Rămâi conectat

Politică Administrație

Comitetul Executiv Național al PSD nu a confirmat încă decizia de excludere a primarului din Ciugud, Gheorghe Damian și a consilierului județean Ioan Florea

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Comitetul Executiv Național al PSD nu a confirmat, la aproape două luni de la decizia organizației județene, excluderea primarului din Ciugud, Gheorghe Damian, comuna cu cea mai mare absorbție a fondurilor europene, și a consilierului județean Ioan Florea. 

Liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu, a spus joi, în cadrul unei conferințe de presă, fiind întrebat despre situația primarului din Ciugud, Gheorghe Damian, exclus de Comitetul Executiv Județean în 13 ianuarie, că organizația județeană își menține punctul de vedere și își asumă decizia.

Conform statutului PSD, excluderile sau sancțiunile luate față de membrii cu funcții de conducere în organizațiile județene trebuie confirmate de Comitetul Executiv Național.

”Discuția și propunerea organizației județene este înaintată către Comitetul Executiv Național, care va lua decizia în momentul în care consideră că e necesar. Noi ne menținem punctul de vedere și organizația și-a asumat decizia”, a spus liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu.

Aceeași situație este și în cazul consilierului județean Ioan Florea, fost vicepreședinte al PSD Alba.

Întrebat despre zvonurile potrivit cărora conducerea centrală ar vrea o împăcare între primarul din Ciugud și organizația PSD Alba, Ioan Dîrzu a spus că sunt ”tot felul de speculații”.

”Venind după mai multe campanii electorale în care s-au tras niște concluzii, în interiorul organizației am discutat toate aspectele și am spus și atunci, ceea ce vă spunem și acum, că organizația are nevoie de unitate, are nevoie de a-și pune în practică ceea ce decide și nu are nevoie de chestiuni care să ducă la duplicitate, trădare sau alte aspecte de genul acesta și permiteți-mi să nu intru în mai multe detalii. Vreau ca acest lucru să rămână în interiorul organizației”, a mai spus Ioan Dîrzu, fiind întrebat despre motivele care au dus la excluderea lui Damian.

La rândul său, Gheorghe Damian, care câştigat în 2016 al cincilea mandat consecutiv, a contestat decizia, care i se pare ”aberantă”, precizând că nu este normal să excluzi, ”în lipsă”, cel mai longeviv primar din partid.

Acesta a mai deținut și funcția de vicepreședinte al PSD Alba și este unul dintre cei mai performanţi primari din judeţ, realizările sale fiind apreciate şi de lideri ai celorlalte partide politice.

Comuna Ciugud a atras 16 milioane de euro din fonduri europene, fiind una dintre primele din țară cu drumuri agricole asfaltate, piste pentru bicicliști, internet wireless în parcuri și iluminat public de la energia eoliană. Primăria a amenajat, într-un sat vecin cu Alba Iulia, o zonă industrială unde s-au realizat investiții private de circa 10 milioane de euro și 1.000 de locuri de muncă.Aceasta este singura comună din judeţul Alba unde populaţia între cele două recensăminte – din 2002 şi 2011 – a crescut, respectiv de la 2.700 la 3.200 de locutori, datorită, spun oamenii, ”condiţiilor de viaţă create”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea