Rămâi conectat

Curier Județean

„Compartimentul Refugiați” a fost înființat la nivelul județului Alba. Plan de măsuri cu privire la gestionarea afluxului de persoane refugiate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
„Compartimentul Refugiați” a fost înființat la nivelul județului Alba. Plan de măsuri cu privire la gestionarea afluxului de persoane refugiate

Centrului Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei Alba, sub coordonarea președintelui CJSU, a înființat începând de astăzi, 4 martie, „Compartimentul Refugiați”.

Începând de astăzi, conform ordinului prefectului, a devenit funcțional ”Compartimentul Refugiați” din cadrul Centrului Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei Alba, sub coordonarea președintelui CJSU.

Compartimentul Refugiați funcționează 24 de ore din 24 la numărul de telefon 0737.373.870 și stă la dispoziția publicului, instituțiilor, firmelor sau organizațiilor nonguvernamentale pentru informații referitoare la înscrierea în platforma ”Ucraina – Împreună ajutăm mai mult” disponibilă la link-ul: https://bit.ly/3K1mb3s.

Totodată, a mai fost adoptat astăzi de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al județului Alba, un plan de măsuri cu privire la gestionarea afluxului de persoane refugiate, pe teritoriul județului Alba, având ca scop gestionarea în sistem integrat a asistenței și suportului necesar persoanelor refugiate provenite în urma conflictului militar din Ucraina, prin intermediul instituțiilor de la nivelul județului Alba.

Principalele obiective cuprinse în planul de măsuri adoptat sunt următoarele:

• Asigurarea suportului pentru persoanele refugiate, aflate în tranzit pe teritoriul județului Alba;

• Asigurarea suportului pentru persoanele refugiate, care solicită cazare pe teritoriul județului Alba pentru o durată scurtă de timp;

• Asigurarea suportului pentru persoanele refugiate, care solicită cazare pe teritoriul județului Alba pentru o durată mai lungă de timp.

OBIECTIVE

– Asigurarea suportului pentru persoanele refugiate, aflate în tranzit pe teritoriul județului Alba;
– Asigurarea suportului pentru persoanele refugiate, care solicită cazare pe teritoriul județului Alba pentru o durată scurtă de timp;
– Asigurarea suportului pentru persoanele refugiate, care solicită cazare pe teritoriul județului Alba pentru o durată mai lungă de timp.

ACTIVITĂȚI ȘI RESPONSABILITĂȚI

1. Operaționalizarea a două puncte de informare pe principale căi de comunicații (rutiere) de la nivelul județului Alba. Punctele de informare, pe lângă pliante/afișe care conțin informații privind datele de contact ale structurilor care asigura suport cetățenilor proveniți din Ucraina, vor fi prevăzute cu hrană și apă.
Responsabili: Consiliul Județean Alba, Filiala Județeană Alba a Crucii Roșii, reprezentanți ai Societății Civile.
Termen: la nevoie, în funcție de afluxul de refugiați.

2. Propunerile de asistență umanitară, din partea persoanelor fizice și/sau juridice de pe teritoriul județului Alba, vor fi direcționate către platforma Guvernului României „Ucraina – Împreună ajutăm mai mult”.
Responsabili: Compartimentul Refugiați din cadrul CJCCI Alba.
Termen: permament.

3. Centralizarea și valorificarea datelor privind asistență umanitară, din partea persoanelor fizice și/sau juridice de pe teritoriul județului Alba, altele decât cele înscrise pe platforma guvernului României.
Responsabili: Toate primăriile de pe raza județului Alba, Compartimentul Refugiați din cadrul CJCCI Alba.
Termen: permament.

4. Organizarea și menținerea fluxului informațional cu UAT-urile din județ, reprezentanții ONG-urilor și ai societății civile, privind bunurile și serviciile puse la dispoziție pentru persoanele refugiate.
Responsabili: Compartimentul Refugiați din cadrul CJCCI Alba
Termen: permament.

5. Identificarea și verificarea unor locații pentru cazarea persoanelor refugiate provenite din Ucraina.
Responsabili: Compartimentul Refugiați din cadrul CJCCI Alba.
Termen: permament.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

DEER – Sucursala Alba anunță întreruperile de energie electrică programate pentru intervalul 29.04.2024-05.05.2024 și suplimentar pentru perioada 22.04.2024-28.04.2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

DEER – Sucursala Alba anunță întreruperile de energie electrică programate pentru intervalul 29.04.2024-05.05.2024 și suplimentar pentru perioada 22.04.2024-28.04.2024 Intreruperile programate pentru intervalul 29.04.2024-05.05.2024 29/04/2024> UNIREA – Strada UIORII, Strada TRAIAN partial, Strada TARGULUI, Strada SIMION BARNUTIU, Strada SCOLII, Strada LAUTARILOR, Strada GORNICULUI, Strada CARAUSILOR, Ferma cu Omenie, Strada TRAIAN, Ferma Transavia, Strada TRAIAN 08.00-16.00 Citește […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea