Rămâi conectat

Curier Județean

„Compartimentul Refugiați” a fost înființat la nivelul județului Alba. Plan de măsuri cu privire la gestionarea afluxului de persoane refugiate

Publicat

în

„Compartimentul Refugiați” a fost înființat la nivelul județului Alba. Plan de măsuri cu privire la gestionarea afluxului de persoane refugiate

Centrului Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei Alba, sub coordonarea președintelui CJSU, a înființat începând de astăzi, 4 martie, „Compartimentul Refugiați”.

Începând de astăzi, conform ordinului prefectului, a devenit funcțional ”Compartimentul Refugiați” din cadrul Centrului Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei Alba, sub coordonarea președintelui CJSU.

Elit - Gustul Desăvârșit

Compartimentul Refugiați funcționează 24 de ore din 24 la numărul de telefon 0737.373.870 și stă la dispoziția publicului, instituțiilor, firmelor sau organizațiilor nonguvernamentale pentru informații referitoare la înscrierea în platforma ”Ucraina – Împreună ajutăm mai mult” disponibilă la link-ul: https://bit.ly/3K1mb3s.

Totodată, a mai fost adoptat astăzi de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al județului Alba, un plan de măsuri cu privire la gestionarea afluxului de persoane refugiate, pe teritoriul județului Alba, având ca scop gestionarea în sistem integrat a asistenței și suportului necesar persoanelor refugiate provenite în urma conflictului militar din Ucraina, prin intermediul instituțiilor de la nivelul județului Alba.

Principalele obiective cuprinse în planul de măsuri adoptat sunt următoarele:

• Asigurarea suportului pentru persoanele refugiate, aflate în tranzit pe teritoriul județului Alba;

• Asigurarea suportului pentru persoanele refugiate, care solicită cazare pe teritoriul județului Alba pentru o durată scurtă de timp;

• Asigurarea suportului pentru persoanele refugiate, care solicită cazare pe teritoriul județului Alba pentru o durată mai lungă de timp.

OBIECTIVE

– Asigurarea suportului pentru persoanele refugiate, aflate în tranzit pe teritoriul județului Alba;
– Asigurarea suportului pentru persoanele refugiate, care solicită cazare pe teritoriul județului Alba pentru o durată scurtă de timp;
– Asigurarea suportului pentru persoanele refugiate, care solicită cazare pe teritoriul județului Alba pentru o durată mai lungă de timp.

ACTIVITĂȚI ȘI RESPONSABILITĂȚI

1. Operaționalizarea a două puncte de informare pe principale căi de comunicații (rutiere) de la nivelul județului Alba. Punctele de informare, pe lângă pliante/afișe care conțin informații privind datele de contact ale structurilor care asigura suport cetățenilor proveniți din Ucraina, vor fi prevăzute cu hrană și apă.
Responsabili: Consiliul Județean Alba, Filiala Județeană Alba a Crucii Roșii, reprezentanți ai Societății Civile.
Termen: la nevoie, în funcție de afluxul de refugiați.

2. Propunerile de asistență umanitară, din partea persoanelor fizice și/sau juridice de pe teritoriul județului Alba, vor fi direcționate către platforma Guvernului României „Ucraina – Împreună ajutăm mai mult”.
Responsabili: Compartimentul Refugiați din cadrul CJCCI Alba.
Termen: permament.

3. Centralizarea și valorificarea datelor privind asistență umanitară, din partea persoanelor fizice și/sau juridice de pe teritoriul județului Alba, altele decât cele înscrise pe platforma guvernului României.
Responsabili: Toate primăriile de pe raza județului Alba, Compartimentul Refugiați din cadrul CJCCI Alba.
Termen: permament.

4. Organizarea și menținerea fluxului informațional cu UAT-urile din județ, reprezentanții ONG-urilor și ai societății civile, privind bunurile și serviciile puse la dispoziție pentru persoanele refugiate.
Responsabili: Compartimentul Refugiați din cadrul CJCCI Alba
Termen: permament.

5. Identificarea și verificarea unor locații pentru cazarea persoanelor refugiate provenite din Ucraina.
Responsabili: Compartimentul Refugiați din cadrul CJCCI Alba.
Termen: permament.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Rețea de canalizare pe mai multe străzi din Pianu de Sus: A fost solicitat avizul din partea APM Alba

Publicat

în

Rețea de canalizare pe mai multe străzi din Pianu de Sus: A fost solicitat avizul din partea APM Alba

Primăria Comunei Pianu de Sus a solicitat emiterea acordului de mediu pentru proiectul extinderea rețelei de apă și canalizare menajeră în localitatea Pianu de Sus, propus a fi amplasat în com Pianu, sat Pianu de Sus, străzile Macui și Gruiete.

În prezent în comună Pianu, localitatea Pianu de Sus, există rețea de distribuție apă spre locuitorii situați pe stradă Principala și zona Gruiete, apă fiind asigurată din gospodăria de apă Pianu de Sus existența. Totuși, pe stradă Macui din localitate, stradă adiacentă străzii Principale, nu există rețea de alimentare cu apă, acestea făcând obiectul prezenței documentații prin extinderea rețelei din stradă Principala.

Pe stradă Macui a localității Pianu de Sus, nu existea rețea de canalizare, apele fiind absorbite în sol sau evacuate direct în rigolele de colectare, această situație conduce la infestarea solului şi a pânzei freatice de mică adâncime din zona populată, cât și din vecinătatea acesteia, precum şi la degradarea calităţii cursurilor de apă de suprafaţă ce traversează zona în aval.

Elit - Gustul Desăvârșit

În concluzie apă de consum preluată din puțurile existente nu îndeplinește condițiile de calitate și sănătate pentru locuitorii acestei străzi.

În zona Gruiete, cartier generic denumit Gruiete a localității Pianu de Sus, deși există o alimentare cu apă nu există canalizare, fiind în aceiași situație cu stradă Macui definită mai sus, adică apele fiind absorbite în sol sau evacuate direct în rigolele de colectare, această situație conduce la infestarea solului şi a pânzei freatice de mică adâncime din zona populată, cât și din vecinătatea acesteia, precum şi la degradarea calităţii cursurilor de apă de suprafaţă ce traversează zona în aval.

Având în vedere cele de mai sus se propune extinderea sistemului centralizat de alimentare cu apă și canalizare actual.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Apa se va regăsi din nou în peisajul urban din Sebeș: Lucrările la rigola care străbate centrul avansează

Publicat

în

FOTO| Apa se va regăsi din nou în peisajul urban din Sebeș: Lucrările la rigola care străbate centrul avansează

Lucrările la rigola care străbate centrul municipiului Sebeș avansează, iar la finalul lucrărilor, apa va fi un element care se va regăsi în noul decor urban.

„În încercarea de a reda Sebeșului măcar o parte din farmecul de altădată, am început o serie de reparații ale rigolei care străbate zona centrală. La finalul lucrărilor, apa va fi un element care se va regăsi în noul decor urban, alături de alte elemente care să îmbunătățească imaginea zonei istorice”, transmite primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor.

Tot în centrul istoric, vor avea loc o serie de intervenții care vizează zona pietonală delimitată de clădirea Liceului Sportiv și până la sensul giratoriu de la restaurantul Turn.

Elit - Gustul Desăvârșit

În plus, administrația locală are deja în derulare lucrări de reparații și de modernizări la majoritatea clădirilor care găzduiesc instituțiile de învățământ din Sebeș, resursele necesare pentru susținerea acestora provenind din finanțări nerambursabile atrase de echipa din primăria municipiului Sebeș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

A patra licitație pentru execuția lucrărilor la depozitul de ceramică veche, amenajat în șanțurile Cetății Alba Carolina: Valoarea proiectului, majorată

Publicat

în

A patra licitație pentru execuția lucrărilor la depozitul de ceramică veche, amenajat în șanțurile Cetății Alba Carolina: Valoarea proiectului, majorată

Consiliul Județean Alba a scos pentru a patra oară la licitație execuția lucrărilor pentru amenajarea unui depozit de ceramică veche în șanțurile Cetății Alba Carolina.

Consiliul Județean Alba a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru execuție lucrări pentru obiectivul de investiție – Amenajare depozit ceramică veche. Valoarea totală estimată a investiției este de 1.663.446 lei, fără TVA.

Situația actuală

Elit - Gustul Desăvârșit

Spațiul interior prezintă lucrări de amenajare la nivelul pardoselilor (decapări structura de beton în vederea delimitării șlițului perimetral de aerisire a pereților, decapări dure de tencuială ce au afectat zidăria pereților și bolților), umpluturi cu pietriș/sort 4 în zonele centrale ale spațiilor; zidăria interioară inclusiv umărul fundației sunt descoperite, instalațiile vechi, ruginite sunt în poziție; fără tâmplării.

Există lucrări nefinalizate la pardoseli (decapări pardoseli originale) anterioare și realizare pardoseli ceramice (local) cu un spațiu perimetral lat cu pietriș, decaparea tencuielilor originale anterioare straturi succesive, văruiala de pe pereți și bolți, realizare trasee instalații electrice aparente la pereți, pozare locală tâmplării lemn în vederea funcționalizării spațiului.

Structura interioară este acoperită cu pământ, toate spațiile realizate sunt boltite, dimensiunile geometrice (înălțimi, lățime, lungime) sunt strict funcționale.

Se urmărește ca prin reabilitarea efectivă a spațiului să se atingă următoarele aspecte:

– restaurarea spațiului interior – contragarda și tunel de acces pe ravelin;

– conversie funcțională a spațiului interior – schimbarea destinației obiectivului din construcție militară în spațiu interactiv restaurat și amenajat pentru depozitare ceramică veche care va fi accesibil publicului larg;

– crearea unei infrastructuri pentru asigurarea condițiilor de confort, siguranță și securitate pentru public în vederea introducerii acestui obiectiv în circuitul turistic local și național.

Depozitul de ceramică veche va cuprinde un spațiu pentru depozit ceramică veche, un spațiu expozițional pentru obiectele de tezaur, un laborator de restaurare ceramică și un atelier școală de restaurare, precum și o platformă înierbată la partea superioară ravelinului cu zonă de circulație pietonală unde se va amenaja un spațiu interactiv de vizitare cu piesele de patrimoniu descoperite cu ocazia săpăturilor arheologice din perimetrul municipiului Alba Iulia.

Se vor crea condiții pentru montarea pe această suprafață a unor elemente din lemn modulate tip podine, reversibile, pentru desfășurarea diferitelor spectacole sau simeze cu tematică, în aer liber.

Amenajarea depozitului de ceramică veche se va face în conformitate cu recomandările Expertizei tehnice și va cuprinde cel puțin o parte din următoarele categorii de lucrări:

-refacerea elementelor structurale ale construcției și asigurarea elementelor nestructurale, daca este cazul, în conformitate cu concluziile raportului de expertiză tehnică

-executarea lucrărilor pentru păstrarea aspectului și stilului arhitectural al spațiului

-lucrări de restaurare materiale de construcție originale (cărămidă, piatră), la structuri pe fața interioară/exterioară

-restaurarea elementelor decorative exterioare și punerea în valoare într-o cromatică adecvată cu păstrarea stilului architectural al spațiului

-lucrări de înlocuire a tâmplăriei exterioare/interioară (uși de acces, ferestre), pardoseli

-înlocuirea instalațiilor existente (dacă este cazul): tehnice, electrice, sanitare, alimentare cu apă și canalizare

-realizarea de instalații curenți slabi (supraveghere video, control acces, efracție), incendiu, de încălzire și climatizare, instalații de ventilare mecanică și condiționare aer

-crearea de facilități/adaptare infrastructurii pentru persoanele cu dizabilități (rampe de acces)

-lucrări de asanare

-alte lucrări necesare a fi realizate recomandate de proiectant

-lucrări pentru amenajarea platformei Bastionului


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare