Rămâi conectat

Curier Județean

Competiții sportive și momente festive, la Colegiul Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia, de Ziua Armatei României

Ziarul Unirea

Publicat

în

este celebrată şi la Colegiul National Militar „Mihai Viteazul” unde, sub deviza „Cupa 25 Octombrie” s-au desfăşurat o serie de competiţii sportive la şah, minifotbal, tir şi aruncarea grenadei la precizie. În cadrul adunării festive din data de 23 octombrie pe platoul din incinta instituţiei se va da citire mesajelor eşaloanelor superioare cu ocazia Zilei Armatei şi unui material privind semnificaţia aniversării.

Colegiul Militar MV deschidere an scolar 2015 (64)În cadrul proiectului „Ziua Armatei României în Şcoli” din cadrul planului Ministerului Apărării Naţionale, un număr de 27 de elevi au fost solicitaţi de către Birourile Informare Recrutare din ţară (Vâlcea, Bihor, Deva, Caraş-Severin, Timiş, Cluj, Satu-Mare, Sălaj, Olt, Bistriţa, Maramureş, Mureş, Arad şi Alba), să participe, în perioada 19-25.10.2015, la activităţi de informare si promovare a ofertei educaţionale liceale. Astfel, elevii colegiului nostru, au răspuns întrebărilor elevilor de gimnaziu interesaţi de admiterea, condiţiile, programul, perspectiva admiterii într-un colegiul militar.

Trei plutoane de elevi din clasele a XI-a vor participa, în data de 24 şi 25 octombrie, la manifestările dedicate Zilei Armatei României de la Arad şi Carei. În cadrul ceremonialului de la Carei, va avea loc şi momentul depunerii jurământului militar de către studenţii anului I ai Academiei Forţelor Terestre ,,Nicolae Bălcescu” Sibiu, iar la Arad, elevii colegiului vor participa și la exercițiul militar ,,Dragon Crossing”.

Duminică, 25 octombrie, de la ora 10:00 se va desfășura un ceremonial militar cu depuneri de coroane de flori la Cimitirul Eroilor din Alba Iulia.

Mesajul comandantului Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” şi al Garnizoanei Alba Iulia cu ocazia Zilei Armatei Românei

”Ziua Armatei României, sărbătorită la 25 octombrie, reprezintă un simbol cu valoare de referinţă pentru poporul rămân, o zi care, dincolo de semnificaţia ei strict istorică, aceea a eliberării, în anul 1944, a ultimei brazde de pământ românesc, glorifică faptele de vitejie ale tuturor eroilor neamului românesc, care ne oferă inestimabile lecţii de viaţă trăite în demnitate şi iubire faţă de ţară.

La mulţi ani tuturor celor ce poartă uniforma militară şi fac parte din sistemul militar românesc. Elevilor colegiului le doresc mult succes  în misiunea pe care o au, acea de a învăţa şi reuşi la examenele ce-i aşteaptă”, a spus colonel Marcel Domşa.  (V.N.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO | Discoteca Nostalgia, la Teiuș: Zeci de oameni au umplut ringul de dans, bucurându-se de ritmurile muzicale retro, la Casa de Cultură a orașului

Bera Larisa

Publicat

în

FOTO | Discoteca Nostalgia, la Teiuș: Zeci de oameni au umplut ringul de dans, bucurându-se de ritmurile muzicale retro, la Casa de Cultură a orașului Discoteca Nostalgia, ediția a II-a, a început în această seară, la ora 19.00, la Casa de Cultură a orașului Teiuș. Zeci de oameni au umplut ringul de dans, bucurându-se de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea