlar.

Prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală, cu sprijinul direct al Grupului de Acțiune Locală Valea Ampoiului și Valea Arieșului, va fi achiziționată o autoutilitară, necesară pentru acțiuni de deszăpezire, dotată cu sărăriță. Aceasta va fi utilizată de către Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență.

La Compania Națională de Investiții a fost depus un proiect privind modernizarea, dotarea și extinderea așezământului cultural al comunei Ciuruleasa.

Continuă interesul de modernizare adispensarului medical, fiind depus un proiect pentru obținerea de finanțare în vederea achiziției de echipamente și îmbunătățire a infrastructurii clădirii. Cu această ocazie, transmitem mulțumiri pentru implicare medicului de familie Mera Cristian, un om deosebit pentru comunitatea din Ciuruleasa.

Atât în mandatele trecute, cât și în prezent, s-a investit în cultură, în portul popular, în păstrarea tradițiilor și obiceiurilor. Mândria comunei este Ansamblul folcloric ”Citera cu Dor” care, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, a primit numeroase invitații de a participa la spectacole, inclusiv din județe vecine.

În 22 decembrie, la căminul cultural din Ciuruleasa, va avea loc un spectacol de colinde, denumit ”Întâlnirea cu Moș Crăciun”, la care sunt invitați toți cetățenii comunei.

Astfel, cu o administrație PSD eficientă, Ciuruleasa este o comună frumoasă, cu biserici și instituții de învățământ îngrijite, cu drumuri publice bune, cu servicii medicale de sănătate eficiente, cu posibilități de practicare a sportului, cu oameni vârstnici respectați și premiați la ceas aniversar.
Primarul Marius Cioara, viceprimarul Nicoleta Cioara, alături de echipa Consiliului Local, transmit tuturor sărbători fericite, cu sănătate și armonie!

Comunicat de presă,
Organizația județeană a PSD Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10! Aiudul merită mai mult! Știu că fiecare aiudean crede asta și așteaptă schimbarea reală a municipiului și a localităților aparținătoare. Acesta este motivul pentru care am decis să candidez pentru funcția de primar al municipiului Aiud […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea